Receptendatabank
Duifje met prei en truffel
Caloriearm | Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- 4 duifjes
- peper (en zout)
- 1 deciliter water
- 1 stuk(s) verse truffel
- 2 deciliter truffelsap
- 2 eetlepel(s) Vitelma Finesse
- 2 stuk(s) preistengels
- 4 eetlepel(s) Balsamicoazijn
Voedingswaarde
1 portie = 1/4 / kcal 220
Bereiding
Neem een ruime pan en bak de duifjes aan alle kanten bruin in de vetstof. Kruid naar smaak met peper (en zout).
Laat gedurende 25 minuten rustig bakken onder deksel op een klein vuur.
Snijd ondertussen de prei in dikke julienne (0,5 bij 4 cm).
Schik de prei langs de duifjes en blus met truffelsap, balsamicoazijn en water.
Laat nogmaals 30 minuten verder garen op een licht vuur.
Serveer de duifjes met de prei en bestrooi met verse truffelschilfers.
Extra / Tip
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Hartvriendelijk koken - Piet Huysentruyt. Voor meer recepten surf naar www.vitelma.be | 7434 keer gezien | 6 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=142