Inlichtingen, Reserveringen, Informatie
Vliegvakantie

Cuba

13 dagen
12 nachten
3.749
euro
Donderdag 14 februari
13 dagen 12 nachten

Waarom Cuba?

Cuba is een fantastisch en uniek eiland dat getekend is door Castro, Ché en communisme, maar ook zon, boeiende cultuur en een heel authentieke sfeer. Het relaxte tempo van de Cubanen zorgt ervoor dat je helemaal tot rust kan komen terwijl je door indrukwekkende historische stadjes wandelt, paradeert op zonovergoten zeedijken en stranden en geniet van prachtige natuur. Wie weet dans je binnenkort de salsa met een sigaar in je mond en een rum in je hand!

Unieke groepsreis

Tijdens deze swingende rondreis maak je in 15 dagen kennis met het boeiende Cuba, en daarvoor heeft de immer enthousiaste Eddy Boeckmans van Organización Royal 2007 alles uit de kan gehaald. Je verblijft steeds in luxehotels en reist in een comfortabele touringcar. Alle ingrediënten zijn aanwezig om er een onvergetelijke reis van te maken!

Reisgegevens

Aantal personen15 tot 30 personen
Vertrekdatum14 februari 2019
Reisduur14 dagen
VertrekplaatsAmsterdam
BestemmingCuba

Vluchtgegevens

Vluchtschema heen

14/02/2019Amsterdamvertrek om 8uOR 337
Holguinaankomst om 12u40

Vluchtschema terug

26/02/2019Varaderovertrek om 19u30OR 338
Amsterdamaankomst om 14u30*

* aankomst volgende dag en tussenlanding in Cancun (alleen op de terugreis, heenvlucht non stop vlucht)

Accommodatie

Hotel Caballeriza1 nachthalfpension
Hotel Melia Santiago1 nachthalfpension
Hotel Colon1 nachthalfpension
Hotel Iberostar Trinidad2 nachten1 x halfpension, 1 x logies / ontbijt
Hotel Caneyes1 nachthalfpension
Hotel Presidente3 nachtenhalfpension
Hotel Melia Varadero3 nachtenAll inclusive

Reissom

De prijs per persoon bedraagt € 3749,-

Optionele toeslagen

1-persoonskamer: EUR 540
meerprijs Comfort Class stoelen: EUR 160 p.p.

Verzekeringen

Natuurlijk zien we u het liefst zelf op reis gaan. Kan dat onverwacht niet, dan hoeft u zich hierover met een annuleringsverzekering geen financiële zorgen te maken. En een reisverzekering is bijna net zo belangrijk als een geldig paspoort. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Daarom is TOURING u graag van dienst met een perfect passende reis- en annuleringsverzekering. Helemaal op maat, Zie onze algemene voorwaarden...

Als erkend reisburo raden wij u een reis en annulatieverzekering te bestellen. Wij werken samen met : TOURING in Belgie.

Reis + bijstandsverzekering alleen 3 € per dag voor bestemming Europa
6 € per dag voor bestemming Europa
Enkel en alleen annulatieverzekering6 % van de totale som ( Europa +World )
Annulatie+reis+bijstandsverzekering7 % van de totale reissom (Europa + World)

U kan uiteraard ook zelf een reisverzekering bestellen bij uw verzekering.
Indien u de verzekering via ons reisagentschap inschrijft gaat de verzekering in vanaf u de totale som op onze rekening hebt gestort.

Uiteraard verzekeren wij u dat wij ons uiterste best zullen doen deze reis tot een succes te maken. U kunt rekenen op onze uitgebreide service en alle reistechnische ondersteuning.

