Waar vandaan: Culinair > Recepten > Aspergevelouté

Receptendatabank

Aspergevelouté culinair

45 min. Keuken: Belgisch Afdrukken
Aspergevelouté

Boodschappenlijstje

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 1 eierdooier
  • peper en zout
  • muskaatnoot
  • 1 stuk(s) kruidentuiltje
  • 2 deciliter Alpro soya Cuisine
  • 2 eetlepel(s) Vitelma Finesse
  • 2 stuk(s) uien
  • 5 deciliter groentebouillon
  • 500 gram asperges

Voedingswaarde


Bereiding

• Pel en snipper de uien fijn.

• Verhit de vetstof, stoof hierin de uiensnippers gedurende 2 minuten en voeg er dan de bouillon bij.

• Schil de asperges zorgvuldig en snijd ze in stukken van 3 cm.

• Doe de schillen in een neteldoek en bind die goed toe.

• Doe de aspergestukken, het neteldoekbuideltje en het kruidenbuiltje in de bouillon en laat alles op een zacht vuur gedurende 30 minuten afgedekt koken.

• Laat het geheel op kamertemperatuur komen en haal er dan het neteldoekbuideltje en het kruidenbuiltje uit.

• Mix de soep en giet ze door een zeef om alle draden te verwijderen.

• Warm ze op en roer er de sojaroom en de eierdooier door, zonder ze opnieuw te laten koken. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

• Dien heet op.


Extra / Tip

Voldoende voor één liter soep

Waardering

culinair culinairculinair culinairculinairculinair culinairculinairculinairculinair culinairculinairculinairculinairculinair

Reacties (1)

Heel goed
Doch vooraf eerst 3 maal asperges klaarmaken.
Telkens de schillen en de uiteinden met een snuifje suiker 25 minuten laten pruttelen en gebruiken om de asperges dan klaar te maken.

Bouillon bewaren voor de volgende maal.
Na 3 maal kan je deze geconcentreerde bouillon gebruiken om soep te maken met asperges. Heerlijk om de 3 keer
Georgio , ingegeven op 17 juni 2010, 16:44

Bron recept: Copyright Standaard uitgeverij Recepten en fotografie Véronique en Michel De Meyer | 62398 keer gezien | 34 waarderingen

Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=302