Receptendatabank
Sabayon met gember-en-amandelbeschuit
Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- 1 deciliter zoete witte wijn
- 1 koffielepel(s) bakpoeder
- 2 stuk(s) eieren
- 3 stuk(s) eieren
- 40 gram suiker
- 50 gram amandelschijfjes
- 50 gram gekonfijte gember
- 75 gram suiker
- 150 gram bloem
Voedingswaarde
Bereiding
• Meng alle ingrediënten voor de beschuiten
en kneed tot een broodvorm. (150
g bloem,75
g suiker,
1
theelepel bakpoeder, 50
g gepelde amandelen, 50
g gekonfijte gember, 2
eieren)
• Schik het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak het 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
• Laat afkoelen en snijd in plakjes.
• Toast ze lichtjes net voor het opdienen.
• Maak de sabayon.
• Splits de 3 eieren en bewaar de eiwitten voor een andere bereiding.
• Schep ze in een ruime pot en zet die in een lauw warmwaterbad. Zet het vuur matig hoog.
• Klop de wijn en de eierdooiers samen in de pot tot het mengsel licht gebonden is.
• Strooi er de 40 gram suiker bij en klop regelmatig verder tot het geheel luchtig is.
• Het beste resultaat krijg je als het vuur niet te warm is en je zeer regelmatig klopt.
• Verdeel over glazen of kommetjes en dien op met een beschuitje.
Extra / Tip
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Copyright Standaard Uitgeverij. Receptuur en foto's Michel en Véronique De Meyer. | 83214 keer gezien | 2 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=321