Inbegrepen

 • transfer Zaventem naar Schiphol ( heen en terug)
 • vliegreis Amsterdam – Holguin en Varadero - Amsterdam v.v. in Economy Class
 • luchthavenbelastingen en brandstofheffing
 • 20 kilo bagagevrijdom p.p.
 • Rondreis zoals beschreven per comfortabele touringcar
 • vlaams of nederlandstalige sprekende reisleiding (dag 1-10)
 • Verblijf in middenklasse en luxe hotels zoals genoemd in het dagprogramma (of gelijkwaardig)
 • in een kamer met bad of douche en toilet
 • Maaltijden conform het reisprogramma
 • Verblijf in Varadero o.b.v. all inclusive
 • Entreegelden
 • Stadsbezoeken Santiago de Cuba, Bayamo, Sancti Spíritus en Cienfuegos
 • Bezoek aan kerk El Cobre
 • Stadsbezoek Camagüey per fietstaxi
 • Natuurtocht Valle de los Ingenios
 • Stadswandeling Trinidad
 • Bezoek Che Guevara mausoleum
 • Paardenkoetsrit en wandeling door Havana
 • Dagtocht Valle de Viñales
 • Fooienpot van EUR 60 p.p.
 • Visumkosten (€ 20 per persoon)
 • Reisbegeleider : Eddy Boeckmans( gedurende gans de reis)

Niet inbegrepen

 • Niet genoemde maaltijden en dranken
 • Eventuele facultatieve excursies
 • Reis- en annuleringsverzekering

Reisprogramma

Dag 1Vliegreis Amsterdam - Holguin
Dag 2Santiago de Cuba
Dag 3Santiago de Cuba - Bayamo - Camagüey (ca. 330 km).
Dag 4Camagüey - Sancti Spíritus - Trinidad (ca. 260 km).
Dag 5Trinidad – Valle de los Ingenios – Trinidad.
Dag 6Trinidad – Cienfuegos – Santa Clara – Havana (ca. 30 km)
Dag 7Havana
Dag 8Havana - Valle de Viñales - Havana (ca. 400 km).
Dag 9Havana
Dag 10Havana – Varadero (ca. 150 km)
Dag 11Varadero
Dag 12Varadero
Dag 13Vliegreis Varadero – Amsterdam
Dag 14Aankomst Amsterdam
 • Dag 1
  Amsterdam -Holguín-Santiago de Cuba

  Vliegreis van Amsterdam naar Holguín. Na aankomst volgt de transfer naar Holguin waar we de komende nacht verblijven in 4-sterren hotel Caballeriza, inclusief diner en ontbijt.

  maaltijd aan boord en diner in Santiago de Cuba inbegrepen
 • Dag 2
  Holguin - Santiago de Cuba

  De dag begint met een panoramic tour in Holguin. Hierna volgt de reis naar Santiago de Cuba. Reisafstand Holguín – Santiago ca. 135 km. De rest van de dag staat in het teken van een stadstour door Santiago, met name bekend vanwege het swingende carnaval dat hier jaarlijks in de tweede helft van juli plaatsvindt. We schenken tijdens onze tour onder meer aandacht aan het levendige Parque Céspedes, vernoemd naar de stichter van de natie. Deze ontmoetingsplek bij uitstek (op alle momenten van de dag zijn de bankjes bezet met jonge en oude Cubanen), herbergt enkele fraaie bezienswaardige en in historisch, cultureel en architectonisch opzicht belangrijke gebouwen. We zien o.a. het 16e-eeuwse huis van de Spaanse conquistador Diego Velázquez (verklaard tot nationaal monument en volgens sommigen het oudste gebouw van het land), de fraaie Catedral de la Asunción en de woning van de 19e-eeuwse dichter José María Heredia. De Iphigenia begraafplaats komt vandaag ook aan bod. Overnachting in 5-sterren Meliá Santiago Hotel inclusief diner en ontbijt.

  ontbijt en diner inclusief
 • Dag 3
  Santiago de Cuba-El Cobre-Bayamo-Camagüey

  Na het ontbijt bezoeken we het Castillio del Morro Dan Pedro de la Roca. Dit indrukwekkende, imposante kasteel is bijzonder fraai gelegen in de Baai van Santiago, op ca. 10 km van het centrum. Dit kasteel diende onder meer als vesting tegen pirateninvallen en als gevangenis, en staat sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bezienswaardig zijn onder meer het binnenplein, de ondergrondse gangen, de buitentrappen, de ophaalbrug en het prachtige uitzicht over de baai!
  Hierna reizen we verder naar Camagüey. Op onze route brengen we eerst een bezoek aan het dorpje El Cobre, waar zich de beroemdste kerk van Cuba bevindt; de 'Basílica de Nuestra Señora de la Caridad del Cobre'; het heiligdom van de beschermvrouwen van Cuba. In Camagüey overnachten we in 3-sterren hotel Colon, inclusief diner en ontbijt.

