Receptendatabank
Oesters met romige sinaasappelsaus
Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- 2 eetlepel(s) Alpro soya Bakken en Braden
- 2 stuk(s) sap van 2 sinaasappels + zestes
- 2 snuifje(s) witte peper
- 2 lepel(s) frambozencoulis
- 8 stuk(s) oesters
Voedingswaarde
Bereiding
Open de oesters en vang het vocht op.
Breng het sinaasappelsap, de zestes en het sap uit de oesters aan de kook. Laat tot de helft inkoken. Haal van het vuur en smelt er de Alpro soya Bakken en Braden bij.
Schep een beetje sinaasappelsap in een kommetje en meng er de Alpro soya Cuisine door.
Giet dan bij de rest van de sinaasappelsaus en meng goed door elkaar.
Kruid met versgemalen witte peper.
Giet op elke oester een beetje saus en zet ze 3 minuten onder de grill.
Werk af met een beetje frambozencoulis.
Extra / Tip
Geef er een oosters tintje aan door vijf kardemompeulen mee te koken.
Verwijder ze voor je de saus over de oesters giet.
Waardering
Reacties (2)
Bron recept: Elke dag gezond, het Alpro soya kookboek. Voor meer recepten surf naar www.alprosoya.com | 18197 keer gezien | 17 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=246