Inlichtingen, Reserveringen, Informatie
Rondreis

Menorca

995
euro

Waarom Menorca?

Menorca, het op een na grootste eiland van de Balearen, heeft net als zijn grote broer Mallorca heel wat te bieden voor elke toerist. Je vindt er prachtige zandstranden, azuurblauwe baaien, heuvels vol pijnbomen, enorme rotsformaties, mysterieuze grotten, authentieke stadjes, indrukwekkende natuurgebieden en zoveel meer! De fauna en flora op Menorca zijn zo bijzonder dat UNESCO het eiland in 1993 heeft uitgeroepen tot Biosfeerreservaat.

8-daagse rondreis Menorca in halfpension, alle excursies inbegrepen

 • Dag 1: vertrek

  Samenkomst in Zaventem en vertrek naar Mahon (Menorca).

  Aankomst in Menorca en transfer naar ons Hotel Playa Azul*** in Cala en Porter. Check-in en welkomsdrink door onze plaatselijke vertegenwoordiger van Organizacion Royal. Onze gids organiseert een kleine wandeling om kennis te maken met de streek.Avondmaal in het hotel.

  Avondmaal in het hotel.

 • Dag 2: begeleide wandeling

  Na het ontbijt vertrek je voor een begeleide wandeling: Menorca en zijn prachtige onaangetaste natuur ontdekken ( ½ dagwandeling in de voormiddag).

  Middagmaal en avondmaal in het hotel.

 • Dag 3: Monte Toro

  Na het ontbijt vertrek voor een volledige dagexcursie naar Monte Toro.

  Monte Toro is met 358 meter het hoogste punt van Menorca en vanaf hier heb je dan ook een prachtig uitzicht over het eiland en de zee. Op een heldere dag kun je zelfs buureiland Mallorca zien liggen. Op de top van deze berg staat het 17e-eeuwse klooster Verge de Gràcia. Daarna verder naar Cap de Cavalleria in het noorden met kleine wandeling. Het uitzicht vanaf Cap de Cavalleria is om nooit te vergeten: een klif, die zo uit een film lijkt te zijn gestolen, een spierwitte vuurtoren en een uitzicht over een intens blauwe zee.

  Middagmaal in een typisch restaurantje. In de namiddag bezoek aan het meest pittoreske dorpje Fornells vlak aan de Middellandse Zee gelegen. Mooie winkeltjes en prachtige natuur. Daarna transfer naar het hotel en avondmaal.

 • Dag 4: vrije dag

  Een volledige dag om te genieten van zon, zee en strand. Je verblijft in een prachtige baai waar je mooie wandelingen kan maken.

  Ontbijt en avondmaal in het hotel.

 • Dag 5: Mahon

  Na het ontbijt vertrek voor een volledige dagexcursie naar de hoofdstad van het eiland: Mahon. Onze plaatselijke gids Roland neemt je weer onder zijn vleugels.

  Over de oorsprong van de hoofdstad van Menorca bestaat geen overeenstemming, hoewel de stichting van de eerste nederzetting traditioneel toegeschreven wordt aan de Carthaagse generaal Magón, de broer van Hannibal. Mahón bevindt zich aan het einde van één van de grootste natuurlijke havens die tot vijf kilometer landinwaarts doorloopt en tussen de 240 en 800 meter breed is. Het is één van de belangrijkste strategische punten van de Middellandse Zee. De route door Mahón kan het beste wandelend afgelegd worden aangezien alle bezienswaardigheden dicht bij elkaar liggen.

  De reiziger dient beslist een bezoek te brengen aan de kerk van Santa Maria die een bijzonder orgel heeft. Het is de grootste kerk van Mahón met een klokkentoren die de stad een karakteristiek silhouet verleent. Binnen de kerk staat het orgel uit de negentiende eeuw dat vaak geroemd is om zijn mooie krachtige geluid.

  Het buitengewone gebouw van het Gemeentehuis staat naast de kerk. Het is ook bekend als Sa Sala en in de gevel is nog steeds de klok behouden gebleven die de Engelse gouverneur Kane naar Menorca meebracht. Tijdens kantooruren mogen de ruimtes in het gebouw die openstaan voor het publiek bezocht worden, waaronder de vergaderzaal waar zich de portretten van de beroemde burgers van Mahón bevinden.

