Receptendatabank
Gemarineerde tofoe met puree van Chinese kool
Vegetarisch | Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- 1 kleine chilipeper (van zaadlijsten ontdaan)
- 8 middelgrote aardappelen
- sesamzaadjes
- peper (en zout)
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 1 eetlepel(s) Alpro soya Bakken en Braden
- 1 eetlepel(s) geroosterd sesamzaad
- 2 eetlepel(s) bruine suiker
- 100 mililiter Alpro soya Cuisine
- 250 gram Alpro soya Light Drink Mango-Ananas
- 250 mililiter water
- 300 gram Chinese kool
- 400 gram tofoe
Voedingswaarde
1 portie = 1/4 5,8 g enklelvoudig onverzadigde vetzuren
375 kcal 9 g meervoudig onverzadigde vetzuren
17,4 g eiwit 360 mg natrium
13,4 g soja-eiwit 11,7 g voedingsvezel
35,1 g koolhydraten 18,4 g vet
3,2 g verzadigd vet koemelkeiwit- en lactosevrij
Bereiding
Meng alle ingrediënten voor de marinade. Snijd de tofoe in plakken van ± 1 centimeter dikte en overgiet met de marinade. Laat minstens 2 uur marineren in de koelkast. Draai af en toe de tofoeplakjes om. Snijd de Chinese koolbladeren in grove stukken. Schil de aardappelen en deel ze in vieren. Breng de aardappelen samen met de Chinese kool en water in een gesloten pot aan de kook. Haal van het vuur als de aardappelen zacht zijn. Giet het overtollige vocht af. Voeg de Alpro soya Bakken en Braden toe en prak alles met een vork fijn. Breng op smaak met peper en zout en meng er het sesamzaad door. Haal de tofoe uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Gril de tofoeplakken in een hete grillpan. Doe de rest van de marinade in een pot, voeg al roerend de Alpro soya Cuisine toe en laat tot de helft inkoken. Serveer de puree met de plakjes tofoe en saus. Werk af met enkele chilipepersnippers en sesamzaadjes.
Extra / Tip
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Elke dag gezond, het Alpro soya kookboek. Voor meer recepten surf naar www.alprosoya.com | 91364 keer gezien | 3 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=240