Inlichtingen, Reserveringen, Informatie
Vliegvakantie

Canada

3.495
euro

Waarom Canada?

Canada is met zijn uitgestrekte vlakten het op één na grootste land ter wereld, na Rusland. De variatie is er heel opvallend: je vindt er adembenemende natuurgebieden met uitgestrekte wouden, glinsterende watervallen en meren, maar ook hippe steden met hoge wolkenkrabbers en zelfs authentieke stadsdelen die nog altijd een koloniale sfeer uitademen. De Engelse, Franse, Indiaanse en Inuit-invloeden zijn duidelijk zichtbaar en in combinatie met de overweldigende ongerepte natuur is Canada zeker weten een heel bijzondere vakantiebestemming!

Unieke groepsreis

Deze indrukwekkende 15-daagse rondreis wordt georganiseerd door de immer enthousiaste Eddy Boeckmans van Organización Royal 2007. Omdat Canada zo gigantisch groot is, reis je door twee oostelijke provincies, namelijk Ontario en Québec. Je verblijft steeds in comfortabele ‘first class’-hotels en rijdt rond in een bus met airconditioning, onder begeleiding van Eddy Boeckmans en professionele Nederlandstalige gidsen.

Dit wordt zonder twijfel een reis die je nooit meer vergeet!

Hoe ziet de reis eruit?

 • Dag 1: Vertrek

  Op woensdag vertrek je vanuit Zaventem naar Toronto (via Montreal). Daar word je opgewacht door de Nederlandstalige gids Sylvia en ga je naar het hotel Chelsea**** in het centrum van de stad. Aankomst voorzien rond 22u. Daarna kan je uitrusten van een vermoeiende reisdag. Inbegrepen: 2 snacks in het vliegtuig. Bij vertrek uit Brussel en bij aankomst in Montreal.

 • Dag 2: Toronto

  Je kan lekker uitslapen en recupereren van de lange reis. In de namiddag verken je tijdens een fijne oriëntatietocht de kosmopolische stad Toronto, het economische centrum van het land. Je rijdt ook langs de bijzondere Chinese wijk, imposante wolkenkrabbers, de bruisende haven en de Skydome. Je bezoekt de 553 meter hoge CN Toren, van waaruit je een indrukwekkend uitzicht hebt over de fantastische stad Toronto.
  Inbegrepen: ontbijt + middagmaal + avondmaal

 • Dag 3: Toronto – Niagara Falls – Toronto (260 km)

  Aanschouw het spektakel van een van de mooiste natuurverschijnselen ter wereld: de legendarische Niagarawatervallen. Kijk verwonderd toe hoe het water voor je voeten naar beneden stort! De autobus brengt je naar Niagara-on-the-Lake, wat ook wel het lieflijkste dorpje van Canada wordt genoemd. Daar vaar je met een cruiseboot tot aan de voet van de Falls. Tijdens het middagmaal kan je de watervallen van bovenaf bewonderen en prachtige foto’s maken. Indrukwekkend!
  Inbegrepen: ontbijt + middagmaal in panoramisch restaurant

 • Dag 4: Toronto – Thousand Islands region – Ottawa (ongeveer 455 km)

  Na het ontbijt vertrekt de autobus richting Ottawa. In Kingston, de oude hoofdstad van Hoog-Canada, hou je halt om een oriëntatietocht te maken door deze universitaire stad. Ontdek de pracht van een ver verleden in dit charmante Victoriaanse stadje! De vele kalkstenen gebouwen zijn nog een overblijfsel van een rijke Britse koloniale tijd.

