Inlichtingen, Reserveringen, Informatie
Fietsvakantie

Lanzarote

1.349
euro

Waarom Lanzarote?

Lanzarote, het meest noordelijke van de Canarische Eilanden in de Atlantische Oceaan, is door het aangename klimaat het hele jaar een topbestemming. Het landschap wordt gekenmerkt door een verbluffend contrast: aan de ene kant hebben vulkaanuitbarstingen hoge bergen in een ruig maanlandschap gevormd, en aan de andere kant kan je kuieren over prachtige strandvlakten. De relatief kleine oppervlakte van het eiland maakt het mogelijk om héél veel te zien op slechts één dag tijd. Kortom, de adembenemende schoonheid van Lanzarote vormt het perfecte decor voor je fietsvakantie!

Buitengewone kans

De fietsvakantie wordt tot in de puntjes uitgestippeld door de immer enthousiaste Eddy en Raf van Organización Royal 2007. Per vakantie nemen zij een klein groepje fietsers onder hun hoede zodat zij voor iedereen een fantastische ervaring kunnen verzekeren met persoonlijke begeleiding. Die exclusiviteit betekent natuurlijk ook dat je snel moet beslissen omdat de plaatsen beperkt zijn!

Aangepaste fietsen

Voor iedere fietser wordt een persoonlijke trekkingfiets met 24 versnellingen voorzien, die moeiteloos lange tochten aankan. Daarnaast kan je gedurende de hele vakantie ook een helm, fietsslot en fietstas gebruiken. Om ervoor te zorgen dat je de hele vakantie comfortabel kan fietsen, is het belangrijk dat je fiets aangepast is aan je lengte. Daarom mag je zeker niet vergeten om je lengte te vermelden bij je reservatie.

Belangrijk! Om te vermijden dat de vakantie eerder een uitputtend karwei dan een ontspannende rondrit wordt, ben je er beter zeker van dat je zonder problemen 50 kilometer per dag kunt fietsen en dat je ook kleine beklimmingen de baas kunt.

NIEUW

Vanaf 2016 zijn er ook splinternieuwe elektrische fietsen beschikbaar!
Als je liever met een e-bike fietst, vergeet dat dan zeker niet te vermelden bij je reservatie!
Supplement voor de elektrische fiets: 105 € per persoon per week

Hoe ziet de reis eruit?

 • Dag 1: Vertrek

  Op zaterdag vertrek je vanuit Zaventem naar Arrecife, de hoofdstad van Lanzarote. Na zo’n vier uur vliegen staat er een busje te wachten die je veilig en wel naar Aparthotel Tropical Island **** brengt in Playa Blanca. Na de check-in worden de kamers verdeeld. Daarna kan je even uitblazen in de bar van het hotel en genieten van de welkomstdrink die je wordt aangeboden door Eddy van Organización Royal 2007. In tussentijd krijg je ook uitgebreide informatie te horen over het fietsprogramma van de volledige vakantie. Daarna is het etenstijd en kan je uitrusten van een vermoeiende reisdag.

 • Dag 2: Rit 1 Costa Tequise - Puerto del Carmen

  Na het ontbijt word je door de minibus opgehaald en naar Costa Tequise gebracht, waar een aantal zeer mooie goudkleurige zandstranden je zeker zullen kunnen bekoren. Daar vertrek je voor een fietstocht naar de hoofdstad Arrecife. Uiteraard wordt er even halt gehouden voor een bezoekje aan deze bruisende stad. Via een speciale fietsweg langs de kustlijn en de luchthaven rij je verder langs het charmante Playa Honda. Onderweg eet je je picknick of kan je proeven van een streekgerechtje in een pittoresk restaurantje. In de late namiddag kom je aan in Puerto del Carmen, waar de minibus je staat op te wachten.
  Totale fietstocht: 51 kilometer (vlakke route)

