Receptendatabank
Canneloni met courgettes en geitenkaas
30 min. | Keuken: Italiaans | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 6 personen heb je nodig:
- boter
- zacht paprikapoeder
- 1 eetlepel(s) tijmblaadjes
- 2 deciliter room
- 2 stuk(s) uien, gepeld en versnipperd
- 3 stuk(s) courgettes, in kleine stukjes gesneden
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 18 stuk(s) lasagnevellen
- 150 gram geitenkaas
- 150 gram geraspte parmezaan
Voedingswaarde
Bereiding
- Kook de lasagnevellen beetgaar en leg ze op een theedoek.
- Stoof ondertussen de courgettes met de uiensnippers in de boter gedurende 5 minuten.
- Roer de geitenkaas en de tijm erdoor.
- Schep een beetje courgettebereiding op de rand van een deegvelletje en rol op.
- Schik het pastarolletje in een ovenschotel. Ga zo verder tot alle vellen zijn
opgebruikt.
- Giet er de olie en de room over.
- Bestrooi met de parmezaan en de paprika en zet de schotel gedurende
12 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Extra / Tip
Dit gerecht kun je op vele manieren uitbreiden: met stukjes ham, garnalen of verschillende groenten.
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Copyright Standaard uitgeverij. Receptuur en fografie, Michel en Véronique De Meyer. | 72297 keer gezien | 9 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=368