Waar vandaan: Mailgroepen

Mailgroepen

Met de SeniorenNet mailgroepen kan u via e-mail nieuwe vrienden maken, maar ook heel wat bijleren, bovendien kan u ook uw kennis en ervaring uitwisselen. Of wat dacht je van discussiëren over bepaalde onderwerpen?
De e-mailtjes ontvang je in je mailbox, de e-mailtjes versturen doe je gewoon via SeniorenNet. Ieder e-mailtje dat je verstuurt wordt automatisch verstuurd naar de andere leden.
Ook het versturen van bijlagen, vakantiestop,... zijn voorzien!

Heeft u hulp nodig voor het inschrijven op een mailgroep, of juist bij het versturen van een e-mail? Of een probleem met één van de andere functies? Dan kan u hier de hulpfunctie vinden!
Wenst u zich uit te schrijven? Klik dan hier voor een uitleg.

Opmerking: indien u bent ingeschreven op een mailgroep, kan u zich makkelijk inschrijven op andere. Log hieronder in, en klik daarna op "Inschrijven op een mailgroep". Veel mailplezier!

Bestaande gebruikers: hier binnengaan (inloggen)
  Wachtwoord en/of schuilnaam vergeten?  
Nieuwe gebruikers: kies uw mailgroep

Algemeen
E-mailen over alledaagse gebeurtenissen, verhaaltjes vertellen, grappen uithalen, maar ook heel serieus discussiŽren. Dat kan allemaal in deze mailgroep.

Alleenstaanden
In deze groep kunnen alleenstaanden met elkaar gezellig mailen.

Babbelbox
Dit is de plaats om met elkaar te babbelen via e-mail. Hier kan je praten over koetjes en kalfjes, naar elkaar luisteren, anekdotes vertellen, elkaar aandacht geven, nieuwe mailvrienden maken, naar elkaars problemen luisteren, elkaar een goeiedag zeggen, vertellen wat je vandaag gedaan hebt, een grapje vertellen, enz.

Beeldbewerking
In deze mailgroep gaat het over beeldbewerking. En dit vooral met de programma's Corel (Draw/Photopaint) en Paint Shop Pro, maar andere programma's kunnen ook. Deze groep is zowel geschikt voor de beginner, als voor de gevorderde gebruiker. Deze mailgroep is niet voor Photoshop of Photoshop Elements, hiervoor is een aparte mailgroep 'Photoshop' voor.

Computer - algemeen
Hier kan u met leeftijdsgenoten e-mailen over alles wat met de computer te maken heeft, en in de andere 3 mailgroepen niet terecht kan (Internet, Software, Hardware).

Computer - Bloggen
In deze mailgroep kunnen mensen met elkaar communiceren over het bloggen. Leer bloggen, geef elkaar tips, los elkaars problemen op, laat je eigen kunstwerkje zien, enz. Alles in verband met bloggen is hier welkom!

Computer - Hardware
Hier kan u met leeftijdsgenoten e-mailen over alles wat met computerhardware te maken heeft! U kan hier vragen stellen aan de anderen, en antwoorden indien je zelf een vraag kent. Zowel de beginnende computergebruiker als de ervaren computergebruikers kunnen zich hier aanmelden.

Computer - Initiatie PSP
Met deze groep willen wij de toekomstige PSP-ers de mogelijkheid te geven om de basistechnieken aan te leren, waardoor het voor deze personen gemakkelijker wordt om over te stappen naar de werkelijke groep PSP.

Computer - Internet
Met leeftijdsgenoten mailen over problemen van het Internet, het inbellen, je modem, browserproblemen, je provider, enz. kan in deze mailgroep. Zowel de beginnende computergebruiker als de ervaren computergebruikers kunnen zich hier aanmelden.

Computer - Linux
Vragen/antwoorden over Linux distros , probleemstellingen en mogelijk oplossingen ! Samen doen we het!

Computer - Software
Hier kan u met leeftijdsgenoten e-mailen over alles wat met software van de computer te maken heeft! U kan hier vragen stellen aan de anderen, en antwoorden indien je zelf een vraag kent. Zowel de beginnende computergebruiker als de ervaren computergebruikers kunnen zich hier aanmelden.

