Inlichtingen, Reserveringen, Informatie
Rondreis

Galicia en Portugal

1.949
euro

Reisplan

Dag 1: vertrek in Zaventem met Iberia of Brussels Airlines naar Madrid

Samenkomst aan de apotheek in de vertrekhal. Reisleider Eddy wacht de groep daar op. Daarna vlucht Brussel-Madrid.

STARTPUNT: MADRID

Ontvangst op vliegveld Madrid Barajas Adolfo Suarez op de aangegeven aankomsttijd. Verplaatsing naar hotel. Rondrit in Madrid langs de hoogtepunten Plaza Mayor, Puerta del Sol, Gran Vía, Cibeles, Alcalá enz. met regelmatige stops + indien mogelijk bezoek van het Bernabeustadion van Real Madrid. Terug naar hotel voor diner en overnachting.

Dag 2: MADRID – A CORUÑA – COSTA DA MORTE

Ontbijt en transfer naar het vliegveld Madrid Barajas Adolfo Suarez voor de vlucht naar A Coruña. Je wordt ontvangen door ons personeel op het vliegveld De Alvedro. Rondrit door A Coruña, een stad van grote charme op een schiereiland met twee baaien: op de ene bevindt zich de havenpoort en op de andere de stranden van Orzán en Riazor. Highlights zijn ook La Plaza de María Pita, het stadhuis, La Torre de Hercúles en anderen. Transfer naar hotel en lunch in het hotel. In de namiddag rijden we naar de kust Costa da Morte, een overgangszone tussen de lage en hoge rías (fjorden) van Galicië. Daarna verder naar de Kaap van Finisterre voor een bezoek aan de vuurtoren, met uitzicht op wat de Romeinen beschouwden als het meest westelijke punt van de bekende wereld. Terug naar het hotel, diner en overnachting.

Dag 3: RÍAS ALTAS – RÍAS BAIXAS

Onbijt in het hotel en dagtrip met officiële gids (voor de helft van de dag) naar Santiago de Compostela, de werelstad die in 1985 door Unesco werd uitgeroepen als Werelderfgoed. De voorgevel van de kathedraal, gebouwd door ambachtelijke steenhouwers tussen 1738 en 1750, geeft zijn naam aan de Plaza del Obradoiro. Het hart van de kathedraal is het graf van de apostel St-Jakobus in de crypte onder het hoofdaltaar. Tasting lunch in het restaurant en vrije tijd om te genieten van de prachtige pleinen en gebouwen rond de kathedraal (Plaza de Platería, Quintana, Azabachería, Palacio de Raxoi, Hostal de los Reyes Católicos etc.). Aankomst hotel Gran Talaso Sanxenxo, kamerverdeling, diner en overnachting.

Dag 4: VIGO- MERDADO DE LA PIEDRA – O GROVE- ISLA DE LA TOJA

Onbijt in het hotel en bezoek aan Vigo (inbegrepen in de prijs van de rondreis), de belangrijkste stad in Zuid-Galicië, een jonge, kosmopolitische en bedrijvige stad. Vanuit het uitkijkpunt Mirador del Castro zullen we een perfect uitzicht hebben op de stad en haar haven. Daarna bezoeken we de typische markt van la Piedra, waar we ook kunnen winkelen. Terug naar het hotel voor lunch en in de namiddag bezoek aan O Grove, het paradijs voor zeevruchten. We maken een rondvaart in een katamaran over de riviermonding van Arousa om de ‘bateas’ te bezichtingen. Dat zijn drijvende vlotten waar mosselen, oesters en Sint-Jakobsschelpen worden gekweekt. We genieten een degustatie van zeevruchten en een glaasje jonge wijn aan boord. Daarna gaan we over de brug van het schiereiland O Grove naar het prachtige eiland La Toja. Terug naar het hotel, diner en overnachting.

Dag 5: PONTEVEDRA – COMBARRO – CAMBADOS – VALLE DEL SALNÉS

Onbijt in het hotel en halve dag stadsbezoek van Pontevedra met een officiële stadsgids, inbegrepen in de prijs van de rondreis. Pontevedra zal ons verrassen met haar rijke oude stadswijk, de kerk van La Virgen de la Peregrina, beschermster van de stad, de overblijfselen van het klooster van Santo Domingo, de basiliek Santa María la Mayor uit de XII eeuw en het plein Herrerías waar de kerk San Francisco staat. Daarna op weg naar het dorp van Combarro, dat beschermd is als ‘Bezienswaardig Historisch Gebied’ vanwege de typische en schilderachtige architectuur, met meer dan 30 ‘hórreos’ of granieten graanschuren op palen. Lunch in een restaurant en 's middags excursie (inbegrepen) naar de regio van O Salnés en Cambados, een aristocratisch dorp met prachtige architectuur en bovendien de hoofdstad van de Albariño-wijn. Terug naar het hotel, diner en overnachting.

