SenNetRedactie

Wist je dat élke minuut een kind blind wordt?

Wereldwijd zijn 1,4 miljoen kinderen blind. Maar liefst de helft daarvan heeft een vorm van vermijdbare blindheid. Dit betekent dat hun visuele beperking rechtstreeks in verband staat met armoede en moeilijke toegang tot medische zorgen. Licht voor de Wereld strijdt al meer dan twintig jaar tegen dit verschrikkelijk onrecht. Met jouw steun kunnen we ogen openen. Ontdek hoe jij kan helpen.

 • Luisteren, het begin van een goede communicatie: enkele praktische tips

  Communiceren, het is iets wat we van nature kunnen. Of toch niet? Hoeveel problemen en misverstanden ontstaan er niet doordat iemand iets verkeerd heeft begrepen? Als communicatietrainer en -coach geeft Wim Annerel je enkele tips om boodschappen beter over te brengen. Goed communiceren begint immers niet bij spreken, maar bij luisteren.

 • Nieuwe vrienden maken? Nee hoor, daar ben je niet te oud voor!

  Nood aan nieuwe vrienden en aan een socialer leven. Het is een gevoel dat we allemaal wel eens hebben. Vanaf een bepaald moment in je leven lijkt het moeilijk om nog nieuwe vrienden te vinden, laat staan om vriendschappen op te bouwen. Toch kan het. Wacht niet tot iemand als bij wonder je leven binnenstapt, maar onderneem zelf actie. Dit stappenplan helpt je daarbij. Je bent nooit te oud om nieuwe vrienden te maken!

 • Heb je echt een nieuwe partner nodig om gelukkig te zijn?

  Eenzaamheid, het is bijna een ziekte van deze tijd: mensen scheiden of ze verliezen hun partner. Situaties genoeg waarin mensen zich plots eenzaam voelen en wanhopig op zoek gaan naar een nieuwe levensgezel. Maar maakt dat je wel altijd gelukkig? Healingcoach Isabelle Lambrecht leerde dat je als alleenstaande minder eenzaam kan zijn dan in een relatie.

6 goede redenen om nú een museumpas te kopen

Minder dan de helft van de Belgen bezoekt jaarlijks een museum, zo blijkt uit een recente iVOX-bevraging. Opmerkelijk, want er zijn talloze redenen te bedenken voor een uitstapje naar een van de prachtige musea die ons land rijk is. Wij zetten de 6 beste argumenten op een rijtje. Jij hoeft alleen nog zo’n handige museumpas aan te schaffen waarmee je 147 musea 1 jaar lang onbeperkt kunt bezoeken.

 • Tips voor een bevredigende seksuele relatie: zorg voor prikkels

  Goede seks is voor de meeste koppels een belangrijk gegeven in hun relatie. Vrijen brengt niet alleen seksuele, maar ook emotionele bevrediging en het brengt je als koppel dichter bij elkaar, het versterkt de intimiteit. Volgens de schrijvers van het onlangs verschenen boek ‘Seks!’ zijn de ingrediënten van een bevredigend seksleven stimulus, context en communicatie. Seksuologe Ilse Reynders gaat deze week dieper in op de stimuli.

 • Hét gezin bestaat niet meer

  50 jaar geleden was het concept ‘gezin’ en het levenspad van de gemiddelde Vlaming vrij duidelijk. Verliefd, verloofd, getrouwd was het stramien en in de grote meerderheid van de huishoudens kwamen daar nog enkele kinderen bij. Het relatie- en gezinslandschap ziet er anno 2017 heel anders uit. Relatiecoach Ilse Reynders overloopt wat de nieuwe tendensen zijn.

 • Hoe verwerk je een relatiebreuk? Deze tips zetten je op weg – deel 2

  In goede en kwade dagen. Het zijn woorden die makkelijker teruggenomen worden dan vroeger het geval was. Algemeen wordt aangenomen dat zowat 1 op de 3 huwelijken strandt. Ook bij 50-plussers zien we meer en meer echtscheidingen. Een relatiebreuk is sowieso een pijnlijk gegeven voor beide partners en kinderen. Wat kan je doen om de breuk goed te verwerken? Relatiecoach Ilse Reynders geeft enkele praktische tips.

Ontdek nu tijdelijk 200 topwerken uit de collectie van 20 jaar S.M.A.K.

‘De Collectie (I): Highlights for a Future’ presenteert iconische werken van Francis Bacon in S.M.A.K. en Panamarenko in MSK Gent, in combinatie met minder bekende parels. Een gids neemt je mee via een van de vijf routes en je wordt geprikkeld en uitgedaagd om zelf op zoek te gaan naar eigen verhaallijnen tussen alles wat te zien is. Kom langs, want nadien verdwijnen de werken terug in het depot.

Abonneer je gratis op SenNetMagazine!

Ontvang jij SenNetMagazine al?

SenNetMagazine is het gratis online magazine van SeniorenNet. Het zit boordevol positieve nieuwtjes, leuke evenementen, interessante aanbiedingen, weetjes en tips. Lees boeiende artikels over lifestyle, gezondheid, geluk, psychologie, reizen, financiën, pensioenen, en veel meer! Kortom, alles waar jij van wakker ligt, komt aan bod!

Het kost je ... NIETS

Want een abonnement op SenNetMagazine is helemaal gratis.
Abonneer je snel, dan ontvang ook jij het volgende nummer al in je mailbox. SenNetMagazine verschijnt elke week.

Inschrijven

Zo eenvoudig is het!

Je e-mailadres zal niet worden doorgegeven aan derden.

Vertel het alleen je beste vrienden!

Misschien is zo'n gratis abonnement op SenNetMagazine een leuke geschenk voor een vriend.
Of ga je er een familielid gelukkig mee maken?

Wil je SenNetMagazine bekijken?

Wil je snuisteren in de artikels die eerder verschenen zijn in SenNetMagazine? Klik dan bovenaan deze pagina op 'Inhoud'.

Uitschrijven

Als je hieronder je e-mailadres invult, zal je SenNetMagazine niet meer in je mailbox ontvangen.