  ontbijt en diner
 • Dag 4
  Camagüey-Sancti Spíritus-Trinidad

  We beginnen de dag met een unieke citytour per fietstaxi door Camagüey. Het historisch centrum van deze stad werd in 2008 door de UNESCO uitgeroepen tot cultureel erfgoed van de mensheid. We laten Camagüey achter ons en gaan op weg naar Trinidad, met onderweg een bezoek aan de koloniale stad Sancti Spíritus. Hierna staat er een mooie tour op het programma door de Valle de los Ingenios, rijk aan uitgestrekte suikerrietplantages. Lunch onderweg in restaurant Rio Azul. De rit eindigt in Trinidad, waar we de komende twee nachten verblijven in Hotel Grand Iberostar Trinidad. Diner in het hotel. Reisafstand ca. 260 km.

  ontbijt, lunch en diner + drankjes
 • Dag 5
  Trinidad

  In de ochtend verkennen we het koloniale Trinidad, ook wel de Museumstad van de Caribische Zee genoemd. We vinden er keienstraatjes, mooie kerken, rustige parken en pastelkleurige huizen. Het historisch centrum van Trinidad staat (sinds 1998) op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. We wandelen door deze in 1514 door Diego Velázquez gestichte stad en zien hierbij onder meer Plaza Mayor (het hart van de stad) en het Museo Romántico. Lunch in een lokaal restaurant. ’s Avonds diner in restaurant El Dorado.

  ontbijt, lunch en diner
 • Dag 6
  Trinidad-Cienfuegos-Santa Clara

  We gaan op weg naar Santa Clara, met onderweg een bezoek aan de havenstad Cienfuegos (vroeger 'de Parel van het zuiden') gelegen aan een schitterende baai. In Santa Clara, bezoeken we het mausoleum van Che Guevara, het Vidal park en het trein monument. We overnachten in 3-sterren hotel Caneyes of gelijkwaardig, inclusief diner en ontbijt.

  ontbijt en diner
 • Dag 7
  Havana

  We gaan op weg naar de hoofdstad Havana. Onderweg lunchen we in een lokaal restaurant. In Havana hebben we een wandeltocht in het bruisende Oud-Havana, waar we door de straatjes, over de pleintjes en langs de aristocratische herenhuizen van dit schitterende stadsgedeelte dwalen. Deze authentieke koloniale wijk is in 1982 door de UNESCO uitgeroepen tot cultureel erfgoed en bezit tal van prachtig gerestaureerde historische gebouwen. De volgende drie dagen overnachten we in 4-sterren hotel Presidente in Havana. Transfer naar hotel Havana in een paardenkoets. Reisafstand vandaag ca. 330 km.

  ontbijt, lunch en diner
 • Dag 8
  Valle de Viñales

  We maken vandaag een dagexcursie naar de provincie Pinar del Rio. In de vruchtbare velden en valleien van deze meest westelijke provincie van Cuba wordt tabak verbouwd, waarvan de wereldberoemde Cubaanse sigaren worden geproduceerd. Behalve dat er uitstekende tabak geproduceerd wordt, is met name de Valle de Viñales ook nog eens adembenemend mooi. Typerend voor de omgeving zijn de 'mogotes'; bijzondere kalkstenen formaties. We genieten van de vallei en bezoeken een sigarenfabriek en een grot in een 'mogote' (Grot van de Indiaan). De lunch in een ecologisch restaurant is inbegrepen. Aan het einde van de middag keren we weer terug naar Havana. Reisafstand ca. 400 km.

  ontbijt, lunch en diner
 • Dag 9
  Havana

  Vrije dag in de levendige hoofdstad van Cuba, kleurrijk, koloniaal en met ca. 2,5 miljoen inwoners de grootste stad van Cuba. Wat dacht u van nog een wandelingetje door het oude stadsgedeelte, Havana Vieja?

  ontbijt en diner
 • Dag 10
  Havana – Varadero

  We laten Havana achter ons en gaan op weg naar Varadero waar we de komende drie nachten verblijven in het 5-sterren hotel Melia Varadero o.b.v. all-inclusive. Reisafstand ca. 150 km.

  all inclusive
 • Dag 11 en 12
  Varadero

  Vrije dagen waarbij u kunt genieten van de zon, de azuurblauwe zee en prachtige stranden. Varadero, gelegen in het noorden van Cuba, is de best ontwikkelde badplaats van Cuba. U treft hier een ruim aanbod aan watersportfaciliteiten, een wit zandstrand, een golfbaan en diverse restaurantjes.

  all inclusive
 • Dag 13
  Varadero - Amsterdam

  Transfer naar luchthaven van Varadero voor de terugvlucht naar Nederland.