Corel PSP Blends, Tags, Scraps en Animatie
Lessen onder begeleiding en vrije werkjes

Creatievelingen
Creatieve en handige mensen zullen zich hier thuis voelen. Tips, voorstellen, werkjes en andere kunnen doorgegeven worden via deze mailgroep. Alle soorten van creatieve handelingen kunnen, van kunstwerkjes maken, met de haak- of breinaald, of iets met de schaar doen. Naaien, knutselen en andere dingen kunnen hier allemaal!

Cultuur
Cultuur en historie staan centraal in deze mailgroep. Mailen over muziek, kunst, eigen werken en andere cultuur van eigen streek of andere landen.

Cyclaampjes
Een mailgroep waarin op een ontspannende wijze kan gepraat worden over alle mogelijke problemen/doelstellingen, op vriendschappelijke wijze. Uit eigen ervaring anderen helpen in/met hedendaagse thema's. Niet over één, maar over alle mogelijke onderwerpen kan er gecommuniceerd worden, kom eens kijken en stel de vragen welke je bezighouden, doen!

De esoterische wereld
Kruiden, bloesemremedies, edelstenen, Chakra's, reiki, dromen, astrologie,... het is een brede weg. Zijn het je eerste stapjes in deze esoterische wereld of zijn jullie al verder gevorderd in bepaalde dingen en/of enige ervaringen, dan horen we dit ook graag van jullie. Welkom!

De Slanke Lijners
In deze groep bouwen wij samen aan een slankere lijn door middel van wekelijkse menu's , tips en raadgevingen.

Diabetes
In deze mailgroep kan je met anderen steun vinden, praten over de dagelijkse problemen en diabetesproblemen, met elkaar communiceren, vragen stellen en ervaring uitwisselen.

Elk zijn waarheid
Om de twee dagen wordt een thema opgegeven waarover van gedachten gewisseld wordt. Voor of tegen, het kan en mag allemaal. Laat ons genieten van uw verhalen, uw ideeŽn, uw gedichten. Wij luisteren naar uw mening over alledaagse onderwerpen. Misschien wordt dit wel de start van een vriendschap?

Fietsen & wandelen
In deze mailgroep kan je met anderen afspreken om samen te fietsen of wandelen; maar kan je ook aan elkaar kennis uitwisselen over interessante wandel of fietsroutes!

Filmen
Filmen, beeld bewerken en monteren met de computer, daarover gaat deze mailgroep op Seniorennet.

Genealogie
Deze mailgroep is voor de mensen die zich bezig houden met genealogie, zodat ze elkaar kunnen helpen met zoeken naar voorouders.

Hand in hand
Ieder is vrij te schrijven wat je wilt, poŽzie, associatieve teksten, uit het leven gegrepen korte of lange verhalen, het kan en mag allemaal. De klemtoon ligt wel op creatief schrijven. Er kan ook een gezamenlijk thema door de leden aangereikt worden, maar ieder met zijn eigen verhaal, al dan niet fictief. Daarop kan worden gereageerd, we stimuleren en enthousiasmeren elkaar. Hand in hand in een gezellige schrijversgroep.

Homepage
Maak uw homepage, samen met een aantal leeftijdsgenoten; waarbij iedereen elkaar helpt.

Huisdieren
Praten, tips uitwisselen, belevenissen en nog veel meer kan je hier met de andere leden uitwisselen over je huisdier(en).

Klussers
Iedereen die (graag) klusjes doet. Je kan hier tips met elkaar uitwisselen, maar ook vragen aan elkaar stellen.
Zowel ervaren als niet-ervaren mensen zullen deze mailgroep kunnen gebruiken.

Koken
Deze mailgroep is voor alle mensen die graag koken. Ze kunnen recepten, ideeŽn en tips met elkaar uitwisselen. En ook samen problemen oplossen.

Lezen
U kan in deze mailgroep met elkaar praten en/of discussiŽren over een goed boek, besprekingen doorgeven, enz.