  De voetgangerszone van de Carrer Nou, die men bereikt vanaf het Gemeentehuis, is één van de drukste delen van de stad. In deze straat zijn vooral winkels te vinden waar traditionele producten uit Menorca verkocht worden, zoals kaas, gin, bijouterie en schoeisel.

  Rondom de pleinen van Colón, Bastió, Sant Francesc, Reial. Miranda en Conquesta speelt zich een belangrijk deel van het leven van Mahón af, met zijn burgerlijke paleizen en historische gebouwen. Aan de haven staan enkele van de beste restaurants van het eiland evenals talrijke uitgaansgelegenheden en terrasjes waar op elk uur van de dag iets gedronken kan worden.

  Volledige dag om deze hoofdstad te leren kennen. Het meest interessante gedeelte is de haven van Mahon, een indrukwekkend natuurgebied met kleine vissersbootjes en restaurantjes. Middagmaal in een vissersrestaurantje aan de haven. Na het middagmaal rijden wij naar Benibeca: het mooiste witte dorpje, enig en pittoresk! Begeleide wandeling en vrije tijd in dit dorp. Avondmaal in het hotel.

 • Dag 6: facultatieve fietstocht

  Een volledige vrije dag. Voor diegenen die willen organiseren wij een fietstocht van een halve dag (volledig vlak, maar met enkele pittige hellingen) van de ene mooie baai naar de andere langs mooie geasfalteerde wegen. Prijs: €20 per persoon (geen elektrische fietsen beschikbaar)

  Ontbijt en avondmaal in het hotel.

 • Dag 7: Ciutadella

  Na het ontbijt een halvedagexcursie naar de tweede grootste stad (de vroegere hoofdstad) van het eiland:

  Ciutadella. Een super gezellig stadje in moorse stijl. Je vindt er een 13de-eeuwse kathedraal en één van de fraaiste pleinen van Spanje: het Plaça des Born, geflankeerd door fraaie 19de-eeuwse stadspaleizen, cafeetjes en terrasjes onder palmbomen. In het hele centrum vind je trouwens mooie herenhuizen, kerken en paleizen uit diverse eeuwen. Ruime tijd voor bezoek en middagmaal in een oude molen met typisch Menorcaans gerecht.

  In de namiddag transfer naar het hotel en avondmaal.

 • Dag 8: vertrek

  Ontbijt in het hotel.

  Check-out en transfer naar de luchthaven van Mahon voor vertrek naar Brussel.

Prijs

€995 per persoon

In deze prijs is inbegrepen

 • vluchten Brussel-Mahon-Brussel
 • verblijf in Hotel Playa Azul*** superieur op basis van halfpension
 • verblijf in een dubbele kamer met balkon en douche.
 • alle transfers zoals beschreven in het programma
 • alle excursies zoals beschreven in het programma:
  2 dagexcursies met middagmaal inbegrepen
  1 ½ dagexcursie zonder middagmaal (naar Ciutadella)
  2 begeleide wandelingen door onze gids
 • transfers in Menorca: luchthaven–hotel (heen en terug)
 • deskundige begeleiding door één van de Vlaamse reisleiders

Niet inbegrepen in de prijs

 • toeslag singlekamer: 20 euro per persoon per dag
 • korting voor derde persoon op 1 dubbele kamer: 20 %
 • reis- & annulatieverzekering: 6 % van de totale prijs (per persoon)
 • toeristenbelasting: 1.50 of 2 euro per persoon per nacht (te betalen in het hotel)
 • huur van de fiets bij de facultatieve fietstocht: 20 euro per persoon

Voor alle inlichtingen, reserveringen, informatie

Vul het contactformulier hier in!

Vertrekdata

 • Zaterdag 20 oktober

Reisorganisatie

Organizacion Royal 2007 s.l.
Calle Golf de Cadis , 4, local 3,
07007 Palma de Mallorca
Iles Balearslicentie : bal 554

Organisator

Eddy Boeckmans

Deze fantastische vakantie wordt georganiseerd door Eddy Boeckmans van Organización Royal 2007, die al jarenlang verscheidene fiets- en wandelvakanties op touw zet. Hij heeft letterlijk zijn hart en ziel verloren aan Mallorca en woont er zelfs al 34 jaar.