  In de namiddag rij je verder naar het Natuurpark van de Duizend Eilanden. Daar maak je een boottocht langs de groene oevers van het Ontariomeer, zigzaggend tussen de eilandjes die vroeger erg in trek waren bij piraten en dranksmokkelaars tijdens de Drooglegging. Daarna brengt de autobus je naar Ottawa, waar je zal verblijven in het hotel Four Points by Sheraton Gatineau.
  Inbegrepen: ontbijt + middagmaal + avondmaal

 • Dag 5: Ottawa – Montreal (200 km)

  Op zondag staat een uitgebreid bezoek aan de hoofdstad van Canada, Ottawa, op het programma. Tijdens de oriëntatietocht ontdek je de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Je wandelt door Wellington Street, één van de eerste straten die ooit werden aangelegd in de regio. Wie wil kan in het Canadian Museum of History alles te weten komen over de oude Canadese beschavingen. Het museum heeft onder andere een indrukwekkende collectie van totempalen van verschillende indianenstammen. Je wandelt verder naar het Canadees parlement en Wellington Avenue. Op de Sussex Promenade prijken de residentie van de eerste minister, verschillende buitenlandse ambassades en ook de voornaamste en grootste nationale musea, wat van deze straat het hart van de hoofdstad maakt.

  Na het middagmaal vertrek je naar de Montreal, de op een na grootste stad van het land, na Toronto. Montreal is de culturele hoofdstad van Québec door de fascinerende mengeling van stijlen uit het verleden en het heden. Daarna rij je verder naar het hotel Le Meridien Versailles**** of Hotel Delta Marriott **** in het centrum van de stad voor een welverdiende rust.
  Inbegrepen: ontbijt + middagmaal (+ 1 glas wijn)

 • Dag 6: Ottawa – Montreal (200 km)

  Na het ontbijt is het tijd voor een boeiende excursie die de naam ‘Viens voir mon Montréal’ draagt. Je bezoekt het oude stadscentrum van Montreal, waar de oude elegante gebouwen hun plaats kranig verdedigen naast moderne wolkenkrabbers. Zo vind je er onder andere de meest indrukwekkende kathedraal van de wereld: de Notre Dame de Montreal. Tijdens het middagmaal kan je proeven van de typische specialiteit van de stad: gerookt vlees.

  In de namiddag bezoek je de Biodôme: een uniek museum over de verschillende exosystemen in Amerika. Daarna ben je vrij en kan je bijvoorbeeld nog wat kuieren door de straten van de oude stad of de gigantische ondergrondse stad verkennen. De Rue Sainte-Caterine, het meest commerciële gedeelte van de oude stad, is ook zeker een bezoekje waard! Je overnacht opnieuw in het hotel Le Meridien Versailles**** of Hotel Delta Marriott****.
  Inbegrepen: ontbijt + middagmaal

 • Dag 7: regio rond Montreal – Saint-Alexis-des-Monts (ongeveer 170 km)

  Op zondag breng je een hele dag door in de prachtige natuur van Canada. Na het ontbijt vertrek je op een heerlijke wandeltocht door de bossen, langs glinsterende meren. De namiddag wordt avontuurlijk ingezet met een kanotocht: beleef de indrukwekkende natuur van heel dichtbij! De dag wordt mooi afgesloten met een ecologische wandeling in het groene woud met een ervaren natuurgids. Daarna brengt de autobus je naar het hotel Auberge du Lac à l’ Eau Claire****, dat vlak naast een meer ligt in een mooie groene omgeving.
  Inbegrepen: ontbijt + middagmaal + avondmaal

 • Dag 8: Saint-Alexis-des-Monts – Regio rond Lac Saint-Jean (ongeveer 350 km)

  Voor het vertrek naar Lac Saint-Jean heb je nog even vrije tijd in de voormiddag. Daarna vertrek je naar het meer, dat een ware binnenzee is van 1350 km² groot. Rond het meer wordt vooral aan landbouw en (melk)veeteelt gedaan. Verder wordt halt gehouden in La Tuque voor een korte stop bij Falls Park en de Bostonnaisrivier. Vooral de mooie wandelpaden, de pittoreske waterval en het interessante interpretatiecentrum (waar onder andere een aantal opgezette inheemse Canadese dieren te zien zijn) maken deze stop absoluut de moeite waard.

  In de late namiddag kom je aan in Saint-Félicien, waar je overnacht in Hotel du Jardin. Daar wacht je nog een kleine verrassing die Eddy speciaal voor jullie voorzien heeft!
  Inbegrepen: ontbijt + middagmaal + avondmaal

 • Dag 9: Regio rond Lac Saint-Jean – Regio van Saguenay (ongeveer 140 km)

  Na het ontbijt maak je je klaar voor een overweldigend bezoek aan het natuurpark in Saint-Félicien. Aan boord van een getraliede trein kan je o.a. beren, elanden, bizons en wolven in hun natuurlijke omgeving bewonderen.

