Receptendatabank
Everzwijnpaté met noten
Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- 1 deciliter cognac
- 1 eetlepel(s) zout
- 2 stuk(s) laurierblaadjes
- 2 stuk(s) eieren
- 3 stuk(s) sjalotten, gepeld en versnipperd
- 10 stuk(s) geplette jeneverbessen
- 125 gram Vitelma Bakken en Braden
- 150 gram vers vet spek
- 150 gram grof gehakte noten
- 500 gram bloem
- 800 gram everzwijnvlees, in blokjes
Voedingswaarde
Bereiding
• Meng de sjalotten, de laurierblaadjes, de jeneverbessen en de cognac en giet dit over het vlees. Laat het vlees minstens 1 nacht op een koele plek marineren.
• Meng de bloem met het zout, de Vitelma B&B en de eieren. Voeg beetje bij beetje water toe tot u een bol glad deeg krijgt.
• Kneed het deeg stevig, dek het zorgvuldig af en bewaar het in de koelkast tot de volgende dag.
• Haal de volgende dag de laurierblaadjes uit de marinade en doe de rest door een vleesmolen.
• Maal het spek en meng het door de varkensbereiding.
• Roer de gehakte noten door de bereiding en breng op smaak met peper en zout.
• Rol het deeg uit en bekleed er de patévorm mee. Laat het teveel over de randen hangen.
• Doe de vleesbereiding in de vorm en dek af met de rest van het deeg.
• Maak bovenaan een gaatje in het deeg (ter grootte van een euro), waardoor de stoom kan ontsnappen.
• Laat de paté 80 minuten au bain-marie garen in een voorverwarmde oven van 170 °C.
• Prik met een vleesspies in de paté om te controleren of hij gaar is. Als de spies heel warm en zuiver uit de paté komt, is de bereiding gaar.
• Laat afkoelen en dien op in plakjes. De paté is op zijn best als u hem minstens 24 uur op smaak laat komen voor u hem opdient.
Extra / Tip
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Copyright Standaard uitgeverij. Receptuur Michel en Véronique De Meyer. | 19021 keer gezien | 4 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=312