 • Dag 14
  Amsterdam

  Aankomst Amsterdam

Grensdocumenten/visum

Grensdocumenten/visum

Voor uw vakantie op Cuba heeft u een geldig Nederlands of Belgisch paspoort nodig dat tot minstens zes maanden na terugkomst geldig dient te zijn. In verband met de identificatieplicht op Cuba is het raadzaam altijd een kopie van uw paspoort en visum bij u te hebben.
Hotels op Cuba kunnen ook vragen om uw paspoortgegevens. Om de incheck vlot te laten verlopen, raden wij u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen.
Let op: reizigers naar Cuba dienen een reisverzekering met medische dekking te hebben afgesloten. Zie ‘Gezondheid & Veiligheid’.

Visumplicht

Bij deze reis is het visum inbegrepen. Dit is mogelijk indien u een Nederlands, Belgisch of Duits postadres heeft. U ontvangt uw visum tegelijkertijd met uw reispapieren.

Gezondheid & veiligheid

Voor een actueel en deskundig advies op het gebied van gezondheid en vaccinaties verwijzen wij u naar Reisprik, het grootste landelijk netwerk van gespecialiseerde huisartsen. U kunt natuurlijk ook uw eigen huisarts raadplegen.

Tip: Zorg altijd voor een goede reisverzekering die medische kosten in het buitenland dekt.

Let op: Reizigers naar Cuba dienen een geldige reisverzekering met medische dekking af te sluiten. Mocht u onverhoopt naar een arts of ziekenhuis moeten, dan moet u uw verzekeringspapieren of verzekeringspasje met alarmcentralenummer kunnen tonen. De Cubaanse autoriteiten kunnen u expliciet vragen om een schriftelijke verklaring in de Engelse taal welke is afgegeven door uw Nederlandse ziektekostenverzekeraar. Wij adviseren u daarom om deze zogenoemde Cubaverklaring op te vragen bij uw verzekeraar voor u op vakantie naar Cuba gaat.

Vaccinaties

Voor een vakantie naar Cuba zijn geen vaccinaties verplicht. Wel worden er enkele vaccinaties aanbevolen. Raadpleeg uw huisarts of Reisprik voor meer informatie.

Legionella

Laat voordat u water gebruik in uw accommodaties, alle warmwaterkranen (inclusief douche of bad) enige minuten zo heet mogelijk lopen en ventileer ondertussen goed. In stilstaand water kan zich de legionella bacterie ontwikkelen, die u op deze manier doeltreffend bestrijdt.

Drinkwater

De kwaliteit van leidingwater is per land verschillend. Op sommige bestemmingen wordt het leidingwater niet voldoende gezuiverd en kan het drinken hiervan schadelijk zijn voor uw gezondheid. In dat geval kunt u beter flessenwater drinken. Voor actuele adviezen en tips omtrent het drinkwater op uw bestemming, verwijzen wij u door naar de website www.waterinhetbuitenland.nl.

Mobiliteit

Tijdens een rondreis op deze bestemming ziet en onderneemt u veel in een relatief korte tijd en verblijft u vaak in meerdere accommodaties. Wilt u een groepsreis boeken, dan heeft u een goede basisconditie nodig én een goede mobiliteit.

Houd er rekening mee dat er in de steden veel wordt gelopen en dat het niet altijd mogelijk is om u dicht bij het centrum of bezienswaardigheid af te zetten of op te halen. Het is dus noodzakelijk dat u gemakkelijk grotere afstanden kunt lopen, trappen kunt nemen en dat u zelfstandig (eventueel met behulp van uw medereiziger binnen dezelfde boeking) in en uit de minibus, touringcar of trein enz. kunt stappen. De rondreis kan voor mensen die minder mobiel zijn als zwaar worden ervaren en deelname aan sommige programmaonderdelen is misschien niet haalbaar (er wordt dan geen restitutie verleend). Onze rondreizen zijn dan ook niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers.

