Waar vandaan: Culinair > Recepten > Everzwijnpaté met noten

Receptendatabank

Everzwijnpaté met noten culinair

Keuken: Belgisch Afdrukken
Everzwijnpaté met noten

Boodschappenlijstje

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 1 deciliter cognac
  • 1 eetlepel(s) zout
  • 2 stuk(s) laurierblaadjes
  • 2 stuk(s) eieren
  • 3 stuk(s) sjalotten, gepeld en versnipperd
  • 10 stuk(s) geplette jeneverbessen
  • 125 gram Vitelma Bakken en Braden
  • 150 gram vers vet spek
  • 150 gram grof gehakte noten
  • 500 gram bloem
  • 800 gram everzwijnvlees, in blokjes

Voedingswaarde


Bereiding

• Meng de sjalotten, de laurierblaadjes, de jeneverbessen en de cognac en giet dit over het vlees. Laat het vlees minstens 1 nacht op een koele plek marineren.

• Meng de bloem met het zout, de Vitelma B&B en de eieren. Voeg beetje bij beetje water toe tot u een bol glad deeg krijgt.

• Kneed het deeg stevig, dek het zorgvuldig af en bewaar het in de koelkast tot de volgende dag.

• Haal de volgende dag de laurierblaadjes uit de marinade en doe de rest door een vleesmolen.

• Maal het spek en meng het door de varkensbereiding.

• Roer de gehakte noten door de bereiding en breng op smaak met peper en zout.

• Rol het deeg uit en bekleed er de patévorm mee. Laat het teveel over de randen hangen.

• Doe de vleesbereiding in de vorm en dek af met de rest van het deeg.

• Maak bovenaan een gaatje in het deeg (ter grootte van een euro), waardoor de stoom kan ontsnappen.

• Laat de paté 80 minuten au bain-marie garen in een voorverwarmde oven van 170 °C.

• Prik met een vleesspies in de paté om te controleren of hij gaar is. Als de spies heel warm en zuiver uit de paté komt, is de bereiding gaar.

• Laat afkoelen en dien op in plakjes. De paté is op zijn best als u hem minstens 24 uur op smaak laat komen voor u hem opdient.


Extra / Tip


Waardering

culinair culinairculinair culinairculinairculinair culinairculinairculinairculinair culinairculinairculinairculinairculinair

Reacties (0)

Bron recept: Copyright Standaard uitgeverij. Receptuur Michel en Véronique De Meyer. | 19021 keer gezien | 4 waarderingen

Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=312