Waar vandaan: Culinair > Recepten > Oesters met romige sinaasappelsaus

Receptendatabank

Oesters met romige sinaasappelsaus culinair

Keuken: Belgisch Afdrukken
Oesters met romige sinaasappelsaus

Boodschappenlijstje

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 2 eetlepel(s) Alpro soya Bakken en Braden
  • 2 stuk(s) sap van 2 sinaasappels + zestes
  • 2 snuifje(s) witte peper
  • 2 lepel(s) frambozencoulis
  • 8 stuk(s) oesters

Voedingswaarde


Bereiding

Open de oesters en vang het vocht op.

Breng het sinaasappelsap, de zestes en het sap uit de oesters aan de kook. Laat tot de helft inkoken. Haal van het vuur en smelt er de Alpro soya Bakken en Braden bij.

Schep een beetje sinaasappelsap in een kommetje en meng er de Alpro soya Cuisine door.

Giet dan bij de rest van de sinaasappelsaus en meng goed door elkaar.

Kruid met versgemalen witte peper.

Giet op elke oester een beetje saus en zet ze 3 minuten onder de grill.

Werk af met een beetje frambozencoulis.

Extra / Tip

Geef er een oosters tintje aan door vijf kardemompeulen mee te koken.
Verwijder ze voor je de saus
over de oesters giet.

Waardering

culinair culinairculinair culinairculinairculinair culinairculinairculinairculinair culinairculinairculinairculinairculinair

Reacties (2)

Niet te vreten
Wie durft dit in Gods naam te serveren!!! Dit is kompleet te gek voor woorden. NOOIT klaarmaken. Een aanfluiting van het respect voor oesters!!!!
Dzek , ingegeven op 19 april 2014, 21:40
Oesters
Er betaat maar één manier om oesters te eten en dat is rauw met vers gemalen peper, alle warme bereidingen is waanzin.
Flashboy , ingegeven op 19 september 2007, 11:05

Bron recept: Elke dag gezond, het Alpro soya kookboek. Voor meer recepten surf naar www.alprosoya.com | 18197 keer gezien | 17 waarderingen

Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=246