Receptendatabank
Pasticcia
35 min. | Keuken: Italiaans | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 6 personen heb je nodig:
- 2 bolletjes mozzarella, in plakjes gesneden
- 1 stuk(s) ui, gepeld en gesnipperd
- 1 teentje(s) knoflook, gepeld en gesnipperd
- 2 eetlepel(s) gehakte basilicum
- 2 stuk(s) tomaten, gepeld, ontpit en in blokjes gesneden
- 5 eetlepel(s) olijfolie
- 400 gram gehakt
- 400 gram macaroni
Voedingswaarde
Bereiding
•Kook de macaroni beetgaar, giet hem af, laat hem goed uitlekken en roer er dan 4 eetlepels olijfolie door.
•Stoof de ui en de knoflook in de resterende olie en bak er het vlees in .
•Roer de tomatenblokjes erdoor en breng op smaak met de basilicum .
•Giet de bereiding in een ovenschotel.
•Schep hierover de gekookte pasta.
•Bedek de pasta met de plakjes mozzarella en strooi de parmezaan erover.
•Zet de schotel gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
•Dien goed heet op.
Extra / Tip
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Copyright Standaard uitgeverij. Receptuur en fografie, Michel en Véronique De Meyer. | 53469 keer gezien | 14 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=374