Waar vandaan: Culinair > Recepten > Kwartels met druiven

Receptendatabank

Kwartels met druiven culinair

35 min. Keuken: Italiaans Afdrukken
Kwartels met druiven

Boodschappenlijstje

Voor 6 personen heb je nodig:

  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 3 deciliter witte wijn
  • 6 stuk(s) kwartels. panklaar
  • 8 plakje(s) wit brood
  • 12 eetlepel(s) olijfolie
  • 600 gram witte druiven

Voedingswaarde


Bereiding

•Warm 8 eetlepels olie op en braad de kwartels aan alle kanten aan.

•Voeg er dan de witte wijn bij en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

•Dek af en laat dit 12 minuten op een matig vuur garen.

•Pers 150 g druiven.

•Voeg het sap en de rest van de druiven bij de kwartels.

•Dek af en laat alles nog 5 minuten garen.

•Bak ondertussen de sneetjes brood krokant in de rest van de olijfolie.

•Schik de toastjes op de borden en leg de kwartels erop.

•Lepel er de jus over.


Extra / Tip

Als je dit gerecht met blauwe druiven wilt klaarmaken, kun je witte of rode wijn gebruiken. Met rode wijn zal de smaak krachtiger zijn.


Waardering

culinair culinairculinair culinairculinairculinair culinairculinairculinairculinair culinairculinairculinairculinairculinair

Reacties (0)

Bron recept: Copyright Standaard uitgeverij. Receptuur en fografie, Michel en Véronique De Meyer. | 58014 keer gezien | 5 waarderingen

Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=372