SenNetRedactie

Investeer mee in vastgoed op de Zeedijk van Blankenberge

U kunt nu mee profiteren van vakantieverblijven pal op de Zeedijk van Blankenberge. Deze verblijven met zeezicht worden het hele jaar voor u verhuurd, zodat u zorgeloos kunt genieten van het bewezen rendement. Dankzij de volledige renovatie van dit unieke project van Holiday Suites, kunt u investeren aan de prijs van een vastgoedinvestering in het centrum! Al vanaf €139.000. Meer info.

 • 'Afspraken moet je maken, dat is eigen aan samenleven'

  Bert was een visionair man. Liever dan een appartement aan zee of een vakantiehuisje elders, kocht en renoveerde hij in zijn eigen dorp, Denderbelle, eerst het klooster dat aanleunde bij de lagere school en vervolgens de naastliggende hoeve met een vervallen schuur. Voor later, zei hij. Bert overleed twee jaar geleden en vandaag wonen zijn weduwe Lena, hun dochter Teresa en zoon Bram (en zijn vriendin) in zijn intussen gerealiseerde plan.

 • ‘Thuis zou het niet meer gelukt zijn om alles alleen te beredderen’

  Soms lukt het niet meer om thuis te blijven wonen. Soms wordt de nood zo hoog dat we onze intrek moeten nemen in een woonzorgcentrum. Dat was ook het geval bij Tine De Winne. Toen hun huis te groot werd en haar partner medische problemen kreeg, namen zij hun intrek in woonzorgcentrum Vincenthof in het Oost-Vlaamse Oostakker. ‘Een beslissing waar ik nog geen seconde spijt van heb gehad,’ vertelt Tine.

 • ‘Ik voelde me absoluut niet meer veilig. Hier vond ik een warme thuis’

  Paula Debrier is 63 en woont al bijna een jaar in een assistentiewoning van Residentie Beauprez in Geraardsbergen. Te midden van het groen vond ze de veiligheid, maar vooral de samenhorigheid die ze in haar appartement in Oostende miste. ‘We zijn één grote familie hier’, vertelt ze. ‘En die familie wil ik voor geen geld van de wereld meer missen!’

Reclame doorspoelen of wegklikken? Zit je meer voor je tv of je pc?

Hoe zit het met jullie mediagebruik? Dat onderzoeken studenten van de Arteveldehogeschool. ‘50-plussers zijn minder actief op het internet en sociale media.’ Klopt dat? Je surft nu toch ook op het internet. Welke media gebruik je het vaakst en waarvoor? Hoe communiceer je met vrienden en familie? Wat vind je van reclame? Vul de enquête in en geef je mening.

 • Blijven we hunkeren naar de romantische leeftijd?

  Een relatie is niet (meer) voor iedereen weggelegd. Steeds meer mensen in ons land blijven single, en velen van hen zijn 50 jaar of ouder. Single zijn is bijna hip geworden in 2018. Maar volgens relatietherapeute Rika Ponnet blijven we ons hele leven lang op zoek naar intieme verbondenheid. In haar nieuwe boek ‘Alleen met jou’ pleit ze voor de romantische liefde, een verlangen dat ingebakken zit in onze genen.

 • 'We zien elkaar graag, maar samenwonen? Dat nooit.’

  Al achttien jaar zijn Louis Dauwe en Anny Van Den Breen een koppel. Het paar uit Dendermonde koos er echter voor om niet te gaan samenwonen en al zeker niet te trouwen. Anny woont in een appartement, Louis heeft een kleine huurwoning. 'Deze situatie maakt ons perfect gelukkig. We behouden onze zelfstandigheid en toch hebben we iemand om op terug te vallen. In goede én in kwade tijden', klinkt het bij het koppel.

 • 'Het huis was te groot geworden voor mij alleen'

  Kangoeroewonen is samen wonen en toch apart. Twee gezinnen zorgen voor elkaar, bieden veiligheid en gezelschap. Zo kunnen de grootouders bijvoorbeeld op de kinderen letten, terwijl ze langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Een droom die werkelijkheid werd voor de ouders van Inge Moens en voor Agnes Segers. ‘Onze kinderen ervaren dat generaties een stuk verplichtingen naar elkaar toe hebben’, zegt Inge.

Koop voordelig tickets voor One Night of Elvis

Vrijdag 7 juni kan je in de Antwerpse Stadsschouwburg gaan kijken naar ‘One Night of Elvis’ met Lee Memphis King, Europa’s meest succesvolle Elvis Presley tribute artiest. Alle grote Elvis-hits passeren de revue: ‘Blue Suede Shoes’, ‘Love Me Tender, ‘Jailhouse Rock’, maar ook ‘Are You Lonesome Tonight?’ en uiteraard ’Suspicious Minds’. Dankzij SeniorenNet kan jij extra voordelig tickets boeken! Gebruik code 'seniorennet'!

Abonneer je gratis op SenNetMagazine!

Ontvang jij SenNetMagazine al?

SenNetMagazine is het gratis online magazine van SeniorenNet. Het zit boordevol positieve nieuwtjes, leuke evenementen, interessante aanbiedingen, weetjes en tips. Lees boeiende artikels over lifestyle, gezondheid, geluk, psychologie, reizen, financiën, pensioenen, en veel meer! Kortom, alles waar jij van wakker ligt, komt aan bod!

Het kost je ... NIETS

Want een abonnement op SenNetMagazine is helemaal gratis.
Abonneer je snel, dan ontvang ook jij het volgende nummer al in je mailbox. SenNetMagazine verschijnt elke week.

Inschrijven

Zo eenvoudig is het!

Je e-mailadres zal niet worden doorgegeven aan derden.

Vertel het alleen je beste vrienden!

Misschien is zo'n gratis abonnement op SenNetMagazine een leuke geschenk voor een vriend.
Of ga je er een familielid gelukkig mee maken?

Wil je SenNetMagazine bekijken?

Wil je snuisteren in de artikels die eerder verschenen zijn in SenNetMagazine? Klik dan bovenaan deze pagina op 'Inhoud'.

Uitschrijven

Als je hieronder je e-mailadres invult, zal je SenNetMagazine niet meer in je mailbox ontvangen.