Waar vandaan: Culinair > Recepten > Duifjes met erwtjes

Receptendatabank

Duifjes met erwtjes culinair

45 min. Keuken: Belgisch Afdrukken
Duifjes met erwtjes

Boodschappenlijstje

Voor 4 personen heb je nodig:

  • rozemarijn
  • tijm
  • 2 deciliter gevogelte-bouillon
  • 2 stuk(s) sjalotten, gepeld en versnipperd
  • 4 stuk(s) duifjes, panklaar
  • 6 eetlepel(s) Vandemoortele olie Culinaire
  • 100 gram zilveruitjes, gepeld
  • 200 gram spekblokjes
  • 600 gram erwtjes, gedopt en geblancheerd

Voedingswaarde


Bereiding

• Laat de duifjes in 4 eetlepels hete olie aan alle kanten bruinen, schep ze uit de pot en giet de olie weg.

• Doe dan de spekreepjes en de zilveruitjes in de pot en bak het spek op een matig vuur aan.

• Giet er de overblijvende olie, de erwtjes en de sjalotten bij.

• Voeg de tijm en de rozemarijn toe en roer de bouillon erdoor.

• Leg de duifjes op de groenten en dek de pot af.

• Laat het geheel gedurende 30 minuten op een zacht vuur garen.


Extra / Tip

Gebruik voor dit gerecht jonge duiven, anders moeten ze te lang stoven en worden de groenten te gaar.


Waardering

culinair culinairculinair culinairculinairculinair culinairculinairculinairculinair culinairculinairculinairculinairculinair

Reacties (0)

Bron recept: Copyright Standaard Uitgeverij . Receptuur en foto's Michel en Véronique De Meyer | 39858 keer gezien | 10 waarderingen

Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=364