 • Dag 3: Rit 2 zoutmijnen Janubio - krater El Golfo - Yaiza

  Na het ontbijt fiets je de zuidkust van Playa Blanca af tot aan de vuurtoren. Daarna fiets je verder naar de zoutvelden van Janubio, waar de tientallen zoutpannen wel een schaakbord lijken met verschillende kleuren. De tocht gaat verder naar Los Hervidoros, meer in het zuiden. Daar kan je de kracht van de oceaan duidelijk merken door de machtige golven die tegen de uitgeslepen rotsflanken aanklotsen. Nadien rij je naar El Golfo, een buitengewoon groen meertje dat zich gevormd heeft in een uitgedoofde krater. Daar gebruik je je picknick of proef je van de lekkere vis die het eiland te bieden heeft. In de namiddag keer je terug naar het hotel via de piepkleine dorpjes Las Breñas en Maciot.
  Totale fietstocht: 40 kilometer (vlakke route met af en toe een kleine klim)

 • Dag 4: Rit 3 vulkanen van Timanfaya (natuurpark)

  Na het ontbijt brengt de minibus je naar Tinajo. Daar begint de fietstocht door het bijna surrealistische, maar adembenemende Timanfayapark. Vooral daar kan je nog overduidelijk het effect bewonderen van de vulkaanuitbarstingen die van 1730 tot 1736 hebben plaatsgevonden. Dat wordt een ervaring die je altijd zal bijblijven! Ook deze dag neem je een picknick mee omdat je de hele dag in het Timanfayagebergte rondfietst (of stop in restaurantje). Daarna fiets je voorbij het beschermde landschap van het wijngebied La Geria en via Uga en Yaiza bereik je opnieuw het hotel.
  Totale fietstocht: 42 kilometer (enkele heuvels en veel dalen)

 • Dag 5: Uitstap naar Fuerteventura

  Je reisleider heeft een extra daguitstap voorzien naar Fuerteventura, het eiland ten zuiden van Lanzarote. Hij neemt je mee op de ferry (slechts 30 minuutjes varen) voor een bezoek aan de haven Puerto Corralejo en een rustgevende wandeling door het natuurgebied El Cotillo. Daarna klim je naar het hoogste punt van het eiland, waar het uitzicht zeker indrukwekkend te noemen is. Als je verder wandelt, kom je aan in een zeer mooi bergdorpje dat een uiterst interessante geschiedenis kent, Betancuria. ’s Middags krijg je een overheerlijke maaltijd aangeboden door een lieflijke Canarische familie. Puur genieten! In de namiddag doorkruis je de hoofdstad Puerto del Rosario, waarna je de mooiste parelwitte stranden van Europa bereikt. Als het mooi weer is, kan je gerust een frisse duik nemen in het heldere water!
  Inbegrepen: met de ferry naar Fuerteventura + 1 volledige dag excursie + middagmaal

 • Dag 6: Rit 4 Mirador del Rio - Cuevas de los Verdes - Jameos del aqua - Cactustuinen 

  Vrijdag start de fietstocht op het hoogste punt in het noorden van Lanzarote: Mirador del Rio. Op dat populaire plaatsje is duidelijk de invloed te zien van kunstenaar César Manrique. Ook heb je een heel mooi uitzicht over de majestueuze kliffen en het nabijgelegen eilandje Graciosa. Van daaruit fiets je verder naar de Cuevas de los Verdes: wondermooie groene ondergrondse lavagrotten. Een klein eindje verder kom je aan de Jameos del agua: een lavatunnel die door César Manrique werd omgetoverd tot een fantastisch mooie plek. Op 70 meter diepte ligt daar een heel bijzonder meertje verscholen waar witte blinde krabbetjes leven. Zeker een uitgebreide rondleiding waard dus! Middagmaal in een typisch restaurantje of picknick. In de namiddag volgt nog een bezoekje aan de Cactustuinen, waar zo’n 10 000 cactussen groeien van wel 1400 verschillende soorten. Tot slot van deze trip, fiets je nog naar de Fundacion César Manrique. In de late namiddag komt de minibus je weer ophalen om moe maar voldaan terug te keren naar het hotel.
  Totale fietsroute: 38 kilometer (vlakke route met veel dalen)

