Waar vandaan: Culinair > Recepten > Pastilla met duif en noten

Receptendatabank

Pastilla met duif en noten culinair

60 min. Keuken: Afrikaans Afdrukken
Pastilla met duif en noten

Boodschappenlijstje

Voor 4 personen heb je nodig:

  • peper en zout
  • 2 grote of 8 kleine vellen brickdeeg
  • 1 koffielepel(s) currypoeder
  • 1 koffielepel(s) kurkumapoeder
  • 1 stuk(s) prei
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • 4 eetlepel(s) grof gehakte noten
  • 4 stuk(s) aardappelen
  • 4 stuk(s) filets van duiven
  • 8 eetlepel(s) Vandemoortele olie Culinaire

Voedingswaarde


Bereiding

• Schil de aardappelen en snijd ze in fijne schijfjes.

• Snipper de prei zeer fijn.

• Verhit 2 eetlepels olie en stoof hierin de prei gedurende 4 minuten gaar.

• Breng op smaak met peper en zout, het kerriepoeder en de kurkuma.

• Smeer 4 kleine ovenschaaltjes of 1 grote ovenschotel in, schik er het brickdeeg in en laat de randen goed overhangen.

• Schik er de aardappelschijfjes in en strooi er de noten over.

• Bedek vervolgens met de prei en lepel er het citroensap over.

• Schik hierop de duivenfilets en vouw de randen van het deeg dicht zodat de vulling goed bedekt is. Smeer in met de rest van de olie.

• Plaats de ovenschaaltjes of de ovenschotel gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.


Extra / Tip


Waardering

culinair culinairculinair culinairculinairculinair culinairculinairculinairculinair culinairculinairculinairculinairculinair

Reacties (0)

Bron recept: Copyright Standaard uitgeverij Recepten en fotografie Véronique en Michel De Meyer | 99065 keer gezien | 3 waarderingen

Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=298