Waar vandaan: Help > Mailgroepen > Uitschrijven

Uitschrijven uit één of meerdere mailgroepen

Maak uw keuze

Wilt u tijdelijk geen e-mails ontvangen van een mailgroep (bvb. voor vakantie)?

U kan om tijdelijk geen e-mails te ontvangen de "vakantiestop" in werking stellen. Je blijft ingeschreven, maar u krijgt geen e-mails meer, totdat je opnieuw de vakantiestop opheft. U doet dit als volgt:

 • Ga naar de pagina "Mailgroepen"
 • Log in, met uw gebruikersnaam en wachtwoord (vergeten? klik hier)
 • Klik op "Vakantiestop starten".
 • Bevestig met Ja.

Terug de vakantiestop afzetten:

 • Ga naar de pagina met "Mailgroepen"
 • Log in, met uw gebruikersnaam en wachtwoord
 • Klik op "vakantiestop opheffen"
 • Bevestig met Ja

Hoe kan ik mij uitschrijven uit een bepaalde mailgroep?

Indien u niet meer wenst ingeschreven te zijn in een mailgroep, kan u zich snel en eenvoudig uitschrijven. Dit geheel vrijblijvend, zonder verplichtingen, kosten of iets anders. Dit is heel eenvoudig en nog geen minuut werk. U doet dit als volgt:

 1. Ga naar de pagina "Mailgroepen": http://www.seniorennet.be/Pages/Mailgroepen/mailgroepen.php
 2. Log in, met uw gebruikersnaam en wachtwoord (vergeten? klik hier)
 3. Klik op "Opnieuw uitschrijven" bij de gewenste mailgroep (u ziet deze link onder het kopje van de naam van de mailgroep, bvb. Algemeen, Huisdieren,... en daar kan u dan zien staan de link om uit te schrijven)
 1. Klik dan op "Ja, verwijder mij"
 2. U bent nu verwijderd, u krijgt hiervan nog een bevestiging per e-mail. Nadat u de bevestiging heeft ontvangen, krijgt u geen e-mails meer van de mailgroep.

Herhaal stap 3 en 4 opnieuw indien u zich ook wenst uit te schrijven voor nog andere mailgroepen.
Indien u zich overal op wenst uit te schrijven, doet u de stappen 3 en 4 telkens opnieuw voor elke mailgroep waarop u zich heeft ingeschreven.

Opmerking: het is mogelijk dat kort nadat u zich heeft uitgeschreven (en nog voor de bevestigings e-mail te hebben ontvangen), er nog n of meerdere e-mails aankomen van de mailgroepen, dit omdat deze reeds verstuurd waren vrdat u zich had uitgeschreven (en al onderweg waren tussen SeniorenNet en uw provider).

Hoe kan ik mij uit álle maigroepen uitschrijven?

Zie vorige vraag. U dient zich mailgroep per mailgroep uit te schrijven waarop u zich heeft ingeschreven.

Wachtwoord kwijt? U weet de gebruikersnaam niet? Beide?

Geen nood, surf naar de pagina "Paswoord vergeten?", en vraag uw gegevens op, deze zullen u dan per e-mail worden opgestuurd, waarna u kan inloggen.

Mail de webmaster of de klachtencommissie NIET om u uit te schrijven, deze kan dit NIET in uw plaats doen.

Uitgeschreven en toch nog e-mails ontvangen?

Heeft u zich uitgeschreven en als u binnen gaat en u ziet NIET meer de e-mail groep erbij staan, maar u krijgt tch nog e-mails van de mailgroep?

Dan is de reden dat u zich in het verleden 2 keer heeft ingeschreven, met verschillende e-mail adressen en verschillende gebruikersnamen. U dient dan na te kijken op welk e-mail adres de e-mails toekomen (in het AAN: veld is dit te zien), en van dt e-mail adres de gegevens op te vragen, via "Paswoord vergeten?". En vervolgens bovenstaande procedure volgen om uit te schrijven op ook dat andere e-mail adres.

Opmerking: het is mogelijk dat kort nadat u zich heeft uitgeschreven (en nog voor de bevestigings e-mail te hebben ontvangen), er nog n of meerdere e-mails aankomen van de mailgroepen, dit omdat deze reeds verstuurd waren vrdat u zich had uitgeschreven (en al onderweg waren tussen SeniorenNet en uw provider).

Ik ben ingeschreven zonder dat ik dit heb gevraagd !?

Onmogelijk.

Het is niet mogelijk dat u bent ingeschreven op de SeniorenNet Mailgroepen zonder dat u dit zelf hebt gevraagd.

Als eerst heeft u zlf op de mailgroepen uzelf ingeschreven door hiernaar toe te gaan, een bepaalde mailgroep aan te klikken en hierop in te schrijven door het formulier in te vullen en uzelf goed te keuren met de voorwaarden.

Het is namelijk zo dat voordat u ingeschreven wordt op de SeniorenNet Mailgroepen, dat u nog een e-mail ontvangt van ons. Hierin wordt gevraagd om uw inschrijving te bevestigen. Zo zijn we zker dat uw e-mail adres correct is en dat het bent die zich wenst in te schrijven en niet iemand anders. Pas daarna bent u ingeschreven en krijgt u de bevestiging via e-mail toegestuurd (samen met de informatie hoe uzelf eventueel terug uit te schrijven).

Het is dus niet mogelijk dat iemand anders u heeft ingeschreven, aangezien er een e-mail naar uw adres wordt verzonden om na te gaan of u akkoord bent, juist om te vermijden dat mensen de verkeerde inschrijven, door bvb. een typfout in te geven zo per ongeluk iemand anders in te schrijven, dat is dus NIET mogelijk.

Zelfs de moderators, mentors, administrators of chatmasters hebben niet de mogelijkheid om iemand zonder zijn toestemming in te schrijven en kunnen dit veiligheidssysteem dus ook niet omzeilen.

Hoe kan ik mij uit álle maigroepen uitschrijven?

Indien u het bovenstaande geprobeerd hebt maar het lukt nog steeds niet, dan kan u met ons contact opnemen. Neem contact op met de mentor of met een van de administrators van de mailgroep(en) waarop je bent ingeschreven. Zij kunnen je hiermee verder helpen.

Indien je niet weet wie de mentor of administrator is, kan je dit eenvoudig terugvinden door in te loggen bij de mailgroepen, bij elke mailgroep staat dit vermeld.

Moest je ook hiermee problemen hebben, kan u een e-mail sturen naar de adviescommissie@seniorennet.be met de uitleg wat het probleem is. Wees aub duidelijk. Vermeld uw gebruikersnaam, uw e-mail adres, zeg wat uw probleem is en wat u wenst te bereiken, en vertel eventuele foutmeldingen of iets dergelijks wat u te zien kreeg.