Receptendatabank
Pompoensoepje met Jonagold en gekonfijte eendenmaagjes
| Keuken: Belgisch |
|
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- kervel
- focaccia
- preiwit
- kippenbouillon
- Vandemoortele Maïskiemolie
- ui
- 4 kleine pompoenen
- 8 eendenmaagjes
- 1 Jonagold
- tijm en laurier
- 500 gram ganzenvet
Bereiding
Maak een klassieke pompoensoep klaar.
Reinig de maagjes, zout ze gedurende enkele uren en konfijt ze vervolgens in het ganzenvet.
Rijg de maagjes op spiesjes en bak ze op ’t laatste ogenblik eventjes in Maïskiemolie.
Verdeel de appel in dobbelsteentjes en gebruik ze als garnituur in de soep.
Serveer de soep in de uitgeholde pompoentjes.
Werk af met enkele croutons en een takje kervel
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Lekker lichte seizoensgerechten. Voor meer recepten surf naar www.vandemoortele.be | 11763 keer gezien | 4 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=216