 • Dag 7: Rit 5 Ermita de las Nieves y Famara

  Het plaatsje Famara is het vertrekpunt van de laatste fietsroute. Daar kan je je laten charmeren door een klein kapelletje ‘Ermita de las Nieves’ op 600 meter hoogte. Een eerste stop maak je in Tequise, de vroegere hoofdstad van Lanzarote, nu de tweede oudste stad van de Canarische archipel. Daar staat het prachtige oude kasteel van Guanapay, dat in de 18de eeuw gebouwd werd als verdedigingspunt tegen piraten. Een picknick onderweg of een etentje in een typisch restaurantje zijn voorzien gedurende de fietstocht. In de namiddag fiets je door de wijnplantages naar de streek La Geria, om daarna de fietsroute te besluiten in het mooie dorpje Uga. Transfer met minibus naar het hotel. Wie dat wenst, kan nog een klimmetje inzetten naar Femés om dan een heel mooie afdaling te maken tot aan het hotel. Bij aankomst in het hotel worden de fietsen binnengeleverd.
  Totale fietsroute: 47 kilometer (vlakke route met af en toe een kleine klim)

 • Dag 8: Vertrek

  Na het ontbijt maak je je (met pijn in het hart) klaar om opnieuw naar het thuisfront te vertrekken.

Aparthotel Tropical Island ****

Gedurende de hele vakantie verblijf je ALL-IN in het viersterrenhotel Tropical Island in Playa Blanca in het zuiden van Lanzarote.

Je verblijft in volledig ingerichte appartementjes voor 2 of 4 personen met bad, douche, wc, keukentje, living en groot terras met uitzicht op het zwembad.

Adres van het hotel

C/Fragata, 2
35580 – Playa Blanca, Lanzarote

Prijs voor dit buitengewone aanbod

 • Fietser: 1349 euro per persoon (excursie naar Fuerteventura inbegrepen)

In deze prijs is inbegrepen:

 • Vluchten Brussel-Arrecife-Brussel
 • Verblijf Aparthotel Tropical Island **** in een appartementje voor 2 of 4 personen
 • ALL-IN in Aparthotel Tropical Island **** (ontbijt, middagmaal (lunchpakketten voor onderweg), avondmaal en dranken)
 • Alle inkomtickets van de bezoeken o.a. Mirador del Rio, Cactustuinen, Cuevas de los verdes, Jameos del agua, Entrada Timanfaya
 • Excursie naar Fuerteventura
 • Transfers in Lanzarote: heen en terug luchthaven-hotel
 • Transfers van klanten en fietsen met de minibus volgens het programma
 • Alle materiaal voor fietsers (helm, pomp, fietsslot, bagagetas, enz.)
 • Verhuring van een fiets op maat voor een week (trekkingfiets met 24 versnellingen) - lengte van fietser doorgeven bij reservatie!
 • Deskundige begeleiding per fiets door de reisleiders: Eddy of Raf

Niet inbegrepen:

 • Toeslag eenpersoonskamer: 23 euro per persoon per dag
 • Supplement voor de elektrische fiets: 105 € per persoon per week. Ervaring met e-bike is vereist!

Foto's vorige edities

Voor alle inlichtingen, reserveringen, informatie

Vul het contactformulier hier in!

Vertrekdata

 • Zaterdag 03 november

Reisorganisatie

Organizacion Royal 2007 s.l.
Calle Golf de Cadis , 4, local 3,
07007 Palma de Mallorca
Iles Balearslicentie : bal 554

Organisator

Eddy Boeckmans

Deze fantastische vakantie wordt georganiseerd door Eddy Boeckmans van Organización Royal 2007, die al jarenlang verscheidene fiets- en wandelvakanties op touw zet. Hij heeft letterlijk zijn hart en ziel verloren aan Mallorca en woont er zelfs al 34 jaar.