Inlichtingen, Reserveringen, Informatie
Rondreis

De Balearen

1.495
euro

Waarom de Balearen?

De Balearen is een eilandengroep in de Middellandse Zee op zo’n 200 km van het Spaanse vasteland. De drie grootste eilanden Mallorca, Menorca en Ibiza kunnen elke toerist zeker en vast bekoren! Het zijn drie paradijsjes met prachtige zandstranden, indrukwekkende natuurgebieden en een uiterst interessante cultuur. Denk daarnaast ook aan het subtropische klimaat, en je weet dat je goed zit voor een ontspannende reis.

Unieke groepsreis

Deze fantastische 13-daagse groepsreis wordt georganiseerd door de immer enthousiaste Eddy Boeckmans van Organización Royal 2007. Je verblijft op elk eiland in halfpension in een prachtig hotel waar alles tiptop in orde is.

Om de reis voor iedereen onvergetelijk te maken, neemt Eddy steeds slechts een kleine groep deelnemers onder zijn vleugels. Die exclusiviteit betekent natuurlijk ook dat je snel moet beslissen omdat de plaatsen beperkt zijn!

Minimum: 15 personen
Maximum: 25 personen

Hoe ziet de reis eruit?

 • Dag 1: Vertrek

  Op donderdag vlieg je van Zaventem naar Barcelona. Op de luchthaven wacht de Vlaamse gids je op en vliegt hij verder met de groep naar Ibiza. Aankomst in Ibiza rond 13u30. Transfer naar hotel Es Pla*** in de baai van San Antonio.
  Uurregeling vluchten: Zaventem-Barcelona 9u50-11u40. Daarna Barcelona-Ibiza 12u50-13u30.

 • Dag 2: Ibiza

  Na het ontbijt ga je de mooie omgeving en het centrum van San Antonio ontdekken. Daarna word je verwacht op de welkomstdrink die Eddy je aanbiedt.

 • Dag 3: uitgebreide rondrit Ibiza

  Na het ontbijt neemt een officiële gids je mee op sleeptouw voor een uitgebreide rondrit door het eiland. In de namiddag bezoek je het oude stadsgedeelte en de bijzondere hippiewijk. De gids leert je een heleboel over de gewoonten, de keuken, de marktjes, de natuur, kortom over alles wat je weten moet over dit prachtige eiland.

 • Dag 4: vrije dag

  Vandaag ben je vrij om de dag door te brengen zoals je het zelf wilt: lekker niets doen, wandelen en genieten van het zonnetje, zwemmen in het ruime zwembad van het hotel, alles kan! Je krijgt de mogelijkheid om in het centrum van San Antonio een vissoep met korstjes te proeven, heerlijk! De rest van de dag ben je nog vrij om te genieten van zon, zee en strand.

 • Dag 5: oude stad Ibiza + vertrek Palma de Mallorca

  Na het ontbijt is het tijd om uit te checken uit het hotel. Je bagage wordt veilig opgeborgen in een bewaakte opslagplaats aan de haven van Ibiza. De oude stad van Ibiza heeft na vandaag geen geheimen meer voor jou! Na een uitgebreid bezoek, blijft er nog wat tijd over om te winkelen. ’s Avonds eet je in een gezellig restaurant op het eiland. Om 21 uur vertrekt de ferry naar Palma de Mallorca. Na 4 uurtjes varen kom je aan en word je naar het hotel Apolo**** gebracht (of gelijkwaardig).

 • Dag 6: Palma de Mallorca

  ’s Ochtends brengt de bus je naar het adembenemende Tramuntanagebergte. Daar treed je in de voetsporen van de oude Mallorcanen die eeuwen geleden via hetzelfde wandelpad naar het bedevaartsoord van Lluc trokken. Je brengt er een bezoek aan de basiliek en de ‘Zwarte Madonna’. Je rijdt verder door de bergen naar het pittoreske dorpje Pollença. Je beklimt er de ‘Calvari’, 365 treden die leiden naar het kapelletje van ‘Son Calvari’. Het uitzicht van bovenaf is fantastisch! Rond de middag gaat de tocht verder naar Puerto de Pollença, een prachtige ongeschonden kust met vele gezellige restaurantjes. Daarna rij je verder naar de Mirador de Formentor, wat zonder twijfel het mooiste natuurgebied is van het hele eiland. De wandeling die je daar maakt zal je nooit meer vergeten! Verder staat er nog een fijn boottochtje van Formentor naar Alcudia op het programma.

 • Dag 7: Hoofdstad Palma

  Na het ontbijt neemt Eddy je mee voor een uitgebreide wandeling door de hoofdstad van het eiland, Palma. Je loopt voorbij de mooiste plekjes, zoals de Plaze de la Reina, met een indrukwekkende witte kathedraal, het authentieke stadhuis, het charmantste kerkje van de omgeving en nog zo veel meer. Op een gezellig overdekt marktje kan je proeven van overheerlijke tapas: zeker doen! In de namiddag ben je volledig vrij om rond te kuieren in het oude stadsgedeelte of om wat te winkelen bijvoorbeeld.

