Inlichtingen, Reserveringen, Informatie
Rondreis

De Balearen

1.249
euro

Waarom de Balearen?

De Balearen is een eilandengroep in de Middellandse Zee op zo’n 200 km van het Spaanse vasteland. De prachtige eilanden Mallorca en Menorca kunnen elke toerist zeker en vast bekoren! Het zijn twee paradijsjes met prachtige zandstranden, indrukwekkende natuurgebieden en een uiterst interessante cultuur. Denk daarnaast ook aan het subtropische klimaat, en je weet dat je goed zit voor een ontspannende reis.

10-daagse rondreis

5 dagen MALLORCA

5 dagen MENORCA

Verblijf in: halfpension
Avondmalen met drank inbegrepen (wijn en water).
Gedurende de excursies bieden wij 2 middagmalen aan.

Unieke groepsreis

Deze fantastische 10-daagse groepsreis wordt georganiseerd door de immer enthousiaste Eddy Boeckmans van Organización Royal 2007. Je verblijft op elk eiland in halfpension in een prachtig hotel waar alles tiptop in orde is.

Om de reis voor iedereen onvergetelijk te maken, neemt Eddy steeds slechts een kleine groep deelnemers onder zijn vleugels. Die exclusiviteit betekent natuurlijk ook dat je snel moet beslissen omdat de plaatsen beperkt zijn!

Minimum: 15 personen
Maximum: 25 personen

Hoe ziet de reis eruit?

 • Dag 1: Vertrek

  Op zaterdag vlieg je van Zaventem naar Mallorca. Transfer van de luchthaven naar hotel Apolo****. Daarna vrije namiddag met een welkomstdrink en volledige info over het reisprogramma door onze Vlaamssprekende reisleider. Avondmaal in ons hotel en overnachting.

 • Dag 2: Lluc + Pollença + Mirador de Formentor

  ’s Ochtends brengt de bus je naar het adembenemende Tramuntanagebergte. Daar treed je in de voetsporen van de oude Mallorcanen die eeuwen geleden via hetzelfde wandelpad naar het bedevaartsoord van Lluc trokken. Je brengt er een bezoek aan de basiliek en de ‘Zwarte Madonna’. Je rijdt verder door de bergen naar het pittoreske dorpje Pollença. Je beklimt er de ‘Calvari’, 365 treden die leiden naar het kapelletje van ‘Son Calvari’. Het uitzicht van bovenaf is fantastisch! Rond de middag gaat de tocht verder naar Puerto de Pollença, een prachtige ongeschonden kust met vele gezellige restaurantjes. Mogelijkheid tot een hapje. Daarna rij je verder naar de Mirador de Formentor, wat zonder twijfel het mooiste natuurgebied is van het hele eiland. De wandeling die je daar maakt zal je nooit meer vergeten! Verder staat er nog een fijn boottochtje van Formentor naar Alcudia op het programma. Rond de klok van 17 uur transfer naar ons Hotel Apolo ****. Avondmaal en overnachting.

 • Dag 3: hoofdstad Palma

  Na het ontbijt neemt de gids je mee voor een uitgebreide wandeling door de hoofdstad van het eiland, Palma. Je loopt voorbij de mooiste plekjes, zoals de Plaze de la Reina, met een indrukwekkende witte kathedraal, het authentieke stadhuis, het charmantste kerkje van de omgeving en nog zo veel meer. Op een gezellig overdekt marktje kan je proeven van overheerlijke tapas: zeker doen! In de namiddag ben je volledig vrij om rond te kuieren in het oude stadsgedeelte of om wat te winkelen bijvoorbeeld. Rond 17.30 uur transfer naar ons Hotel Apolo****. Avondmaal en overnachting.

 • Dag 4: La Granja

  Na het ontbijt een dagexcursie naar La Granja. Eerst rij je langs de zuidkust naar Puerto Andratx. Bezoek aan typisch Mallorcaans haventje in het zuidwesten van het eiland. Schilders en poëten komen daar samen voor de romantische sfeer en de rust. Daarna rijden we door het Tramuntanagebergte via kleine dorpjes naar Esporlas. Daar ligt het domein La Granja. Bij aankomst is er een typische Mallorcaanse verwelkoming. We bieden hier een volledig middagmaal aan met wijn en water!