Dag 6: VRIJE DAG

Volpension verblijf in het hotel, met de mogelijkheid van een optioneel uitstapje, of genieten van het hotel en de omgeving.

Dag 7: RIAS BAIXAS - PORTUGAL

Ontbijt in het hotel en vertrek voor een excursie naar Santa Tecla – Baiona, en de grensstad Valenca do Minho in Portugal. Eerst rijden we naar Baiona, een van de historische steden van Pontevedra, Villa de Baiona, een toeristisch vissersdorpje, dat ten zuiden van de Rias Baixas ligt, en is beschermd tegen de open zee door een prachtige baai. Het ligt er vol sportboten en vissersboten. De oude stad is verklaard als een kern van historische en artisitieke waarde, door de regio’s regering of Xunta de Galicia. Het Parador Nacional de Condes de Gondomar, ook Kasteel van Monterreal genoemd, met een beloopbare muur van meer dan 3 km lang, valt bijzonder op binnen het geheel. We vervolgen daarna onze reis naar de stad van La Guardia, een plaats bekend vanwege de schaal- en schelpdieren die er verkocht worden. Met de bus gaan we naar het uitkijkpunt Mirador del Monte de Santa Tecla (inbegrepen) om te genieten van het uitzicht op de monding van de Miñorivier in de Atlantische Oceaan, en een herbouwde oude castro, een Keltische nederzetting. Dan gaan we naar Valenca do Minho, waar we zullen genieten van een gastronomische lunch. Transfer naar het hotel in Porto, verdeling van kamers, avondeten en overnachting.

Dag 8: BRAGA – GUIMARAES

Ontbijt in het hotel en vertrek voor een excursie naar Braga, een van de mooiste steden van Portugal, met haar prachtige kathedraal, de vele kerken, de Romeinse baden, en in het bijzonder het klooster van Bom Jesus, vanwaar je een schitterend uitzicht over de stad hebt. Vervolgens vertrekken we naar de stad Guimaraes, waar het kasteel en de stadsmuren herinneren aan het ontstaan van Portugal, en waar we ook de kerk van Sao Miguel del Castillo zullen bezoeken. Terug naar het hotel voor lunch. In de middag vertrek naar de rechteroever van de rivier Douro voor een rondreis van de stad Porto, waar we de brug van Dom Luis, de kathedraal, de Torre dos Clérigos, het Aartsbisschoppelijk Paleis en het Teatro de Sao Joao zullen bezoeken. Terug naar het hotel voor lunch, en in de middag vertrekken we richting het hotel in Lissabon, met korte stops onderweg. Eenmaal aangekomen in het hotel, verdeling van kamers, diner en overnachting.

Dag 9: PORTO – FATIMA - COSTA DE LISBOA

Ontbijt in het hotel en tour (inbegrepen) naar het heiligdom van Fátima, een van de belangrijkste katholieke bedevaartsbestemmingen. In 1917 zouden drie herderskinderen, die eerst waren gewaarschuwd door de ‘Engel van Portugal’, een verschijning zien van Maria als de Heilige Maagd van de Rozenkrans die haar Onbevlekt Hart toont. Vrije tijd om het bedevaartsoord te bezoeken. 's Middags lunch in het hotel en vrije middag om te genieten van de omgeving. Terug naar het hotel, diner en overnachting.

Dag 10: SINTRA – CASCAIS – ESTORIL

Ontbijt en excursie naar de stad Sintra, vesting en rustplaats van de Portugese monarchie en aristocratie. In deze stad kan je de volgende monumenten zien: Castillo Moro uit de XVII eeuw, Palacio da Pena XIX eeuw en Palacio da Vila (entrees zijn inbegrepen) en de Kaap da Roca, het meest westelijke puntje van continentaal Europa. Lunch in een restaurant en 's middags excursie naar Estoril, waar we de beroemde Casino kunnen bezoeken en wandelen langs de stranden en de promenade. We vervolgen de route naar Cascais en zijn prachtige baai. Ook zullen we de klif ‘Boca do Inferno’ zien. Terug naar het hotel voor diner en overnachting.

Dag 11: LISBOA

Ontbijt in het hotel en 's morgens excursie naar Lissabon, de hoofdstad van Portugal, waar we zullen genieten van een panoramisch uitzicht over de stad en de beroemste bezienswaardigheden zoals de Praça do Rossio, Praça dos Restauradores met zijn obelisk, Mosteiro dos Jerónimos, Belem Torren, de kathedraal, Rijtuigenmuseum, etc ... (tickets inbegrepen). Terug naar het hotel, diner en overnachting.

