SenNetRedactie

Wist je dat élke minuut een kind blind wordt?

Wereldwijd zijn 1,4 miljoen kinderen blind. Maar liefst de helft daarvan heeft een vorm van vermijdbare blindheid. Dit betekent dat hun visuele beperking rechtstreeks in verband staat met armoede en moeilijke toegang tot medische zorgen. Licht voor de Wereld strijdt al meer dan twintig jaar tegen dit verschrikkelijk onrecht. Met jouw steun kunnen we ogen openen. Ontdek hoe jij kan helpen.

 • Legendarische Hollies spelen op 30 april in het Oostendse Kursaal

  Op dinsdag 30 april kan je in het Oostendse Kursaal gaan kijken naar The Hollies. De band werd in 1963 opgericht door Bobby Elliott, Tony Hicks, Allan Clarke, Graham Nash en Eric Haydock. Tot midden de jaren 70 hadden The Hollies meer hits dan The Beatles! Onze vrienden van House of Entertainment konden gitarist Tony Hicks en drummer Bobby Elliott strikken voor een exclusieve babbel in Amsterdam.

 • Bilzen Mysteries verstopt 1 gouden en 400 lichtgevende paaseieren

  Op zaterdag 20 april gaan bij zonsondergang de betoverende kasteeltuinen van Alden Biesen opnieuw open voor de paaseierenraap van Bilzen Mysteries! Wie vindt de meeste eitjes in het donker? En wie gaat er aan de haal met het gouden ei en maakt zo kans op een exclusieve prijs? Schrijf je samen met de kleinkinderen in voor de lichtgevende paaseierenraap van Bilzen Mysteries.

 • Laat je inspireren: er schuilt een Damiaan in ieder van ons

  Het vernieuwde Damiaanmuseum in Tremelo-Ninde, de geboorteplaats van Jozef De Veuster (1840-1889) alias Pater Damiaan, trekt een heleboel geïnteresseerde bezoekers. Het blijft verbazingwekkend hoe grootste Belg Damiaan 130 jaar na zijn dood nog zoveel mensen blijft raken en inspireren. 2019 wordt zelfs een speciaal Damiaanjaar vanwege de 10-jarige verjaardag van zijn heiligverklaring. Wat is de 'special touch' van Pater Damiaan? Waarom blijft hij mensen aanspreken?

6 goede redenen om nú een museumpas te kopen

Minder dan de helft van de Belgen bezoekt jaarlijks een museum, zo blijkt uit een recente iVOX-bevraging. Opmerkelijk, want er zijn talloze redenen te bedenken voor een uitstapje naar een van de prachtige musea die ons land rijk is. Wij zetten de 6 beste argumenten op een rijtje. Jij hoeft alleen nog zo’n handige museumpas aan te schaffen waarmee je 147 musea 1 jaar lang onbeperkt kunt bezoeken.

 • Ga op 20 maart gratis naar Sonja Kimpen

  Gezondheids- en bewegingscoach Sonja Kimpen komt woensdag 20 maart naar ontmoetingscentrum Vondel in Meulebeke met haar succesvolle, avondvullende programma ‘Meer energie, meer plezier’. Ze helpt je op een humoristische maar krachtige wijze de klik te maken voor een bruisende, gezonde levensstijl. Schrijf je nog snel in, helemaal gratis!

 • Groots afscheidsconcert ultieme ‘Latin lover’ Julio Iglesias

  Julio Iglesias, één van de meest invloedrijke performers en ook de bestverkopende Spaanse artiest in de muziekgeschiedenis, staat dit jaar maar liefst 50 jaar op de planken. De ondertussen 75-jarige ultieme ‘Latin lover’ viert dat met een heuse wereldtournee, die hem op 8 juni 2019 ook naar het Antwerps Sportpaleis brengt. Dit wordt zijn laatste grote wereldtournee, dus als je nog één keer wil komen genieten van deze rasartiest en zijn wereldhits, grijp dan nu je kans!

Ontdek nu tijdelijk 200 topwerken uit de collectie van 20 jaar S.M.A.K.

‘De Collectie (I): Highlights for a Future’ presenteert iconische werken van Francis Bacon in S.M.A.K. en Panamarenko in MSK Gent, in combinatie met minder bekende parels. Een gids neemt je mee via een van de vijf routes en je wordt geprikkeld en uitgedaagd om zelf op zoek te gaan naar eigen verhaallijnen tussen alles wat te zien is. Kom langs, want nadien verdwijnen de werken terug in het depot.

Abonneer je gratis op SenNetMagazine!

Ontvang jij SenNetMagazine al?

SenNetMagazine is het gratis online magazine van SeniorenNet. Het zit boordevol positieve nieuwtjes, leuke evenementen, interessante aanbiedingen, weetjes en tips. Lees boeiende artikels over lifestyle, gezondheid, geluk, psychologie, reizen, financiën, pensioenen, en veel meer! Kortom, alles waar jij van wakker ligt, komt aan bod!

Het kost je ... NIETS

Want een abonnement op SenNetMagazine is helemaal gratis.
Abonneer je snel, dan ontvang ook jij het volgende nummer al in je mailbox. SenNetMagazine verschijnt elke week.

Inschrijven

Zo eenvoudig is het!

Je e-mailadres zal niet worden doorgegeven aan derden.

Vertel het alleen je beste vrienden!

Misschien is zo'n gratis abonnement op SenNetMagazine een leuke geschenk voor een vriend.
Of ga je er een familielid gelukkig mee maken?

Wil je SenNetMagazine bekijken?

Wil je snuisteren in de artikels die eerder verschenen zijn in SenNetMagazine? Klik dan bovenaan deze pagina op 'Inhoud'.

Uitschrijven

Als je hieronder je e-mailadres invult, zal je SenNetMagazine niet meer in je mailbox ontvangen.