Receptendatabank
Paella
|
|
Keuken: Spaans |
|
Boodschappenlijstje
Voor 6 personen heb je nodig:
- peper en zout
- 1 doos(je) saffraandraadjes
- 2 eetlepel(s) olie
- 2 stuk(s) uien, gepeld en versnipperd
- 2 stuk(s) paprika, ontpit en in reepjes gesneden
- 2 teentje(s) knoflook, gepeld en gesnipperd
- 3 eetlepel(s) grof gehakte peterselie
- 6 eetlepel(s) Vandemoortele olie Culinaire
- 6 stuk(s) kippenvleugels
- 8 deciliter groentebouillon
- 150 gram erwtjes
- 250 gram mengeling van kleine schelpdiertjes (venusschelpjes, bouchot-mosseltjes, kokkeltjes,...)
- 500 gram mosselen
- 500 gram visfilet naar keuze, in grote dobbelstenen gesneden
- 500 gram paellarijst
Voedingswaarde
Bereiding
• Verhit 6 eetlepels olie in een ruime pan en stoof de ui en de knoflook. Roer er de saffraan door en voeg de rijst toe. Roer goed, zodat alle korrels blinken.
• Voeg er bouillon bij tot de rijst onderstaat en laat het geheel zachtjes garen.
• Kruid met peper en peterselie.
• Verhit 2 eetlepels olie in een andere pan en bak hierin de kippenvleugeltjes goudgeel. Kruid ze met peper en zout.
• Voeg de stukjes paprika en de erwtjes toe als de bouillon is opgenomen en voeg nogmaals bouillon toe, zodat alles onderstaat. Laat nog 6 minuten garen.
• Voeg de visstukken, de mosselen, de zeevruchten en de kip toe.
• Laat alles garen tot de rijst en zeevruchten gaar zijn en de mosselen geopend zijn.
Extra / Tip
Waardering
Reacties (1)
Bron recept: Copyright Standaard Uitgeverij . Receptuur en foto's Michel en Véronique De Meyer | 11288 keer gezien | 18 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=337