SenNetRedactie

26 & 27 januari opendeurweekend Crystal Residence Oostende

Zoekt u een luxeappartement aan zee voor het hele gezin, op maat gemaakt, voor een betaalbare prijs? Crystal Residence biedt ruime en comfortabele appartementen vlak aan het strand. Eénslaapkamerappartementen starten al vanaf € 209.000. En voor die prijs geniet u van zeezicht, uw eigen terras, een privézwembad omgeven door een groene tuin én ondergrondse parking. Meer informatie.

 • Valentijn commercieel? 10 romantische tips die géén geld kosten

  Wie geen grote fan is van Valentijnsdag, vindt vaak dat deze feestdag te commercieel is. Grote bedrijven lijken je wijs te maken dat je je geliefde wel een duur cadeau móet kopen om hem of haar te tonen hoe groot je liefde is. Het belangrijkste is natuurlijk dat jullie het leuk hebben samen en dat jullie genieten van elkaar, en daar hoeft niet veel geld aan te pas komen. Laat je inspireren door deze 10 tips!

 • Als je twijfelt over je nieuwe relatie: stoppen of doorgaan?

  Na een tijdje single te zijn geweest, heb je iemand nieuw ontmoet bij wie je je goed voelt. Toch kan het zijn dat je begint te twijfelen. Je vraagt je af of het wel goed zit, of hij of zij wel de ware is, of je wel genoeg voelt. Misschien denk je terug aan slechte ervaringen uit je vorige relatie en ben je bang om dezelfde ‘fout’ te maken. Volgens relatiecoach Ilse Reynders is die twijfel niet meteen een reden tot paniek. Probeer te achterhalen of je twijfels terecht zijn of niet.

 • Tips voor een bevredigende seksuele relatie: communicatie

  Goede seks is voor de meeste koppels een belangrijk gegeven in hun relatie. Vrijen brengt niet alleen seksuele, maar ook emotionele bevrediging en het brengt je als koppel dichter bij elkaar, het versterkt de intimiteit. Volgens de schrijvers van het onlangs verschenen boek ‘Seks!’ zijn de ingrediënten van een bevredigend seksleven stimulus, context en communicatie. Seksuologe Ilse Reynders gaat deze week dieper in op communicatie als voorwaarde voor een blijvend bevredigende seksuele relatie.

Nieuw op SeniorenNet: UiTtips met allerhande activiteiten

Ben je op zoek naar een leuke activiteit om vandaag, morgen, volgende maand te doen? Vanaf nu kan je op SeniorenNet snuisteren tussen duizenden UiTtips in Vlaanderen. Je vindt er concerten, theatervoorstellingen, beurzen, workshops en nog veel meer: voor ieder wat wils! Bovenaan de pagina vind je handige sneltoetsen ‘culturele uitjes’, ‘met de kleinkinderen’, ‘culinair’, ‘gezondheid’ en ‘fotografie & video’. Ontdek alle activiteiten hier!
 • Opnieuw daten? 10 tips om je op weg te helpen!

  Tijdens deze mierzoete periode word je om de oren geslaan met hartjes, knuffels en geurige boeketten. Sommige singles ergeren zich er blauw aan, voor anderen versterkt het het gemis aan een relatie. Steeds meer 50-plussers wagen zich opnieuw op de ‘datingmarkt’ en gaan op zoek naar een nieuwe liefde. Dat bewijst ook Hotel Römantiek, een datingprogramma voor 60-plussers, dat vorige week van start is gegaan op VIER. Hoe pak je het aan? Wat zijn do’s en don’ts? Relatietherapeute Ilse Reynders helpt je op weg!

 • Hoe beleef jij intimiteit en seksualiteit als single?

  Je kan geen krant of tijdschrift openslaan zonder iets over seks te lezen. Toch vinden veel mensen het niet makkelijk om over seksualiteit te praten en blijft het onderwerp een beetje in de taboesfeer hangen. Relatiecoach Ilse Reynders neemt geen blad voor de mond en vertelt je meer over hoe singles omgaan met het gebrek aan intimiteit en seksualiteit.

 • Samen en toch apart: verbondenheid en eigenheid in een relatie

  De nood aan emotionele verbondenheid is een fundamentele menselijke behoefte. Baby’s gaan zich van nature hechten aan hun ouders, niet alleen om fysiek te kunnen overleven maar ook vanuit een behoefte aan aanraking en emotionele veiligheid. Ook volwassenen zoeken emotionele intimiteit, veiligheid en zekerheid door zich aan anderen te hechten. Waar in de jeugd doorgaans de ouders de belangrijkste hechtingsfiguren zijn, neemt de partner deze rol over op volwassen leeftijd. Relatiecoach Ilse Reynders gaat dieper in op de verbondenheid in een relatie.

Oproep: Doe jij mee met Tournée Minérale en wil je je ervaringen delen?

Op 1 februari start de derde editie van Tournée Minérale, een initiatief van De DrugLijn en Stichting tegen Kanker. Ze dagen iedereen uit om één maand lang geen druppel alcohol te drinken. Ga jij de uitdaging aan en wil je graag voor SeniorenNet verslag uitbrengen van je alcoholvrije maand? Laat het ons weten!

Abonneer je gratis op SenNetMagazine!

Ontvang jij SenNetMagazine al?

SenNetMagazine is het gratis online magazine van SeniorenNet. Het zit boordevol positieve nieuwtjes, leuke evenementen, interessante aanbiedingen, weetjes en tips. Lees boeiende artikels over lifestyle, gezondheid, geluk, psychologie, reizen, financiën, pensioenen, en veel meer! Kortom, alles waar jij van wakker ligt, komt aan bod!

Het kost je ... NIETS

Want een abonnement op SenNetMagazine is helemaal gratis.
Abonneer je snel, dan ontvang ook jij het volgende nummer al in je mailbox. SenNetMagazine verschijnt elke week.

Inschrijven

Zo eenvoudig is het!

Je e-mailadres zal niet worden doorgegeven aan derden.

Vertel het alleen je beste vrienden!

Misschien is zo'n gratis abonnement op SenNetMagazine een leuke geschenk voor een vriend.
Of ga je er een familielid gelukkig mee maken?

Wil je SenNetMagazine bekijken?

Wil je snuisteren in de artikels die eerder verschenen zijn in SenNetMagazine? Klik dan bovenaan deze pagina op 'Inhoud'.

Uitschrijven

Als je hieronder je e-mailadres invult, zal je SenNetMagazine niet meer in je mailbox ontvangen.