SenNetRedactie

Win een ongewoon nieuwjaarscadeau: een student aan huis!

Worstel je met enkele computervragen, krijg je die nieuwe printer maar niet aan de praat, hoe werkt die moderne smartphone? De slimme studenten van BEEGO komen met de fiets tot bij jou thuis om al je vragen en problemen op te lossen. Speel mee met de wedstrijd en win 1 uur computerhulp aan huis. Hou de student helemaal voor jezelf, of geef hem cadeau aan je moeder, vader, tante, buurvrouw! Speel mee!

 • ‘Het is een hele geruststelling dat je nooit helemaal alleen bent’

  Sylvia Moureau en Maria Audoor delen met zes gelijkgestemden een woning in Etterbeek. Ze wonen samen, maar toch apart in de eerste groepswoning van Abbeyfield in ons land. Drie kleine huizen werden volledig gerenoveerd en samengevoegd tot één huis met acht appartementen en een aantal gemeenschappelijke ruimtes. ‘Ik heb altijd zo willen wonen. En ik heb tot nu toe geen moment spijt gehad!’, vertelt Maria.

 • Samenhuizen leidt tot minder eenzaamheid en betere thuiszorg

  Wanneer senioren kiezen voor cohousing of andere vormen van samenleven, heeft dat vaak gunstige effecten voor hun eventuele thuiszorgsituatie. Peter Catthoor van Familiehulp legt via het voorbeeld ‘Carpe Diem’ uit hoe samenhuizen een impact heeft op de kwaliteit van de zorgverlening en mobiliteit.

 • ‘Deze flat is mijn territorium, eenzaamheid ken ik niet’

  Een eigen huis, een plek onder de zon … Het gaat weliswaar om een ruim appartement in Aarschot, maar Godfried De Groe (67) verblijft er graag, in zijn eigen nest, omringd door foto’s, muziek en boeken. ‘Ik ben bijna 20 jaar geleden gescheiden. Gelukkig kon ik op mijn 55ste nog een degelijke lening op lange termijn krijgen, dat is niet voor iedereen weggelegd. Maar ik wou écht een eigendom om in te wonen.’

Leg een miniabonnement onder de kerstboom -10% korting

Fibre Mood is dé weg naar een eigen unieke stijlvolle garderobe. Aarzel niet en neem of schenk nu een miniabonnement aan de miniprijs van € 22,50 (i.p.v. €25). Gebruik kortingcode SNMINIABO op deze pagina en ontvang: 2 patronenboeken met telkens 12 naaipatronen en 2 breipatronen | GRATIS thuisbezorgd | GRATIS on trend katoenen tas.

 • Kangoeroewonen: ‘Onze kinderen hebben hier voor altijd hun eigen plek’

  ‘Welkom in onze kangoeroewoning’, lacht Ria, en ik stap een grote woning binnen waar een ouderpaar en hun drie kinderen samen leven en toch apart. In de groene ring rond Aalst kochten Ria en Bert lang geleden een huis, en ze wisten toen al dat ze later (nu dus) ruimte zouden maken voor hun drie kinderen. En misschien komt oma ook nog in de tuin wonen.

 • Wat als je de energiefactuur niet meer kunt betalen?

  Ruim een op de vijf Belgische gezinnen leeft in energiearmoede. Dat blijkt uit de Barometer Energiearmoede die jaarlijks op vraag van de Koning Boudewijnstichting wordt opgesteld. Als je je energiefacturen van de netbeheerder Eandis of Infrax (nu samen Fluvius) niet meer kunt betalen, komt de netbeheerder een budgetmeter installeren die je moet opladen met een budgetmeterkaart. Kom jij in aanmerking voor financiële steun van de Vlaamse overheid tijdens de winterperiode?

 • Hoe buren voor elkaar zorgen: de opkomst van de sociale deeleconomie

  Bij noodgevallen en rampen schieten we massaal in actie om elkaar te helpen. Maar hebben we ook oog voor mensen in onze buurt die hulp nodig hebben? ‘Het is niet altijd duidelijk wie hulp nodig heeft, doordat mensen er vaak niet om durven vragen’, zegt François Gerard, oprichter van Helpper. ‘Dat taboe willen wij doorbreken, zodat wie ondersteuning nodig heeft, die ook krijgt.’ En dat pakt François aan volgens de principes van de sociale deeleconomie.

Tijd voor qualitytime met de kleinkinderen!

Heb je in deze kerstvakantie tussen al het feestgedruis nog wat tijd over? Pik dan de kleinkinderen eens op en trek eropuit voor een leuk uitstapje. Snuif de gezellige sfeer op van de kerstmarkten, ga op zoek naar het licht in de duisternis, pik eens een tentoonstelling mee ... Vlieg geeft een overzicht van de leukste activiteiten voor kinderen en oma's en opa's!

Abonneer je gratis op SenNetMagazine!

Ontvang jij SenNetMagazine al?

SenNetMagazine is het gratis online magazine van SeniorenNet. Het zit boordevol positieve nieuwtjes, leuke evenementen, interessante aanbiedingen, weetjes en tips. Lees boeiende artikels over lifestyle, gezondheid, geluk, psychologie, reizen, financiën, pensioenen, en veel meer! Kortom, alles waar jij van wakker ligt, komt aan bod!

Het kost je ... NIETS

Want een abonnement op SenNetMagazine is helemaal gratis.
Abonneer je snel, dan ontvang ook jij het volgende nummer al in je mailbox. SenNetMagazine verschijnt elke week.

Inschrijven

Zo eenvoudig is het!

Je e-mailadres zal niet worden doorgegeven aan derden.

Vertel het alleen je beste vrienden!

Misschien is zo'n gratis abonnement op SenNetMagazine een leuke geschenk voor een vriend.
Of ga je er een familielid gelukkig mee maken?

Wil je SenNetMagazine bekijken?

Wil je snuisteren in de artikels die eerder verschenen zijn in SenNetMagazine? Klik dan bovenaan deze pagina op 'Inhoud'.

Uitschrijven

Als je hieronder je e-mailadres invult, zal je SenNetMagazine niet meer in je mailbox ontvangen.