Mac-Club
Vragen, tips, discussies en anderen voor de mensen met een Apple computer (Macintosh).

Mindervalide Ė ziekte- depressies -verdriet
Dit is de plaats waar zowel licht als zwaar mindervalide (gehandicapten) met elkaar in contact kunnen komen en met elkaar kunnen e-mailen. in deze groep kunnen ook mensen met elkaar in contact komen die trauma's hebben opgelopen, die zware problemen hebben of iemand hebben verloren. Je kan met elkaar praten en elkaar steun geven om door deze moeilijke periode door te geraken.

Muziek Carrousel
Hier kan je met elkaar praten en /of discussieren over muziek.

MUZIEK en computer
Hier kan je met elkaar praten en/of discussiŽren over muziek. Mensen die muziek beluisteren of zelf een instrument bespelen zijn hier op hun plaats. Ook vragen en tips i.v.m; muziek over hard- en software , van lp's op cd branden tot en met de pc als muziekinstrument gebruiken , kunnen hier gesteld worden

Paint Shop Pro
Geef tips aan elkaar door, knutsel samen in de groep, leer de kneepjes van dit grafische programma Paint Shop Pro,...

Photoshop - Initiatie
Wil je Photoshop leren, maar moet je van nul beginnen, dan zit je hier op de juiste plaats. Na 50 lesjes en een test kan je over naar Photoshop gevorderde.

Photoshop Elements Initiatie
Wil je leren werken met Photoshop Elements, en moet je vanaf nul beginnen, dan zit je hier op de juiste plaats. Na 40 lesjes en een korte test kan je overstappen naar Photoshop Elements voor gevorderden.

Politiek
Hier kan je met elkaar discussiŽren over de politiek van vandaag, over wat in ons land gebeurd, maar ook over de politiek in het buitenland.

Quiz, Scrabble, Puzzel, Boggle,...
Dit is het hoekje voor en van de wakkere 50+er. Hier kan je actief deelnemen aan de Quiz, Scrabble, Puzzel of Boggle..enz. Nieuwsgierig? "Aanmelden" volstaat en aan de nieuwkomers wordt haarfijn uit de doeken gedaan hoe hier de vork aan de steel zit. Tot weldra...

Reizen
Voor de mensen die graag reizen, is dit de "place to be". Ervaringen, tips, verhalen, en nog veel meer kan je met elkaar uitwisselen. Zowel voor korte reisjes, dicht bij huis, als lange reizen ver weg kunnen. Misschien vind je in deze mailgroep zelfs een reisgenoot.

Sport
Voor alle liefhebbers van sport kunnen hier terecht. Voor zowel de mensen die zelf sport beoefenen als de mensen die er graag naar kijken. Alle sporten: voetbal, tennis, Formule-1, fietsen, zwemmen, basketbal,...!

Tablet-pc
Hier kan u met leeftijdsgenoten e-mailen over alles wat met Tablets ( Android ) te maken heeft! U kan hier vragen stellen aan de anderen en vragen beantwoorden indien je zelf een oplossing kent. Zowel de beginnende tabletgebruiker als de ervaren, kunnen zich hier aanmelden.

Toneel
Is jouw toneelgroep op zoek naar een nieuw stuk om te spelen? Wil ze kostuums, pruiken, decorstukken of idee√ęn uitwisselen? Sluit je dan aan! In de mailgroep Toneel kom je ook te weten waar je een plezant stuk amateurtoneel kunt gaan bekijken.

Vriendinnenclub
In deze groep kunnen vrouwen met elkaar mailen over allerlei dingen des levens, nťt wat vrouwen met elkaar bespreken.

Melding overtreding

Heeft een bezoeker iets gedaan tegen de algemene voorwaarden van de mailgroepen? Heeft een gebruiker iets illegaals gedaan? Een ander feit dat u wenst te melden over een bezoeker? Dan kan u terecht op klachtencommissie@seniorennet.be. Gelieve voldoende duidelijk te omschrijven wat de overtreding is, het nodige bewijsmateriaal mee te geven en te vermelden over wie het gaat. Zo kan er een snelle en correcte afhandeling gebeuren.