Inlichtingen, Reserveringen, Informatie
Rondreis

Mallorca

899
euro

Waarom Mallorca?

Mallorca, het grootste eiland van de Balearen, is een van de populairste vakantiebestemmingen van Europa. De kilometerslange gouden zandstranden, bruisende badplaatsen, charmante baaitjes, de ongerepte natuur en het aangename subtropische klimaat trekken jaarlijks miljoenen zonnekloppers aan. Geen wonder dat het eiland ook wel ‘de Parel van de Middellandse Zee’ wordt genoemd! 

8-daagse rondreis Mallorca met alle excursies inbegrepen

 • Dag 1: vertrek en verkenning

  Vertrek in Brussel, vlucht naar Palma de Mallorca.

  Aankomst op de luchthaven van Palma. Transfer naar het Hotel El Cid **** aan het mooie zandstrand Playa de Palma. Welkomstdrink met reisleider Eddy en kleine verkenningswandeling langs de kust.

  Avondmaal en overnachting.

 • Dag 2: vrije dag

  Wandelen of een fietstochtje maken of helemaal niks doen en genieten van het prachtige zandstrand vlak voor het hotel.

  Ontbijt, middagmaal en avondmaal in het hotel.

 • Dag 3: Sineu en Formentor

  Na het ontbijt een volledige dagexcursie naar de bekendste markt van het eiland: in Sineu en Formentor in het noordoostelijke gedeelte van Mallorca. Sineu heeft ook nog een mooie Romeinse kerk en het dorpje straalt een zekere nostalgie uit. Alle boeren uit de verschillende omliggende dorpen starten hun traktor om 6 uur ‘s morgens en rijden naar het centrum van Sineu. Rond de Romeinse kerk in de kleine gezellige straatjes staat het om 9 uur 30 vol met kleine houten kraampjes met al wat Mallorca te bieden heeft. Je mag er ook proeven van alle streekgerechten!

  Geen toeristenmarkt, maar wel een markt voor de plaatselijke bevolking. Fijne spulletjes en goedkope prijzen! Een geweldige sfeer met tal van kleuren en muziek! Mallorcaans middagmaal in een restaurantje in Sineu inbegrepen.

  Daarna uitgebreid bezoek aan het pittoreske dorpje Pollenca. Vervolgens vertrek naar de ‘Mirador van Formentor’ gelegen in het uiterste noorden op een hoogte van 720 meter. Hier is er mogelijkheid tot individueel wandelen over speciaal aangebrachte paadjes, waar je na elke bocht een fantastisch panoramisch uitzicht te zien krijgt dat je zeker zal bekoren! Natuurliefhebbers kunnen hier zeker en vast hun hartje ophalen. In de late namiddag vertrek naar het hotel. Avondmaal in het hotel.

 • Dag 4: Eilandtoer

  Na het ontbijt een dagexcursie ‘Toer van het eiland’ met boot en trein.

  ‘s Morgens vertrek om 8 uur 15 uur met de autobus naar La Calobra via bedevaartsoord Lluc met bezoek aan de basiliek en de ‘Zwarte Madonna’.

  Daarna een afdaling via een ‘slangenroute’ naar La Calobra. La Calobra bezit het mooiste stukje natuur van het eiland (uiteraard uitgebreid bezoek).

  Hier nemen wij de boot (ongeveer 25 km) langs de ruwe noordkusten naar Puerto de Soller (bezoek). Daarna met de autobus naar Soller en bezoek aan dit prachtige Mallorcaanse dorpje. Wij voorzien een bezoek aan de kathedraal Santa Bartolomei en aanschouwen een prachtige constructie van een gebouw van Gaudi (Catalaanse architectuur) en het typische marktpleintje en de artiestenstraat.

  In de late namiddag terug naar het stationnetje van Soller en met het houten treintje uit 1917 rijden wij ongeveer 40 minuten door de olijven- en amandelplantage terug naar de hoofdstad Palma. Wij vervolgen onze weg met de autobus terug naar het hotel. Middagmaal inbegrepen + drank.

  Avondmaal in het hotel. Inbegrepen: boottocht en treinticket.