 • Dag 8: Vrije dag

  Woensdag ben je vrij om het prachtige eiland verder te verkennen! Wie wil, kan een fijne wandeling maken onder begeleiding van Eddy.

 • Dag 9: Menorca

  Na het ontbijt vertrek je naar de haven van Alcudia om de boot te nemen naar Menorca. Omstreeks 13u30 kom je aan in Mahon, de hoofdstad van het eiland. Het prachtige viersterrenhotel Almirante Farragut**** (of gelijkwaardig) op het zuiden van het eiland is je thuisbasis voor de volgende dagen. Het hotel kijkt uit over de baai van Cala’n Forcat, waardoor iedereen een indrukwekkend uitzicht heeft vanuit z’n kamer. In de namiddag kan je rustig genieten van al het goede dat dit hotel te bieden heeft, zoals een zalig buitenzwembad, groene tuin, het strand en de prachtige omgeving van de stad Ciutadella.

 • Dag 10: Menorca

  Vandaag staat er een uitgebreide rondrit over het eiland op het programma. Je wandelt over ‘El Monte Toro’, de hoogste berg van Menorca, brengt een bezoek aan de hoofdstad Mahon, gaat naar het kustplaatsje Cabo de Fornells, dat een lekkere geschiedenis kent! Daar werd voor de eerste keer ‘Caldereta de langosta’ klaargemaakt, wat nu bekend staat als het nationale gerecht van Menorca. Dat moet je uiteraard eens geproefd hebben! Ook de kustplaatsjes San Luis, Punta Prima, S’Algar en Es Canutells zijn absoluut een bezoek waard. Vooral S’Algar is heel bijzonder door de charmante vissershuisjes en de pittoreske strandjes. Eddy laat je genieten van de pracht van de Menorcaanse natuur, de ongeschonden rotskusten en de indrukwekkende calas (inhammen die door de eeuwen heen gevormd zijn door de wind en de stormen).

 • Dag 11: Ciutadella, Menorca

  Een wandeltochtje van het hotel langs de kust brengt je in het stadje Ciutadella. Je gaat naar het wekelijkse marktje en bezoekt het oude stadsgedeelte. Voor wie wil organiseert Eddy een speciaal afscheidsdiner in een gezellig restaurantje om het typische streekgerecht ‘Caldereta de Langosta’ te proeven.

 • Dag 12: Vrije dag

  Vandaag heb je nog een volledige vrije dag om volop te genieten van het prachtige Menorca, lekker te zwemmen in het zwembad, te wandelen of te fietsen in de mooie omgeving.

 • Dag 13: Vertrek

  Helaas is het alweer tijd om naar huis terug te keren. Transfer naar de luchthaven van Mahon waar je het vliegtuig neemt naar Barcelona. Uurregeling vluchten: Menorca-Barcelona 8u15 - 9u10. Daarna Barcelona-Zaventem 12u30-14u20.

Prijs voor deze fantastische kans

€1495 p.p.

In deze prijs is inbegrepen

 • Vluchten Brussel – Barcelona - Ibiza met Vueling
 • Vluchten Menorca - Barcelona - Brussel met Vueling
 • Bootoverzet Ibiza – Palma de Mallorca (fast ferry)
 • Bootoverzet Palma de Mallorca – Menorca 
 • Hotel Es Pla*** in Ibiza, half pension (of gelijkwaardig)
 • Hotel Apollo**** in Mallorca, half pension (of gelijkwaardig)
 • Hotel Almirante Farragut**** in Menorca, half pension (of gelijkwaardig)
 • Hotelkeuze volgens beschikbaarheid
 • Alle excursies zoals vermeld in het programma
 • Deskundige begeleiding door Eddy Boeckmans

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamers: 210 euro per persoon
 • Toeristenbelasting: 1,50 of 2 euro per persoon per nacht te betalen in het hotel

Voor alle inlichtingen, reserveringen, informatie

Vul het contactformulier hier in!

Vertrekdata

 • Donderdag 7 september 2017

Reisorganisatie

Organizacion Royal 2007 s.l.
Calle Golf de Cadis , 4, local 3,
07007 Palma de Mallorca
Iles Balearslicentie : bal 554

Organisator

Eddy Boeckmans

Deze fantastische vakantie wordt georganiseerd door Eddy Boeckmans van Organización Royal 2007, die al jarenlang verscheidene fiets- en wandelvakanties op touw zet. Hij heeft letterlijk zijn hart en ziel verloren aan Mallorca en woont er zelfs al 34 jaar.