  In de namiddag maak je kennis met een 60-tal ambachten uit de 19de eeuw met Vlaamse wegwijzer, en mag je verschillende plaatselijke wijnen degusteren en typische Mallorcaanse producten proeven, zoals hierbas, kazen, sobresada, bunyols (soort oliebollen), vijgenbrood en marmeladas.

 • Dag 5: vertrek naar Menorca

  Na het ontbijt is het tijd om uit te checken uit het hotel. Vertrek vlucht van Palma naar Mahon (hoofdstad eiland Menorca). Vlucht wordt uitgevoerd door Iberia en duurt ongeveer 30 minuutjes.

  Transfer naar ons Hotel Almirante Farragut **** met overnachting + avondmaal.

 • Dag 6: Palma de Mallorca

  Vandaag staat er een uitgebreide dagexcursie naar Monte Toro op het programma. Samen met Vlaamssprekende gids Roland wandel je over ‘El Monte Toro’, de hoogste berg van Menorca. Je geniet er van het prachtige uitzicht over het eiland en de zee. De tocht gaat verder naar Cabo Cavalleria in noorden. Het uitzicht is er om nooit te vergeten: een klif, een spierwitte vuurtoren en een indrukwekkend panorama over een intens blauwe zee. Middagmaal in een typisch restaurantje. In de namiddag bezoek aan het pittoreske dorpje Fornells vlak aan de Middellandse Zee gelegen. Mooie winkeltjes en prachtige natuur. Dit gaan wij allemaal verkennen in de namiddag. In de namiddag transfer naar ons hotel en avondmaal.

 • Dag 7: Ciutadella

  Na het ontbijt een verkenning en begeleide wandeling door onze Vlaamssprekende gids naar en in de stad Ciutadella. Wij wandelen naar de stad (ongeveer 7 km) langs bewonderenswaardige kliffen en rotsen, wij aanschouwen de mooie huizen van de rijke Madrilenen en Catalanen.

  Als je aankomt in de stad word je meteen verliefd op zoveel moois dat je te zien krijgt. Je maakt er een wandeling door de smalle moorse straatjes en de vriendelijke mensen uit Menorca zullen je welkom heten. Mogelijkheid tot vrije tijd van een paar uurtjes en om heerlijke tapas te proeven. Iedereen vult zijn namiddag zelf in. Je kan te voet terug wandelen naar het hotel of een lijnbus of taxi nemen (zeer goedkope prijzen).

 • Dag 8: hoofdstad Mahon

  Na het ontbijt vertrek voor een volledige dagexcursie naar de hoofdstad van het eiland: Mahon. Onze plaatselijke gids Roland neemt je weer onder zijn vleugels.

  Over de oorsprong van de hoofdstad van Menorca bestaat geen overeenstemming, hoewel de stichting van de eerste nederzetting traditioneel toegeschreven wordt aan de Carthaagse generaal Magón, de broer van Hannibal. Mahón bevindt zich aan het einde van één van de grootste natuurlijke havens die tot vijf kilometer landinwaarts doorloopt en tussen de 240 en 800 meter breed is. Het is één van de belangrijkste strategische punten van de Middellandse Zee. De route door Mahón kan het beste wandelend afgelegd worden aangezien alle bezienswaardigheden dicht bij elkaar liggen.

  De reiziger dient beslist een bezoek te brengen aan de kerk van Santa Maria die een bijzonder orgel heeft. Het is de grootste kerk van Mahón met een klokkentoren die de stad een karakteristiek silhouet verleent. Binnen de kerk staat het orgel uit de negentiende eeuw dat vaak geroemd is om zijn mooie krachtige geluid.