Dag 12: LISBOA – CRISTO REI – PARQUE DE LAS NACIONES

Ontbijt in het hotel en dagbezoek aan Lissabon (inbegrepen, met lunch in het hotel). Eerst zullen we het monumentale beeld van Cristo Rei bezoeken, met een prachtig uitzicht over Lissabon. Het beeld is een kopie van dat van Rio de Janeiro en heeft een hoogte van 28 meter. Het werd gebouwd door Francisco Franco Sousa. Tegenover het beeld werd in februari 2007 een groot kruis gezet dat bekend staat als de Cruz Alta, of het Hoge Kruis, overgebracht van Onze-Lieve-Vrouw van Fátima. Daarna bezoeken we het Park van Naties, waar de wereldtentoonstelling in 1998 plaatsvond, en dat vandaag de dag nog steeds geldt als een geliefde ontspanningsplaats voor de inwoners van Lissabon. De populairste attractie is het Oceanarium, maar er zijn nog veel andere bezienswaardigheden, thematische tuinen, expositieruimtes, shows en evenementen. Je kan de kabelbaan nemen, of wandelen langs de oevers van de Tajorivier. Er is ook een modern winkelcentrum, Vasco da Gama, met veel winkels en restaurants. Terug naar het hotel voor diner en overnachting.

Dag 13: LISBOA – BRUSELAS

Ontbijt in het hotel, transfer naar de luchthaven van Lissabon en vertrek met Iberia

of Brussels Airlines naar Brussels airport.

Algemene informatie

RONDREIS GALICIA (Spanje) - PORTUGAL
13 dagen/12 overnachtingen

Bij de prijs inbegrepen

 • Touringcar gedurende de hele rondreis
 • 1 overnachting in hotel WEARE CHAMARTIN****
 • 1 overnachting in hotel AC A CORUÑA****
 • 4 overnachtingen in hotel GRAN TALASO SANXENXO****
 • 2 overnachtingen in hotel AXIS PORTO BUSSINES****
 • 1 overnachting in hotel FATIMA****
 • 3 overnachtingen in hotel VIP EXECUTIVE VILLARICA****
 • Vliegtuigticket Brussel-Madrid en Lissabon-Brussel
 • Vlucht Iberia: Madrid-La Coruña
 • Vlaamse reisbegeleider : Eddy Boeckmans
 • Verblijven zoals aangegeven in het reisplan
 • Water/wijn voor lunch en diner – verblijf in volpension
 • Vlaamse reisleiding gedurende de hele rondreis
 • Nederlandstalige stadsgidsen
 • Entreegelden zoals aangegeven in het reisplan
 • Rondvaart door de Ría de Arousa, inclusief het proeven van mosselen
 • Rondvaart onder de Zes bruggen in Porto
 • Bezoek van een wijnkelder van Albariñowijn (Salnes) en Portowijn (Porto)
 • Lunch in restaurants zoals aangegeven in reisplan en driegangendiner
 • Reisverzekering

Bij de prijs niet inbegrepen

 • andere kosten dan vermeld in ons programma
 • singletoeslag: € 490 per persoon voor de volledige reis
 • annulatieverzekering Touring

Prijs van de rondreis

meer dan 40 personen : 1949 € per persoon
35 à 40 personen : 2.199 € per persoon
30 à 34 personen : 2.295 € per persoon
25 à 29 personen : 2.395 € per persoon
20 à 24 personen : 2.620 € per persoon

Opmerkingen

Dit programma is onderworpen aan de nieuwe regelgeving transport van 11/04/07, die zowel rij- als de rest van de chauffeurs beïnvloedt, zodat de volgorde van het uitvoeren van de routebeschrijving kan variëren zonder dat dit invloed heeft op de inhoud van het programma.

Optionele excursies:

Excursies, entrees en optionele uitstappen die niet van vooraf geboekt zijn maken geen deel uit van de gecombineerde reisovereenkomst. Ze worden beschreven in de brochure ter informatie, en zullen worden aangeboden, onder speciefieke voorwaarden, tijdens de rondreis. Tot dat moment kunnen we niet garanderen dat ze werkelijk kunnen plaatsvinden en ook niet de prijs vastleggen, omdat ze afhankelijk zijn van degenen die verantwoordelijk zijn voor de organisatie daarvan. De uiteindelijke klant zal die excursies zelf betalen. De volgorde van de excursies kan worden gewijzigd vanwege operationele redenen maar de beschrijving daarvan zal niet worden veranderd. Bezoeken aan bepaalde plaatsen, zoals parken, bergen of openluchtattracties, zijn afhankelijk van de weersomstandigheden op het moment van uitvoering. Voor de optionele dagexcursies zal een lunch worden aangeboden door het hotel, indien onze gidsen niet iets anders aangeven.

Voor alle inlichtingen, reserveringen, informatie

Vul het contactformulier hier in!

Vertrekdata

 • Zaterdag 6 oktober

Reisorganisatie

Organizacion Royal 2007 s.l.
Calle Golf de Cadis , 4, local 3,
07007 Palma de Mallorca
Iles Balearslicentie : bal 554

Organisator

Eddy Boeckmans

Deze fantastische vakantie wordt georganiseerd door Eddy Boeckmans van Organización Royal 2007, die al jarenlang verscheidene fiets- en wandelvakanties op touw zet. Hij heeft letterlijk zijn hart en ziel verloren aan Mallorca en woont er zelfs al 34 jaar.