Waar vandaan: Advies > Financieel advies

Welke zijn de gevolgen als ik zelf ga scheiden?

Ook 50-plussers en 60-plussers trouwen én scheiden nog altijd. Volgens gegevens van de Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie (FOD Economie) vonden er in 2003 in de leeftijdsgroep van de 60-plusser meer echtscheidingen (1 196) dan huwelijken (788) plaats.

Als jij een financieel plan had opgesteld, wordt dat natuurlijk compleet overhoop gehaald. Ook jouw risicoprofiel zal er helemaal anders gaan uitzien. Alles grondig opnieuw analyseren is dan ook de boodschap. Maak daarvoor een afspraak met een adviseur in jouw bankkantoor.

Een echtscheiding kan ook gevolgen hebben voor jouw pensioen. In bepaalde gevallen kan je aanspraak maken op een pensioen op basis van de loopbaan van jouw ex-echtgenoot. Meer hierover vind je op volgende link: Welke invloed heeft een echtscheiding op mijn pensioen?

Als je na een echtscheiding hertrouwt, roept dat heel wat specifieke vragen op, onder andere met betrekking tot jouw nalatenschap. Over de problematiek van de nieuw samengestelde gezinnen lees je volgende week meer.

Meer vragen & advies >> Archief.



In samenwerking met :