Inlichtingen, Reserveringen, Informatie
Fietsvakantie

Menorca

995
euro

Waarom Menorca?

Menorca, het op een na grootste eiland van de Balearen, heeft net als zijn grote broer Mallorca heel wat te bieden voor elke toerist. Je vindt er prachtige zandstranden, azuurblauwe baaien, heuvels vol pijnbomen, enorme rotsformaties, mysterieuze grotten, authentieke stadjes, indrukwekkende natuurgebieden en zoveel meer! De fauna en flora op Menorca zijn zo bijzonder dat UNESCO het eiland in 1993 heeft uitgeroepen tot Biosfeerreservaat. Als kers op de taart zijn er een heleboel fietsroutes uitgedacht, waardoor fietsers er ongetwijfeld hun hartje kunnen ophalen. Heel makkelijk zelfs, want het eiland is bijna helemaal vlak.

Hét grote verschil met Mallorca is de stilte. Beeld je in dat je voorbij al dat moois fietst, met de wind in je haren, je lichaam en geest volledig tot rust gekomen… Zalig toch!

Buitengewone kans

De fietsvakantie wordt tot in de puntjes uitgestippeld door de immer enthousiaste Eddy en Raf van Organización Royal 2007. Per vakantie nemen zij een klein groepje fietsers onder hun hoede zodat zij voor iedereen een fantastische ervaring kunnen verzekeren met persoonlijke begeleiding. Die exclusiviteit betekent natuurlijk ook dat je snel moet beslissen omdat de plaatsen beperkt zijn!

Aangepaste fietsen

Voor iedere fietser wordt een persoonlijke trekkingfiets met 8 versnellingen voorzien, die moeiteloos lange tochten aankan. Daarnaast kan je gedurende de hele vakantie ook een helm, fietsslot en fietstas gebruiken. Ook hebben Eddy en Raf bij elke rit herstelmateriaal bij zodat technische mankementjes onmiddellijk kunnen worden opgelost.

Om ervoor te zorgen dat je de hele vakantie comfortabel kan fietsen, is het belangrijk dat je fiets aangepast is aan je lengte. Daarom mag je zeker niet vergeten om je lengte te vermelden bij je reservatie.

Belangrijk! Om te vermijden dat de vakantie eerder een uitputtend karwei dan een ontspannende rondrit wordt, ben je er beter zeker van dat je zonder problemen 40 kilometer per dag kunt fietsen en dat je ook kleine hellingen de baas kunt. 

NIEUW

Nu zijn er ook splinternieuwe elektrische fietsen beschikbaar!
Als je liever met een e-bike fietst, vergeet dat dan zeker niet te vermelden bij je reservatie!
Supplement voor de elektrische fiets: 105 € per persoon per week

Hoe ziet de reis eruit?

 • Dag 1: Vertrek

  Vertrek vanuit Zaventem naar Menorca. Na amper 2u30 vliegen staat er een busje te wachten die je veilig en wel naar Hotel Almirante Farragut **** brengt. Na de check-in worden de kamers verdeeld. Om 17u kan je even uitblazen in de bar van het hotel en genieten van de welkomstdrink die je wordt aangeboden door Eddy van Organización Royal 2007. In tussentijd krijg je ook uitgebreide informatie te horen over het fietsprogramma van de volledige vakantie. Daarna is het etenstijd en kan je uitrusten van een vermoeiende reisdag.

 • Dag 2: Rit 1

  Na het ontbijt vertrek je voor een eerste kennismakingsrit met de streek. Via een prachtige route langs de ‘playa’ fiets je naar de vroegere hoofdstad Ciutadella, waar de haven een belangrijk verbindingspunt vormt met onder andere Mallorca, Ibiza en Barcelona. Daarna gaat de tocht verder in zuidelijke richting, waar je stops maakt in Sa Caleta, Cala Santandria en Cala en Bosc om in alle rust te kunnen genieten van de prachtige natuur. Je fietst langs de kustlijn en maakt een sanitaire stop voor een lekker biertje in een typisch Menorcaans cafeetje. 's Middags kom je terug aan in Ciutadella, waar je de mogelijkheid gegeven wordt om een 'pam boli' (Menorcaanse getoaste boterham met tomaatjes en kaas of hesp) te nuttigen in een oude Menorcaanse molen. In de namiddag fiets je dan nog verder naar Punta Nati, waar een oude vuurtoren staat.
  Totale fietstocht: 42 kilometer (vlakke route)

 • Dag 3: Rit 2

  Na het ontbijt rij je vanuit het hotel richting Ciutadella en daarna verder naar Playa de Son Saura. Daar wordt een anderhalf uur halt gehouden en kan je een verfrissende duik nemen in het water. In de buurt zijn er prachtige natuurparken. Daarna fiets je richting Ciutadella voor het middagmaal (tapa menorquina). In de namiddag fiets je naar een typische kaasfabriek voor een bezoek en uiteraard kan je genieten van een degustatie van de wereldberoemde Menorcaanse kaas 'Mahon'. Daarna keer je terug naar het hotel.
  Totale fietstocht: 43 kilometer (vlakke route, in de namiddag enkele serieuze klimmetjes naar de kaasfabriek)

 • Dag 4: Vrije dag

  Op dinsdag kan je uitrusten of lekker genieten van zon, zee en strand. Als je zin hebt om zelf een ritje te gaan maken of er met z’n tweetjes op uit te trekken, kan je ook altijd je fiets nemen.