  In de namiddag rijdt de bus verder naar Chambord, waar het opmerkelijke openluchtmuseum je een blik geeft op het leven in de jaren ’20 in het historische stadje Val-Jalbert. Later brengt een kabelbaan je naar het hoogstgelegen punt in de regio, van waar je een verbluffend uitzicht hebt over de watervallen van Ouiatchouane. Na al dat moois gezien te hebben, rij je verder naar Saguenay waar de deuren van Hotel Le Montagnais voor jou openstaan.
  Inbegrepen: ontbijt + avondmaal

 • Dag 10: Saguenay – Tadoussac – Isle-aux-Coudres (ongeveer 230 km + 15 minuten ferry)

  In de voormiddag ontdek je de noordzijde van Saguenay. Er is een stop voorzien in Sainte-Rose-du-Nord, waar je een schitterende fjord kan bewonderen!

  Na het middagmaal bezoek je het plaatsje Tadoussac, waar de rivieren Saguenay en Saint-Laurent samenvloeien. Dit is de ideale plaats om walvissen te spotten, en dat ga je dan natuurlijk ook doen! Je krijgt de uitzonderlijke kans om de reuzen van de zee te zoeken aan boord van een observatieboot. Daarna vertrek je naar de regio Charlevoix, waar het krioelt van de kunstenaars en dat door UNESCO werd aangewezen als World Biosphere Reserve. Vanuit Saint-Joseph-de-la-Rive neem je de veerboot naar Isle-aux-Coudres, wat een ware oase van rust is. Je overnacht in de regio in hotel La Roche Pleureuse.
  Inbegrepen: ontbijt + middagmaal + avondmaal

 • Dag 11: Isle-aux-Coudres

  Bij des Moulins de l’Isle-aux-Coudres kan je een kijkje nemen in een oude watermolen en windmolen, die respectievelijk gebouwd werden in 1825 en 1836. Met deze molens werd vroeger meel, tarwe en boekweit gemalen om gebak en brood te maken. Wat meer is: de oude molens werken nu nog altijd! Daarna trek je naar het meest zuidelijke punt van het eiland waar de grote muzikale artiesten van Québec verschillede openluchtconcerten geven aan het meer. Een plek die we zeker niet mogen missen! Soms zijn er zelfs artiesten aanwezig en vragen een klein optreden voor onze groep. Hier eten we in open lucht onze picknick.

  In de namiddag ben je vrij om te genieten van het hotel en het zwembad. Wie wil, kan samen met Eddy een volledig uitgestippelde fietstocht maken rond het eiland (ongeveer 39 km). Dan wordt er facultatief een fiets voor je gehuurd zodat je al fietsend kan genieten van dit stukje paradijs.
  Inbegrepen: ontbijt + middagmaal (picknick) + avondmaal

 • Dag 12: Isle-aux-Coudres - Baie Saint-Paul - Quebec (ongeveer 135 km + 15 minuten ferry)

  Na het ontbijt keer je met de overzetboot terug naar het vasteland voor een bezoek aan het knusse Baie-Saint-Paul. Er is voldoende tijd om in dat kleine paradijsje rustig een middagmaal te eten en even vrij rond te kuieren.

  In de namiddag ga je verder naar St. Anne, waar je de basiliek gaat bezoeken en gaat wandelen aan de indrukwekkende watervallen van Montmorency. ’s Avonds slaap je in Hotel Le Concorde in Québec.
  Inbegrepen: ontbijt + avondmaal in het oude stadsgedeelte van Québec

 • Dag 13: Stad Québec

  In Québec, dat uitgeroepen werd tot Werelderfgoed, ga je met een stadsgids de belangrijkste bezienswaardigheden bezoeken, zoals Château Frontenac, het pittoreske oude stadsgedeelte van Petit Champlain en de Place Royal. Het parlement, de Abrahamvlaktes en de Citadelle, het oudste militaire bouwwerk van Canada, kunnen ook zeker niet ontbreken!

