Inlichtingen, Reserveringen, Informatie
Rondreis

Andalusië

1.499
euro

Waarom Andalusië?

Waar kan je beter het échte Spanje ontdekken dan in Andalusië? Nou, nergens! De prachtige regio in het zuiden van Spanje zal je verleiden met haar heerlijke sinaasappels en geurige zonnebloemen in indrukwekkende bergketens en valleien. Ontdek de magische ongerepte natuur en enkele van de belangrijkste steden van het land: Sevilla, Cordoba, Granada en Malaga. Wist je trouwens dat de flamenco en het stierenvechten ontstaan zijn in Andalusië? Op en top Spanje dus!

Andalusië ligt in zuid Spanje en beslaat een gebied van 8 provincies. Met een oppervlakte van zo'n 87.000 vierkante kilometer, is Andalusië de op een na grootste autonome regio in Spanje en meer dan twee keer zo groot als Nederland.

All-in rondreis

Deze fantastische groepsreis wordt georganiseerd door de immer enthousiaste Eddy Boeckmans van Organización Royal 2007. Hij neemt je mee naar de mooiste plekjes van Andalusië en laat je overnachten in gezellige viersterrenhotels. Je rijdt rond in een bus met airconditioning, onder begeleiding van Eddy Boeckmans en professionele Nederlandstalige gidsen. Bovendien wordt de reis je aangeboden als all-informule!

Ben je klaar voor een onvergetelijke reis door het zonovergoten Andalusië?

Hoe ziet de reis eruit?

 • Dag 1: Vertrek

  Op vrijdag vertrek je vanuit Zaventem naar Malaga. De plaatselijke vertegenwoordiger van Organizacion Royal verwelkomt de groep op de luchthaven. Eenmaal aangekomen word je naar je viersterrenhotel gebracht waar een heerlijke avondmaaltijd op je wacht.

 • Dag 2: Ronda

  Na het ontbijt vertrek je voor een fijne excursie door het indrukwekkende berglandschap Serriana de Ronda. Het stadje Ronda wordt in tweeën gesplitst door de rivier Guadalevín. Overheen de diepe kloof die de rivier heeft uitgesneden werden drie beroemde bruggen gebouwd. Je gaat het volledige oude stadsgedeelte bezoeken, waar onder andere de oude Plaza de Toros, de kathedraal van Santa Maria La Mayor en het huis van Don Bosco absolute toppers zijn. Bovenop de Tajobrug word je verwonderd door het prachtige uitzicht over de ravijn. ’s Middags eet je in een typisch plaatselijk restaurantje. In de namiddag rijdt de bus verder naar Jerez de la Frontera. Daar bezoek je een bodega en kan je de allerbeste sherry degusteren! ’s Avonds eet en overnacht je in het viersterrenhotel Hotel Sherry****. Inbegrepen: inkomtickets voor Plaza de Toros, Casa Don Bosco en Iglesia Santa Maria La Mayor + middagmaal

 • Dag 3: Sevilla

  Op zondag brengt de bus je naar de charmantste stad van Spanje: Sevilla. Je rijdt langs de mooiste plekjes, waaronder de Plaza España, het Park Maria Luisa en de paviljoenen van de Expo in 1929 en de wereldtentoonstelling in 1992. ’s Middags word je culinair verwend met een typisch Andalusische maaltijd met tapas in het centrum van de stad. Daarna laat een officiële gids je kennis maken met het oude stadsgedeelte Santa Cruz. Tijdens dat begeleide bezoek zie je onder andere de kathedraal, het paleis van de oude Koning Acazar en de Torro del Oro (gouden toren). In de late namiddag keer je moe maar voldaan terug naar je hotel in Jerez de la Frontera.
  Inbegrepen: inkomticket voor de kathedraal en koninklijk paleis + middagmaal

 • Dag 4: Cordoba

  Een uitgebreide wandeling door de warmste stad van Europa staat vandaag op het programma. Een officiële gids wijst je de weg door Cordoba, dat ooit een van de belangrijkste steden ter wereld was. Het was de hoofdstad van het middeleeuwse Kalifaat van Cordoba, waar nog een heleboel indrukwekkende monumenten van overgebleven zijn. Geen wonder dat het historische centrum op de Werelderfgoedlijst van UNESCO prijkt! Opvallend weetje: in culinaire kringen staat Cordoba bekend om het gerecht ‘Rabo de Toro’, ofwel een stoofpotje van stierenstaart… Avondmaal en overnachting in Cordoba Center Hotel****
  Inbegrepen: bezoek Mezquita en Alcazar Reyses Catolicos + middagmaal

 • Dag 5: Granada

  Granada is een prachtige stad aan de voet van het Sierra Nevadagebergte dat eeuwen geleden nog de hoofdstad was van de Taifa van Granada en het Rijk van Granada. Een officiële gids wandelt met jou door het oude stadsgedeelte en toont je de fantastische kathedraal. ’s Middags eet je een heerlijke Andalusische maaltijd, vergezeld van een lekker glaasje streekwijn. Uiteraard mag een bezoek aan het wereldberoemde Alhambra niet ontbreken! In het gigantische historische paleis kan je overblijfselen bewonderen van zowel de Moorse als de katholieke cultuur. ’s Avonds overnacht je in het viersterrenhotel.
  Inbegrepen: inkomticket kathedraal + Alhambra + middagmaal

 • Dag 6: : Vrije dag

  Je kan de hele dag uitrusten en genieten van zon, zee en strand. ’s Ochtends en ’s avonds eet je in het hotel, maar ’s middags trek je eropuit voor een lekkere maaltijd in een charmant Spaans restaurantje. In de namiddag groepswandeling met onze Vlaamssprekende gids naar het park Las Palomas in Benalmadena Costa (tussen de kust en Arroyo de la Miel).

