Waar vandaan: Culinair > Recepten > Sabayon met gember-en-amandelbeschuit

Receptendatabank

Sabayon met gember-en-amandelbeschuit culinair

Keuken: Belgisch Afdrukken
Sabayon met gember-en-amandelbeschuit

Boodschappenlijstje

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 1 deciliter zoete witte wijn
  • 1 koffielepel(s) bakpoeder
  • 2 stuk(s) eieren
  • 3 stuk(s) eieren
  • 40 gram suiker
  • 50 gram amandelschijfjes
  • 50 gram gekonfijte gember
  • 75 gram suiker
  • 150 gram bloem

Voedingswaarde


Bereiding

• Meng alle ingrediënten voor de beschuiten en kneed tot een broodvorm. (150 g bloem,75 g suiker,
1 theelepel bakpoeder, 50 g gepelde amandelen, 50 g gekonfijte gember, 2 eieren)

• Schik het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak het 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.

• Laat afkoelen en snijd in plakjes.

• Toast ze lichtjes net voor het opdienen.

• Maak de sabayon.

• Splits de  3 eieren en bewaar de eiwitten voor een andere bereiding.

• Schep ze in een ruime pot en zet die in een lauw warmwaterbad. Zet het vuur matig hoog.

• Klop de wijn en de eierdooiers samen in de pot tot het mengsel licht gebonden is.

• Strooi er de 40 gram suiker bij en klop regelmatig verder tot het geheel luchtig is.

• Het beste resultaat krijg je als het vuur niet te warm is en je zeer regelmatig klopt.

• Verdeel over glazen of kommetjes en dien op met een beschuitje.


Extra / Tip


Waardering

culinair culinairculinair culinairculinairculinair culinairculinairculinairculinair culinairculinairculinairculinairculinair

Reacties (0)

Bron recept: Copyright Standaard Uitgeverij. Receptuur en foto's Michel en Véronique De Meyer. | 83214 keer gezien | 2 waarderingen

Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=321