 • Dag 5: Fornalutx en de Tuinen van Alfabia

  Na het ontbijt een halvedagexcursie naar Fornalutx en de Tuinen van Alfabia. Dit dorpje is uitgeroepen tot het mooiste bergdorpje, niet alleen van Mallorca, maar van heel Spanje! Wij maken een fijne wandeling door het centrum en de smalle straatjes en bezoeken een Mallorcaanse finca (oud gerenoveerd herenhuis), het gemeentehuis en een pittoresk marktpleintje. Wij nemen even de tijd voor een drankje op het marktpleintje en daarna rijden wij naar de Tuinen van Alfabia. Hier woonde een baron in de 17de eeuw. Wij bezoeken zijn kasteel. De baron was een schrijver en een musicus. Alle planten en bloemen die in Mallorca groeien, vind je hier terug in een mooie tuin. JE kan er proeven van echt citroen- en appelsiensap, aangezien die fruitbomen weelderig groeien in deze tuinen. Rond de klok van 13 uur 30 rijden wij terug naar ons hotel.

  Namiddag vrij om te genieten van zon, zee en strand. Avondmaal in het hotel. Inbegrepen: inkom tuinen.

 • Dag 6: hoofdstad Palma

  Ontbijt in het hotel, om 9u vertrek voor een bezoek aan de hoofdstad: Palma. Rondleiding van 3 uur 30 minuten: volledig bezoek oude en nieuwe stadsgedeelte, kerkje Saint-Michel, Plaza cort, Plaza d‘ espagna, overdekte markt: Olivar, Plaza de la Reina, Jardin del rey, Plaza Mayor en omgeving kathedraal en Parc del mar. Deze voormiddagwandeling wordt begeleid door Eddy. Gedurende onze wandeling voorzien wij een sanitaire stop en drinkpauze. Einde excursie om 13 uur 30 –Terugkeer met autobus naar hotel. Voor diegenen die willen: namiddag vrij in de stad Palma, bijvoorbeeld voor shopping of bezoek historische gebouwen. Avondmaal in het hotel.

 • Dag 7: Vrije dag

  Genieten van het mooie lange zandstrand, een wandeling naar het nabijgelegen haventje, een fietstochtje langs het nieuwe aangelegde fietspad naar Palma ,een dagje ‘niksen’, een paar uurtjes kuieren langs de duizenden winkeltjes langs de palmpromenade, iedereen maakt zijn vrije dag zo gezellig mogelijk.

  Middagmaal en avondmaal in het hotel.

 • Dag 8: vertrek

  Na het onbijt check-out. Op het afgesproken uur vertrek met de autobus naar de luchthaven van Palma. Aansluitend vlucht Palma naar Brussel.

Prijs

€899 per persoon

In deze prijs is inbegrepen

 • vluchten Brussel-Palma-Brussel
 • verblijf in ons Hotel El Cid **** op basis van halfpension
 • alle excursies vermeld in het programma
 • deskundige begeleiding door reisagent ter plaatse: Eddy Boeckmans
 • de dagen van de excursies is een middagmaal voorzien in een plaatselijk restaurantje.
 • ontbijt en avondmaal in het hotel inbegrepen

Niet inbegrepen in de prijs

 • reis- en annulatieverzekering
 • supplement singlekamer: 18 euro per persoon per nacht
 • toeristenbelasting: 1.50 of 2 euro per persoon per nacht (te betalen in het hotel)

Hotel

Hotel El Cid ****

 • Dit viersterrenhotel is gelegen aan het lange zandstrand van Playa de Palma.
 • Ideale ligging aan een palmenpromenade vlak aan zee.
 • Vele winkeltjes en barretjes zijn op loopafstand.
 • Alle kamers met bad en douche en zeezicht en balkon.
 • De keuken is internationaal.

Voor alle inlichtingen, reserveringen, informatie

Vul het contactformulier hier in!

Vertrekdata

 • Maandag 2 oktober

Reisorganisatie

Organizacion Royal 2007 s.l.
Calle Golf de Cadis , 4, local 3,
07007 Palma de Mallorca
Iles Balearslicentie : bal 554

Organisator

Eddy Boeckmans

Deze fantastische vakantie wordt georganiseerd door Eddy Boeckmans van Organización Royal 2007, die al jarenlang verscheidene fiets- en wandelvakanties op touw zet. Hij heeft letterlijk zijn hart en ziel verloren aan Mallorca en woont er zelfs al 34 jaar.