Receptendatabank
Duifjes met erwtjes
45 min. | Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- rozemarijn
- tijm
- 2 deciliter gevogelte-bouillon
- 2 stuk(s) sjalotten, gepeld en versnipperd
- 4 stuk(s) duifjes, panklaar
- 6 eetlepel(s) Vandemoortele olie Culinaire
- 100 gram zilveruitjes, gepeld
- 200 gram spekblokjes
- 600 gram erwtjes, gedopt en geblancheerd
Voedingswaarde
Bereiding
• Laat de duifjes in 4 eetlepels hete olie aan alle kanten bruinen, schep ze uit de pot en giet de olie weg.
• Doe dan de spekreepjes en de zilveruitjes in de pot en bak het spek op een matig vuur aan.
• Giet er de overblijvende olie, de erwtjes en de sjalotten bij.
• Voeg de tijm en de rozemarijn toe en roer de bouillon erdoor.
• Leg de duifjes op de groenten en dek de pot af.
• Laat het geheel gedurende 30 minuten op een zacht vuur garen.
Extra / Tip
Gebruik voor dit gerecht jonge duiven, anders moeten ze te lang stoven en worden de groenten te gaar.
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Copyright Standaard Uitgeverij . Receptuur en foto's Michel en Véronique De Meyer | 39858 keer gezien | 10 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=364