 • Dag 7: Casares

  Na het ontbijt rij je naar een van de mooiste witte dorpjes van Andalusië: Casares. Daar krijg je een idee van de manier waarop typische Andalusiërs leven. Je brengt een bezoek aan een Moors kasteel, een kerkje en een opvallend kerkhof. ’s Middags geniet je samen op een terrasje van het zonnetje, terwijl je heerlijke Spaanse gerechten en wijnen worden voorgeschoteld. In de namiddag maak je een stop aan de haven en de kust in Puerto Banus, het vakantieoord van de rijken en de Arabieren. Misschien spot je wel een celebrity, want veel prominente personen uit de kunst- en muziekwereld wonen er, onder andere Julio Iglesias!
  Inbegrepen: middagmaal

 • Dag 8: Cartama en Malaga

  Vandaag brengt de bus je naar het bedevaartsoord Cartama. Na een indrukwekkende beklimming kom je aan een kerkje, waar de Virgen de los Remidios op je wacht. Volgens de legende trotseren de Andalusiërs de beklimming op handen en voeten om ‘Onze Lieve Vrouw’ te groeten. Na Cartama rij je verder naar Malaga, de hoofdstad van de Costa del Sol. Je maakt een uitgebreide wandeling langs de haven, het oude centrum, de typische winkeltjes en zoveel meer. ’s Middags wordt halt gehouden in het restaurantje El Pimpi. Na het middageten gaat de trip verder naar de ‘Parador’ van Malaga, waar je een prachtig panoramisch uitzicht over de stad hebt. Daarnaast ga je een van de oudste stierenarena’s van Andalusië bewonderen. Verder is er nog vrije tijd om rustig nog wat rond te kuieren in het oude stadscentrum.
  Inbegrepen: inkomticket Parador Malaga + middagmaal

 • Dag 9: dorpje Mijas en finca met paella

  Na een bezoekje aan het pittoreske dorpje Benalmadena Pueblo rij je door het adembenemende landschap verder naar Mijas. Het uitzicht op de Middellandse Zee is echt prachtig daar en bovendien is in het dorp nog heel goed de authentieke Andalusische stijl zichtbaar. Je bezoekt er een finca, of boerderij, waar de eigenaar je enthousiast alles vertelt over het wel een wee op zo’n finca. Op zijn fruitplantage kan door de sinaasappelen, citroenen, pompelmoezen, mandarijnen en amandelen wandelen! Dat alles terwijl je verlekkerd uitkijkt naar de heerlijke paella die je aangeboden wordt.
  Inbegrepen: middagmaal bij de boer

 • Dag 10: vrij/facultatieve uitstap

  Zondag kan je kiezen wat je wilt doen; heerlijk wandelen langs de strandpromenade, zalig nietsdoen, genieten van de zon en het water? De Vlaamssprekende gids voorziet ook een wandeling langs de playa La Caruhela naar het centrum van Torremolinos via het oude en nieuwe stadsgedeelte en het commerciële centrum. Middagmaal (niet inbegrepen) in een typisch Andalusische chiringuito aan het strand.

 • Dag 11: : vertrek naar Brussel

  Het zit er jammer genoeg al op! Tijd om terug naar huis te gaan … Transfer naar luchthaven Malaga en vertrek met rechtstreekse vlucht naar Brussel.

Prijs per persoon

6 april 2018: 1.499€ per persoon
1 juni 2018: 1.549€ per persoon
7 september 2018: 1.699€ per persoon

In deze prijs is inbegrepen:

 • Vluchten Zaventem – Malaga (heen en terug)
 • Verblijf in viersterrenhotels op basis van vol pension tijdens rondrit en halfpension gedurende 2 dagen verblijf in ons viersterrenhotel
 • De volledige rondrit en excursies volgens het programma
 • De inkomstickets zoals beschreven in het programma
 • Water en rode wijn aan tafel
 • Begeleiding door een Vlaamssprekende gids van Organizacion Royal

Niet inbegrepen:

 • Reis-, annulatie- of ziekteverzekering
 • Toeslag eenpersoonskamer: 275 euro

Belangrijke opmerking

De keuze van ons verblijfshotel aan de Costa del Sol hangt af van kleine omstandigheden. Wij als reisbureau en organisator van deze reis prefereren het allerbeste voor onze klanten. Wij beoordelen de ligging, de faciliteiten voor parking en autobus,de kamers, de maaltijden en dranken, de beschikbaarheid van ons gekozen hotel.

De hotels die in aanmerking komen zijn:
Hotel Puerto Marina ****
Hotel Alay ****
Hotel Principe Sol ****

Wij lichten de klanten in 1 maand voor vertrek in waar zij zullen verblijven. Voor de rondreis zijn de vermelde hotels bevestigd.

Foto's

Voor alle inlichtingen, reserveringen, informatie

Vul het contactformulier hier in!

Reisorganisatie

Organizacion Royal 2007 s.l.
Calle Golf de Cadis , 4, local 3,
07007 Palma de Mallorca
Iles Balearslicentie : bal 554

Organisator

Eddy Boeckmans

Deze fantastische vakantie wordt georganiseerd door Eddy Boeckmans van Organización Royal 2007, die al jarenlang verscheidene fiets- en wandelvakanties op touw zet. Hij heeft letterlijk zijn hart en ziel verloren aan Mallorca en woont er zelfs al 34 jaar.