Waar vandaan: Culinair > Recepten > Pompoensoepje met Jonagold en gekonfijte eendenmaagjes

Receptendatabank

Pompoensoepje met Jonagold en gekonfijte eendenmaagjes culinair

Keuken: Belgisch Afdrukken
Pompoensoepje met Jonagold en gekonfijte eendenmaagjes

Boodschappenlijstje

Voor 4 personen heb je nodig:

  • kervel
  • focaccia
  • preiwit
  • kippenbouillon
  • Vandemoortele Maïskiemolie
  • ui
  • 4 kleine pompoenen
  • 8 eendenmaagjes
  • 1 Jonagold
  • tijm en laurier
  • 500 gram ganzenvet

Bereiding

Maak een klassieke pompoensoep klaar.
Reinig de maagjes, zout ze gedurende enkele uren en konfijt ze vervolgens in het ganzenvet.
Rijg de maagjes op spiesjes en bak ze op ’t laatste ogenblik eventjes in Maïskiemolie.
Verdeel de appel in dobbelsteentjes en gebruik ze als garnituur in de soep.

Snijd croutons van de Focaccia en bak ze in Maïskiemolie.
Serveer de soep in de uitgeholde pompoentjes.
Werk af met enkele croutons en een takje kervel

Waardering

culinair culinairculinair culinairculinairculinair culinairculinairculinairculinair culinairculinairculinairculinairculinair

Reacties (0)

Bron recept: Lekker lichte seizoensgerechten. Voor meer recepten surf naar www.vandemoortele.be | 11763 keer gezien | 4 waarderingen

Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=216