 • Dag 5: Rit 3

  De minibus brengt je naar Es Mercadal. Daar begint de fietstocht naar de hoofdstad Mahon. Daar ga je een uurtje op verkenning en kan je eventueel je maag vullen met heerlijke Spaanse tapas. In de namiddag fiets je zo’n 8 kilometer verder naar Es Castell. Daar wordt halt gehouden voor een bezoekje aan de stad. In de haven kan je een kasteel bewonderen dat dienst deed als bescherming tegen invallen van de Turken. In de namiddag kan je uitblazen in de minibus op de terugweg.
  Totale fietsroute: 32 kilometer (vlakke route)

 • Dag 6: Rit 4

  Het eindpunt van de fietstocht van de vorige dag, wordt deze keer het vertrekpunt: Es Castell. De hele dag kan je het prachtige binnenland van Menorca bewonderen terwijl je fietst door de ongerepte natuur, langs de ongeschonden rotskusten en het indrukwekkende landschap. Je bezoekt de magische kustplaatsjes San Luis, Punta Prima, S’Algar en Es Canutells. Ook het plaatsje Benibequir is heel bijzonder door de charmante vissershuisjes en de pittoreske strandjes. Wij gaan een dagje genieten van de natuur, de ongeschonden rotskusten en het indrukwekkende Menorcaanse landschap. ‘s Middags een stop voor een snack en een drankje in een typisch restaurantje. In de late namiddag brengt de minibus je terug naar het hotel.
  Totale fietsroute: 31 kilometer (vlakke route)

 • Dag 7: Rit 5

  Na het ontbijt brengt de minibus je naar Es Mercadal. Je stopt eerst aan een natuurlijk strandje met rode zandsteen, genaamd 'platja de Cavelleria'. Daarna rij je verder naar Cap de Cavalleria, wat het mooiste panoramische gedeelte is van het eiland. Een kleine wandeling kan er dus niet ontbreken! Van daaruit rij je via een wondermooie route door het groene landschap naar het kustplaatsje Cabo de Fornells, dat een lekkere geschiedenis kent! Daar werd voor de eerste keer ‘Caldereta de langosta’ klaargemaakt, wat nu bekend staat als het nationale gerecht van Menorca. Dat moet je uiteraard eens geproefd hebben! Na het middagmaal fiets je verder naar Es Mercadal, waar de minibus je staat op te wachten om terug naar het hotel te rijden.
  Totale fietsroute: 39 kilometer (lichtgolvende route)

 • Dag 8: Vertrek

  Na het ontbijt ben je vrij tot het (jammer genoeg) tijd is om naar huis terug te keren.

Hotel Almirante Farragut ****

Gedurende de hele vakantie verblijf je in half pension in het viersterrenhotel Almirante Farragut in Ciutadella. Het hotel is ideaal gelegen, op slechts 4 kilometer van het centrum van Ciutadella en 1 uurtje rijden van de luchthaven, en kijkt uit over de baai van Cala’n Forcat. Er is een groot buitenzwembad aanwezig en verschillende mogelijkheden om te sporten.

Je verblijft in een mooie tweepersoonskamer met een balkon en douche.

Bij onbeschikbaarheid verblijf je in een gelijkwaardig hotel.

Adres van het hotel

Cala en Forcat
Avinguda Delfines
07769 Ciutadella

Prijs voor dit buitengewone aanbod

 • Fietser: 995 euro per persoon

In deze prijs is inbegrepen:

 • Vluchten Brussel-Mahon-Brussel
 • Verblijf in Hotel Almirante Farragut **** in een dubbele kamer met balkon en douche
 • Half pension in Hotel Almirante Farragut ****
 • Transfers in Menorca: heen en terug luchthaven-hotel
 • Transfers van klanten en fietsen met de minibus volgens het programma
 • Alle materiaal voor fietsers (pomp, fietsslot, bagagetas, enz.)
 • Verhuring van een fiets op maat voor een week (trekkingfiets met 8 versnellingen)
 • Deskundige begeleiding per fiets door de reisleiders: Eddy of Raf

Niet inbegrepen:

 • Toeslag eenpersoonskamer: 20 euro per persoon per dag
 • Korting voor een derde persoon op een tweepersoonskamer: 20%
 • Picknick: 10 euro per persoon per dag
 • Toeslag elektrische fiets: 105 euro per persoon per week
 • Toeristenbelasting: 1,50 of 2 euro per persoon per dag (te betalen in het hotel)

Foto's vorige editie

Voor alle inlichtingen, reserveringen, informatie

Vul het contactformulier hier in!

Vertrekdata

 • Zaterdag 22 september
 • Zaterdag 20 oktober

Reisorganisatie

Organizacion Royal 2007 s.l.
Calle Golf de Cadis , 4, local 3,
07007 Palma de Mallorca
Iles Balearslicentie : bal 554

Organisator

Eddy Boeckmans

Deze fantastische vakantie wordt georganiseerd door Eddy Boeckmans van Organización Royal 2007, die al jarenlang verscheidene fiets- en wandelvakanties op touw zet. Hij heeft letterlijk zijn hart en ziel verloren aan Mallorca en woont er zelfs al 34 jaar.