Receptendatabank
Pastilla met duif en noten
60 min. | Keuken: Afrikaans | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- peper en zout
- 2 grote of 8 kleine vellen brickdeeg
- 1 koffielepel(s) currypoeder
- 1 koffielepel(s) kurkumapoeder
- 1 stuk(s) prei
- 2 eetlepel(s) citroensap
- 4 eetlepel(s) grof gehakte noten
- 4 stuk(s) aardappelen
- 4 stuk(s) filets van duiven
- 8 eetlepel(s) Vandemoortele olie Culinaire
Voedingswaarde
Bereiding
• Schil de aardappelen en snijd ze in fijne schijfjes.
• Snipper de prei zeer fijn.
• Verhit 2 eetlepels olie en stoof hierin de prei gedurende 4 minuten gaar.
• Breng op smaak met peper en zout, het kerriepoeder en de kurkuma.
• Smeer 4 kleine ovenschaaltjes of 1 grote ovenschotel in, schik er het brickdeeg in en laat de randen goed overhangen.
• Schik er de aardappelschijfjes in en strooi er de noten over.
• Bedek vervolgens met de prei en lepel er het citroensap over.
• Schik hierop de duivenfilets en vouw de randen van het deeg dicht zodat de vulling goed bedekt is. Smeer in met de rest van de olie.
• Plaats de ovenschaaltjes of de ovenschotel gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
Extra / Tip
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Copyright Standaard uitgeverij Recepten en fotografie Véronique en Michel De Meyer | 99065 keer gezien | 3 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=298