Geldzaken

De munteenheid in Cuba is de peso convertible (CUC) die alleen op Cuba aan te schaffen en terug te wisselen is. Lokale bewoners gebruiken de peso cubano (CUP), maar deze is veel minder waard. Op de luchthaven kunt u uw Euro’s gelijk omwisselen voor CUC. Ook kunt u wisselen bij de bank en soms in de grotere hotels, maar deze vragen vaak ook meer commissie.

Gebruik bankpas niet mogelijk

Nederlandse of Belgische bankpassen kunnen niet worden gebruikt op Cuba, Cubaans geld pinnen is dus niet mogelijk. Wel is het beperkt mogelijk om geld op te nemen met de creditcards van Visa en Mastercard die uitgegeven zijn door een Europese bank. Houd hierbij wel rekening met uw bestedingslimiet. Wij raden u aan om contact geld in euro’s mee te nemen en uw creditcard (Visa/Mastercard) achter de hand te houden voor noodgevallen.

Telefoon & internet

Aan het gebruik van uw mobiele telefoon buiten Europa zijn doorgaans extra kosten verbonden. U kunt bij uw telefoonprovider de tarieven op vragen die gelden op uw bestemming.

Hinder in mobiel telefoonverkeer

Het kan voorkomen dat het mobiele telefoonverkeer van en naar Cuba verhinderd is. Houdt er rekening mee dat u wellicht slecht bereik heeft en dat verzonden berichtjes niet (meteen) aankomen.

Wifi in Cuba

In Cuba is een internetverbinding niet vanzelfsprekend, er zijn daarmee ook weinig wifi-mogelijkheden. Houd rekening met het feit dat u, in tegenstelling tot binnen Europa, niet zomaar even online kunt gaan en dat de wifi-hotspots (deze vindt u veelal op centrale pleinen in de grotere steden) vaak geld kosten.

Tijdverschil

Op Cuba is het 6 uur vroeger dan in Belgie . Omdat de zomer- en wintertijd op een ander moment ingaan, is het tussen de tweede en laatste zondag van maart en tussen de laatste zondag van oktober en de eerste zondag van november 5 uur vroeger.

Voltage

Tijdens uw vakantie op Cuba heeft u een wereldstekker nodig. De netspanning in Cuba ligt tussen de 110V/220V en stopcontacten zijn anders dan in Nederland.

Kwaliteitsstandaarden accommodaties op Cuba

Graag willen we u erop attenderen dat de tijd in Cuba stil heeft gestaan, waardoor de standaarden van de hotels lager liggen dan op andere (Caribische) bestemmingen. Houd er rekening mee dat de hotels eenvoudig zijn en vaak kampen met elektriciteitsproblemen (waardoor er geen warm water is of het licht kan uitvallen) en achterstallig onderhoud. Tevens kunnen bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend zijn (zoals zwembaden).

GPS-systeem meenemen

Het meenemen van een eigen GPS-systeem naar Cuba is verboden, deze kan zelfs in beslag worden genomen. Ook dient u uw GPS-functie op uw mobiel uit te zetten.

Reisleiding

Onze groepsrondreizen worden altijd begeleid door deskundige reisleiders en/of chauffeurs. Tijdens de reis zijn zij uw eerste aanspreekpunt en staan u met raad en daad terzijde.

Reizen per bus

In de bus is de bagageruimte beperkt, daarom vragen wij u vriendelijk om naast uw koffer geen extra trolley mee te nemen.

Voor alle inlichtingen, reserveringen, informatie

Vul het contactformulier hier in!

Vertrekdata

 • Donderdag 14 februari

Reisorganisatie

Organizacion Royal 2007 s.l.
Calle Golf de Cadis , 4, local 3,
07007 Palma de Mallorca
Iles Balearslicentie : bal 554

Organisator

Eddy Boeckmans

Deze fantastische vakantie wordt georganiseerd door Eddy Boeckmans van Organización Royal 2007, die al jarenlang verscheidene fiets- en wandelvakanties op touw zet. Hij heeft letterlijk zijn hart en ziel verloren aan Mallorca en woont er zelfs al 34 jaar.