SenNetRedactie

GDPR?! Wat is dat voor een beest?

Allerhande organisaties en bedrijven verzamelen een pak gegevens van hun klanten. Zij gebruiken die bijvoorbeeld om hun reclame af te stemmen op je persoonlijke behoeften. Op zich is daar niets mis mee, ware het niet dat je zelf weinig tot geen controle hebt over wat er met je persoonlijke gegevens gebeurt en waarvoor ze worden gebruikt. Dat moet de GDPR oplossen. Frederick van BEEGO geeft een woordje uitleg.
 • Soullegende Dionne Warwick komt naar Kursaal Oostende!

  Zeven jaar geleden stond de vijfvoudige Grammy Award-winnares Dionne Warwick in een uitverkocht Hasselts Ethias Theater, waar ze met haar liveband een weergaloos concert gaf. Donderdag 27 september 2018 keert Warwick terug naar ons land en speelt ze in het Oostendse Kursaal. De 77-jarige soullegende doet nog steeds harten smelten met hits als ‘I Say a Little Prayer’, ‘Heartbreaker’ en ‘I'll Never Love This Way Again’.

 • Lichtgevende paaseieren rapen bij Bilzen Mysteries!

  De origineelste paaseierenraap van het land vind je dit jaar in Bilzen. Op zondag 1 april kunnen kinderen vanaf zonsondergang zoeken naar lichtgevende paaseieren in het sprookjesachtige decor van de Landcommanderij Alden Biesen. Het gaat om een initiatief van de topattractie Bilzen Mysteries dat die avond de poorten van de kasteeltuinen uitzonderlijk opent voor de kleinsten en hun familie.

 • Umberto Tozzi: ‘En zeggen dat ik eerst voetballer wou worden!’

  Het is al meer dan 40 jaar geleden dat Umberto Tozzi ‘Ti Amo’ uitbracht. Je weet wel: die Italiaanse tegelplakker waar menig verliefd koppeltje elkaar diep in de ogen keek in de jaren tachtig. Volgende week is de man die verantwoordelijk is voor zoveel liefde, de blikvanger op Het Schlagerfestival in Hasselt! Als kind wou hij voetballer worden, maar gelukkig is hij een andere weg ingeslaan!

Hoofdrolspelers gloednieuwe sprookjesmusical 'Hans en Grietje' bekend!

Na het enorme succes van en de fantastische reacties op ‘Roodkapje, de Sprookjesmusical’, zal hetzelfde creatieve team voor Music Hall een ander iconisch sprookje in een modern jasje steken. Vanaf oktober 2018 kan je gaan genieten van een gloednieuwe, sprankelende bewerking van de alom geliefde klassieker 'Hans en Grietje', boordevol aanstekelijke, originele liedjes, coole dansjes, verrassende personages en een gezonde dosis humor.
 • Jacques Brel herrijst na 40 jaar met ‘Je m’appelle Jacques Brel’

  Op 12 en 13 mei 2018 is Vorst Nationaal het toneel voor een indrukwekkende muzikale hommage aan de grootste chansonnier uit onze vaderlandse geschiedenis. Op 9 oktober 1978 overleed de ‘Franstalige Vlaming’ Jacques Brel aan de gevolgen van longkanker. 40 jaar na zijn dood brengen Music Hall, regisseur Dirk Decloedt en gelauwerd Brel-vertolker Filip Jordens gepast hulde aan de legendarische chansonnier, componist en tekstschrijver.

 • Donker en sensueel ballet 'Beauty and the Beast'

  Op 10 en 11 maart 2018 presenteert Music Hall in Stadsschouwburg Antwerpen de betoverende balletvoorstelling ‘Beauty and the Beast’. Frans topchoreograaf Thierry Malandain tracht met zijn gerenommeerde Malandain Ballet Biarritz de dualiteit van de mens tot uiting te brengen op de tonen van Tsjaikovski. ‘The Beauty’ belichaamt in deze donkere en sensuele productie de menselijke ziel, ‘The Beast’ zijn levenskracht en instincten.

 • Net als wijn, wordt Level 42 beter met de jaren!

  Level 42, één van de succesvolste Britse bands uit de jaren 80, is na 38 jaar op de planken nog lang niet van plan het kalmer aan te doen. Vrijdag 16 maart 2018 keert frontman Mark King met de andere bandleden terug naar ons land met een nieuwe ‘Eternity’-tournee. Uiteraard staan hun grootste hits (‘Running in the Family’, ‘Lessons in Love’, ‘Something about You’, ‘Hot Water’ ...) op de setlijst!

Sporten in het water: alle voordelen op een rijtje

Wil je graag fysiek actief zijn, zonder je lichaam te veel te belasten? Dan is sporten in het water een goed idee! Naast zwemmen zijn er nog een heleboel andere sporten die je in het water kan uitoefenen: aquagym bijvoorbeeld! Het water helpt je om je lichaamsgewicht te dragen, waardoor je je enkels, knieën en heupen veel minder belast. Tegelijk kan je wel elke spier van je lichaam trainen! Maaike van Sportdienst Gent zet de voordelen op een rijtje.

Schrijf je gratis in op ons online SenNetMagazine

Ontvang jij SenNetMagazine al?

SenNetMagazine is het gratis online magazine van SeniorenNet. Het zit boordevol positieve nieuwtjes, weetjes en tips. Je blijft op de hoogte van trends in Life Style, Genieten, Gezondheid, Geluk, Psychologie en reizen tot Multi-Media, fotografie, verzekeren of pensioenen...

Het kost je... NIETS

Want een abonnement op SenNetMagazine is helemaal gratis.
Abonneer je snel, dan ontvang ook jij het volgende nummer al in je mailbox. SenNetMagazine verschijnt elke week.

Zo eenvoudig is het!

Uw e-mail adres zal niet worden doorgegeven aan derden.

Vertel het alleen je beste vrienden!

Misschien is zo'n gratis abonnement op SenNetMagazine een leuke geschenk voor een vriend.
Of ga je er een familielid gelukkig mee maken? Je kunt dit bericht eenvoudig doormailen.

Wil je SenNetMagazine bekijken?

Wil je het laatste nummer van SenNetMagazine lezen? Of snuisteren in vorige edities? Klik dan bovenaan deze pagina op 'Inhoud'.

Uitschrijven

Indien je hieronder je e-mailadres invult, zal je voortaan ons gratis online magazine niet meer in je mailbox ontvangen.