Inlichtingen, Reserveringen, Informatie
Rondreis

Mallorca

995
euro

Waarom Mallorca?

Mallorca, het grootste eiland van de Balearen, is een van de populairste vakantiebestemmingen van Europa. De kilometerslange gouden zandstranden, bruisende badplaatsen, charmante baaitjes, de ongerepte natuur en het aangename subtropische klimaat trekken jaarlijks miljoenen zonnekloppers aan. Geen wonder dat het eiland ook wel ‘de Parel van de Middellandse Zee’ wordt genoemd! 

8-daagse rondreis Mallorca met alle excursies inbegrepen

 • Dag 1: vertrek en verkenning

  Vertrek in Brussel, vlucht naar Palma de Mallorca.

  Aankomst op de luchthaven van Palma. Transfer naar het Hotel Apolo **** aan het mooie zandstrand Playa de Palma. Welkomstdrink met reisleider Eddy en kleine verkenningswandeling langs de kust.

  Avondmaal en overnachting.

 • Dag 2: vrije dag

  Wandelen of een fietstochtje maken of helemaal niks doen en genieten van het prachtige zandstrand vlak voor het hotel.

  Ontbijt, middagmaal en avondmaal in het hotel.

 • Dag 3: Pollença en Formentor

  Na het ontbijt een volledige dagexcursie naar de Pollença en Formentor in het noordoostelijke gedeelte van Mallorca. Eerste stop: het pittoreske dorpje Pollença. Rond de Romeinse kerk heerst er een echte gezellige dorpsmentaliteit. Door de kleine straatjes gaan we op zoek naar de kathedraal, en we beklimmen de ‘Calvarie’.

  Mallorcaans middagmaal in een restaurantje in Puerto de Pollença inbegrepen.

  Na de middag vertrek naar de ‘Mirador van Formentor’ gelegen in het uiterste noorden op een hoogte van 720 meter. Hier is er mogelijkheid tot individueel wandelen over speciaal aangebrachte paadjes, waar je na elke bocht een fantastisch panoramisch uitzicht te zien krijgt dat je zeker zal bekoren! Natuurliefhebbers kunnen hier zeker en vast hun hartje ophalen. In de late namiddag vertrek naar het hotel. Avondmaal in het hotel.

 • Dag 4: Puerto Andratx

  Na het ontbijt een dagexcursie naar Puerto Andratx. Bezoek aan typisch Mallorcaans haventje in het zuidwesten van het eiland. Schilders en po√ęten komen daar samen voor de romantische sfeer en de rust. Daarna rijden we door het Tramuntanagebergte naar La Granja. Daar eet je het middagmaal en breng je een uitgebreid bezoek aan een oude finca (oud herenhuis uit de tijd van de Arabeiden en de rijke Mallorcaanse heren). Je mag er wijnen degusteren en typische Mallorcaanse producten proeven, zoals hierbas, kazen, sobresada, bunyols (soort oliebollen), vijgenbrood en marmeladas.

  Vertrek om 17u naar het hotel, avondmaal in het hotel.

 • Dag 5: Valldemossa

  Na het ontbijt een halvedagexcursie naar het bergdorpje Valldemossa. Volledig bezoek aan het dorpje en La Cartuja, een kartuizerklooster waar Chopin en George Sand een winter hebben doorgebracht. We maken een wandeling door de smalle straatjes van het dorp en stoppen bij het geboortehuis van Santa Catalina Thomas.

  Middagmaal niet inbegrepen in de halvedagexcursie. Rond de klok van 13 uur 30 rijden wij terug naar ons hotel.

  Namiddag vrij om te genieten van zon, zee en strand. Avondmaal in het hotel.

 • Dag 6: hoofdstad Palma

  Ontbijt in het hotel, om 9u vertrek voor een bezoek aan de hoofdstad: Palma. Rondleiding van 3 uur 30 minuten: volledig bezoek oude en nieuwe stadsgedeelte, kerkje Saint-Michel, Plaza cort, Plaza d‘ espagna, overdekte markt: Olivar, Plaza de la Reina, Jardin del rey, Plaza Mayor en omgeving kathedraal en Parc del mar. Deze voormiddagwandeling wordt begeleid door je Vlaamssprekende gids. Gedurende onze wandeling voorzien wij een sanitaire stop en drinkpauze. Einde excursie om 13 uur 30 –Terugkeer met autobus naar hotel. Voor diegenen die willen: namiddag vrij in de stad Palma, bijvoorbeeld voor shopping of bezoek historische gebouwen. Avondmaal in het hotel.

 • Dag 7: Vrije dag

  Genieten van het mooie lange zandstrand, een wandeling naar het nabijgelegen haventje, een fietstochtje langs het nieuwe aangelegde fietspad naar Palma ,een dagje ‘niksen’, een paar uurtjes kuieren langs de duizenden winkeltjes langs de palmpromenade, iedereen maakt zijn vrije dag zo gezellig mogelijk.

  Middagmaal en avondmaal in het hotel.

 • Dag 8: vertrek

  Na het onbijt check-out. Op het afgesproken uur vertrek met de autobus naar de luchthaven van Palma. Aansluitend vlucht Palma naar Brussel.

Prijs

€995 per persoon

In deze prijs is inbegrepen

 • vluchten Brussel-Palma-Brussel
 • verblijf in ons ons Hotel Apolo **** op basis van halfpension
 • alle excursies vermeld in het programma
 • deskundige begeleiding door reisagent ter plaatse
 • de twee dagen van de volledige dagexcursies is een middagmaal voorzien in een plaatselijk restaurantje
 • ontbijt en avondmaal in het hotel inbegrepen

Niet inbegrepen in de prijs

 • reis- en annulatieverzekering
 • supplement singlekamer: 20 euro per persoon per nacht
 • toeristenbelasting: 1.50 of 2 euro per persoon per nacht (te betalen in het hotel)

Hotel

Hotel Apolo ****

 • Dit viersterrenhotel is gelegen aan het lange zandstrand van Playa de Palma.
 • Ideale ligging aan een palmenpromenade vlak aan zee.
 • Vele winkeltjes en barretjes zijn op loopafstand.
 • Alle kamers met bad en douche en zeezicht en balkon.
 • De keuken is internationaal.

Voor alle inlichtingen, reserveringen, informatie

Vul het contactformulier hier in!

Vertrekdata

 • Zaterdag 29 september

Reisorganisatie

Organizacion Royal 2007 s.l.
Calle Golf de Cadis , 4, local 3,
07007 Palma de Mallorca
Iles Balearslicentie : bal 554

Organisator

Eddy Boeckmans

Deze fantastische vakantie wordt georganiseerd door Eddy Boeckmans van Organización Royal 2007, die al jarenlang verscheidene fiets- en wandelvakanties op touw zet. Hij heeft letterlijk zijn hart en ziel verloren aan Mallorca en woont er zelfs al 34 jaar.