  Het buitengewone gebouw van het Gemeentehuis staat naast de kerk. Het is ook bekend als Sa Sala en in de gevel is nog steeds de klok behouden gebleven die de Engelse gouverneur Kane naar Menorca meebracht. Tijdens kantooruren mogen de ruimtes in het gebouw die openstaan voor het publiek bezocht worden, waaronder de vergaderzaal waar zich de portretten van de beroemde burgers van Mahón bevinden.

  De voetgangerszone van de Carrer Nou, die men bereikt vanaf het Gemeentehuis, is één van de drukste delen van de stad. In deze straat zijn vooral winkels te vinden waar traditionele producten uit Menorca verkocht worden, zoals kaas, gin, bijouterie en schoeisel.

  Rondom de pleinen van Colón, Bastió, Sant Francesc, Reial. Miranda en Conquesta speelt zich een belangrijk deel van het leven van Mahón af, met zijn burgerlijke paleizen en historische gebouwen. Aan de haven staan enkele van de beste restaurants van het eiland evenals talrijke uitgaansgelegenheden en terrasjes waar op elk uur van de dag iets gedronken kan worden.

  Volledige dag om deze hoofdstad te leren kennen. Het meest interessante gedeelte is de haven van Mahon, een indrukwekkend natuurgebied met kleine vissersbootjes en restaurantjes. We bieden je een middagmaal aan in een vissersrestaurantje aan de haven, water en wijn inbegrepen. Na het middagmaal rijden wij naar Benibeca: het mooiste witte dorpje, enig en pittoresk! Begeleide wandeling en vrije tijd in dit dorp. Avondmaal in het hotel.

 • Dag 9: Vrije dag

  Na het ontbijt vertrek je naar de haven van Alcudia om de boot te nemen naar Menorca. Omstreeks 13u30 kom je aan in Mahon, de hoofdstad van het eiland. Het prachtige viersterrenhotel Almirante Farragut**** (of gelijkwaardig) op het zuiden van het eiland is je thuisbasis voor de volgende dagen. Het hotel kijkt uit over de baai van Cala’n Forcat, waardoor iedereen een indrukwekkend uitzicht heeft vanuit z’n kamer. In de namiddag kan je rustig genieten van al het goede dat dit hotel te bieden heeft, zoals een zalig buitenzwembad, groene tuin, het strand en de prachtige omgeving van de stad Ciutadella.

 • Dag 10: Vertrek

  Ontbijt in het hotel. Op het aangeduide uur transfer naar de luchthaven van Mahon voor vertrek naar Palma de Mallorca. Aansluitend vlucht Palma de Mallorca naar Brussel.

Prijs voor deze fantastische kans

€1249 p.p.

In deze prijs is inbegrepen

 • Vluchten Brussel – Palma de Mallorca - Brussel
 • Vluchten Palma de Mallorca – Menorca – Palma de Mallorca
 • Hotel Apolo**** in Mallorca, halfpension (4 nachten)
 • Hotel Almirante Farragut**** in Menorca, halfpension (5 nachten)
 • Indien de hotels niet beschikbaar zijn, worden gelijkwaardige hotels aangeboden
 • Dranken bij alle avondmalen inbegrepen (wijn en water)
 • Alle excursies zoals vermeld in het programma
 • Twee middagmalen gedurende de excursies
 • Deskundige begeleiding door Vlaamse gids

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamers: 180 euro per persoon
 • Toeristenbelasting: 1,50 of 2 euro per persoon per nacht te betalen in het hotel
 • Reis en annulatieverzekering Touring: 7 % van de totale reissom

Voor alle inlichtingen, reserveringen, informatie

Vul het contactformulier hier in!

Vertrekdata

 • Zaterdag 20 oktober

Reisorganisatie

Organizacion Royal 2007 s.l.
Calle Golf de Cadis , 4, local 3,
07007 Palma de Mallorca
Iles Balearslicentie : bal 554

Organisator

Eddy Boeckmans

Deze fantastische vakantie wordt georganiseerd door Eddy Boeckmans van Organización Royal 2007, die al jarenlang verscheidene fiets- en wandelvakanties op touw zet. Hij heeft letterlijk zijn hart en ziel verloren aan Mallorca en woont er zelfs al 34 jaar.