  ’s Middags is er tijd om in Wendake, een traditioneel Huronendorpje, lekker te eten. Daarna rij je terug naar Québec. Daar kan je rustig tussen de winkeltjes kuieren en is er tijd om wat te shoppen. ’s Avonds eet je in de oude stad. Aangezien Canada gekend is voor zijn overheerlijke kreeften, biedt Organización Royal je een fantastisch kreeftendiner aan deze avond!
  Inbegrepen: ontbijt + middagmaal in Indiaans dorp + avondmaal (speciale aanbieding)

 • Dag 14: Québec – luchthaven Montreal (ongeveer 270 km)

  Na het ontbijt voert de bus je over le Chemin du Roy, de eerste aangelegde route tussen Québec en Montreal. Onderweg maak je enkele stops in typische, bijzondere dorpjes. 

  In de namiddag rij je naar de luchthaven van Montreal en is het tijd om afscheid te nemen van het prachtige Canada. Rond 23u vertrekt het vliegtuig dat je weer naar huis zal brengen.
  Inbegrepen: ontbijt + avondmaal en ontbijt (gedurende de vlucht)

 • Dag 15: Aankomst in Zaventem

  Rond 11u ’s ochtends kom je aan in Zaventem. Je vertrekt terug naar huis met een hele hoop herinneringen waardoor je nog lang kan nagenieten van deze indrukwekkende reis!

Prijs voor deze onvergetelijke ervaring

3495 euro

In deze prijs is inbegrepen

 • Vluchten Zaventem-Toronto en Montreal-Zaventem
 • Autobus met comfort gedurende de hele rondreis
 • Een officiële Nederlandstalige gids ter plaatse
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Thee of koffie en een kruik water gereserveerd tijdens de maaltijden
 • De volledige rondrit zoals vermeld in het programma
 • Deskundige begeleiding door Eddy Boeckmans en officiĆ«le Nederlandstalige gids Ylvia ter plaatse
 • Verblijf in de hotels vermeld in het programma (of soortgelijke)
  • Hotels van de 3de en 4de categorie! (ook superieur)
  • Toronto: Hotel Chelsea, 3de cat. – 3 nachten
  • Ottawa: Four Points by Sheratin Gatineau, 4de cat. – 1 nacht
  • Montreal: Le Meridien Versailles ****, 4 sterren of Hotel Delta Marriott **** – 2 nachten
  • Saint-Alexis-des-Monts: Auberge du Lac à l’ Eau Claire, 4de cat.– 1 nacht (kamers superieur)
  • Saint-Félicien: Hotel du Jardin, 3de cat., superieur – 1 nacht
  • Saguenay: Hotel Le Montagnais, 3.5de cat. – 1 nacht
  • Isle-aux-Coudres: Hotel La Roche Pleureuse of Hotel Cap-aux-Pierres – 2 nachten
  • Québec, Hotel Le Concorde – 3 nachten

Niet inbegrepen

 • Visum voor elke klant (reisbureel doet het nodige): 20 euro per persoon
 • Luchthaventaks: 70 euro per persoon
 • Drinkgeld chauffeur en officiële gids: 150 euro per persoon
 • Bijstands- en annuleringsverzekering Europe Assistance: 7% van de totale som van de reis
 • Toeslag eenpersoonskamer: 680 euro per persoon
 • Persoonlijke uitgaven
 • Facultatieve uitstappen (fietstocht op Isle du Coudres)
 • Drankjes en maaltijden die niet vermeld zijn in het programma

Vluchten

De vluchten worden uitgevoerd door de luchtvaartmaatschappij Airtransat.

Voor alle inlichtingen, reserveringen, informatie

Vul het contactformulier hier in!

Reisorganisatie

Organisator

Eddy Boeckmans

Deze prachtige rondreis wordt georganiseerd door Eddy Boeckmans van Organización Royal 2007, die al jarenlang verscheidene groepsreizen op touw zet. Hij weet dus als geen ander hoe hij een fantastische ervaring kan verzekeren aan alle deelnemers!