Receptendatabank
Kwartels met druiven
35 min. | Keuken: Italiaans | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 6 personen heb je nodig:
- peper en zout
- nootmuskaat
- 3 deciliter witte wijn
- 6 stuk(s) kwartels. panklaar
- 8 plakje(s) wit brood
- 12 eetlepel(s) olijfolie
- 600 gram witte druiven
Voedingswaarde
Bereiding
•Warm 8 eetlepels olie op en braad de kwartels aan alle kanten aan.
•Voeg er dan de witte wijn bij en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
•Dek af en laat dit 12 minuten op een matig vuur garen.
•Pers 150 g druiven.
•Voeg het sap en de rest van de druiven bij de kwartels.
•Dek af en laat alles nog 5 minuten garen.
•Bak ondertussen de sneetjes brood krokant in de rest van de olijfolie.
•Schik de toastjes op de borden en leg de kwartels erop.
•Lepel er de jus over.
Extra / Tip
Als je dit gerecht met blauwe druiven wilt klaarmaken, kun je witte of rode wijn gebruiken. Met rode wijn zal de smaak krachtiger zijn.
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Copyright Standaard uitgeverij. Receptuur en fografie, Michel en Véronique De Meyer. | 58014 keer gezien | 5 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=372