SenNetRedactie

Laatste kans: Geniet van muziek en boeiende lezingen in Oostende!

Vijf dagen aan ‘t zeetje in volpension in de watten gelegd worden? Boeiende lezingen bijwonen, genieten van muzikaal entertainment, grenzen verleggen in Gent én heerlijk eten? En bovendien nieuwe mensen leren kennen? Klinkt als een topweek, niet? Schrijf je nog snel in voor de midweek ‘Wat als we straks 100 worden’ van 1 tot en met 5 april!
 • 'Afspraken moet je maken, dat is eigen aan samenleven'

  Bert was een visionair man. Liever dan een appartement aan zee of een vakantiehuisje elders, kocht en renoveerde hij in zijn eigen dorp, Denderbelle, eerst het klooster dat aanleunde bij de lagere school en vervolgens de naastliggende hoeve met een vervallen schuur. Voor later, zei hij. Bert overleed twee jaar geleden en vandaag wonen zijn weduwe Lena, hun dochter Teresa en zoon Bram (en zijn vriendin) in zijn intussen gerealiseerde plan.

 • ‘Thuis zou het niet meer gelukt zijn om alles alleen te beredderen’

  Soms lukt het niet meer om thuis te blijven wonen. Soms wordt de nood zo hoog dat we onze intrek moeten nemen in een woonzorgcentrum. Dat was ook het geval bij Tine De Winne. Toen hun huis te groot werd en haar partner medische problemen kreeg, namen zij hun intrek in woonzorgcentrum Vincenthof in het Oost-Vlaamse Oostakker. ‘Een beslissing waar ik nog geen seconde spijt van heb gehad,’ vertelt Tine.

 • ‘Ik voelde me absoluut niet meer veilig. Hier vond ik een warme thuis’

  Paula Debrier is 63 en woont al bijna een jaar in een assistentiewoning van Residentie Beauprez in Geraardsbergen. Te midden van het groen vond ze de veiligheid, maar vooral de samenhorigheid die ze in haar appartement in Oostende miste. ‘We zijn één grote familie hier’, vertelt ze. ‘En die familie wil ik voor geen geld van de wereld meer missen!’

Beleef 24 april Pink Floyd Project XXL

‘De beste tribute band met internationale uitstraling’, zo wordt het Pink Floyd Project XXL omschreven. Met 12 mensen op het podium, 15 mensen achter de schermen, een massa licht, quadrafonische audio, lasers, beamers, een ‘Another Brick in The Wall’-kinderkoor én de Amerikaanse special guest Durga McBroom, die als backing vocaliste meewerkte aan ‘The Endless River’ (2014), staat Pink Floyd Project XXL, op 24 april in de Antwerpse Elisabethzaal. Tickets bestel je op www.koninginelisabethzaal.be of 070/79.00.13 (Max. €0,30/Min).

 • Blijven we hunkeren naar de romantische leeftijd?

  Een relatie is niet (meer) voor iedereen weggelegd. Steeds meer mensen in ons land blijven single, en velen van hen zijn 50 jaar of ouder. Single zijn is bijna hip geworden in 2018. Maar volgens relatietherapeute Rika Ponnet blijven we ons hele leven lang op zoek naar intieme verbondenheid. In haar nieuwe boek ‘Alleen met jou’ pleit ze voor de romantische liefde, een verlangen dat ingebakken zit in onze genen.

 • 'We zien elkaar graag, maar samenwonen? Dat nooit.’

  Al achttien jaar zijn Louis Dauwe en Anny Van Den Breen een koppel. Het paar uit Dendermonde koos er echter voor om niet te gaan samenwonen en al zeker niet te trouwen. Anny woont in een appartement, Louis heeft een kleine huurwoning. 'Deze situatie maakt ons perfect gelukkig. We behouden onze zelfstandigheid en toch hebben we iemand om op terug te vallen. In goede én in kwade tijden', klinkt het bij het koppel.

 • 'Het huis was te groot geworden voor mij alleen'

  Kangoeroewonen is samen wonen en toch apart. Twee gezinnen zorgen voor elkaar, bieden veiligheid en gezelschap. Zo kunnen de grootouders bijvoorbeeld op de kinderen letten, terwijl ze langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Een droom die werkelijkheid werd voor de ouders van Inge Moens en voor Agnes Segers. ‘Onze kinderen ervaren dat generaties een stuk verplichtingen naar elkaar toe hebben’, zegt Inge.

Profiteer van bewezen bezetting op de dijk van Blankenberge

Waar wordt een vakantieverblijf beter verhuurd dan op de Zeedijk? Deze toplocatie zorgt ervoor dat Holiday Suites net dat stapje voor heeft op andere vastgoedinvesteringen. Kies voor een suite met zeezicht of zuidgericht terras en profiteer direct van het bewezen rendement. Bovendien geniet u van de zorgeloze uitbating van Holiday Suites, u hoeft zelf niets te doen. Al vanaf €139.000. Meer info.

Abonneer je gratis op SenNetMagazine!

Ontvang jij SenNetMagazine al?

SenNetMagazine is het gratis online magazine van SeniorenNet. Het zit boordevol positieve nieuwtjes, leuke evenementen, interessante aanbiedingen, weetjes en tips. Lees boeiende artikels over lifestyle, gezondheid, geluk, psychologie, reizen, financiën, pensioenen, en veel meer! Kortom, alles waar jij van wakker ligt, komt aan bod!

Het kost je ... NIETS

Want een abonnement op SenNetMagazine is helemaal gratis.
Abonneer je snel, dan ontvang ook jij het volgende nummer al in je mailbox. SenNetMagazine verschijnt elke week.

Inschrijven

Zo eenvoudig is het!

Je e-mailadres zal niet worden doorgegeven aan derden.

Vertel het alleen je beste vrienden!

Misschien is zo'n gratis abonnement op SenNetMagazine een leuke geschenk voor een vriend.
Of ga je er een familielid gelukkig mee maken?

Wil je SenNetMagazine bekijken?

Wil je snuisteren in de artikels die eerder verschenen zijn in SenNetMagazine? Klik dan bovenaan deze pagina op 'Inhoud'.

Uitschrijven

Als je hieronder je e-mailadres invult, zal je SenNetMagazine niet meer in je mailbox ontvangen.