Waar vandaan: Culinair > Recepten > Canneloni met courgettes en geitenkaas

Receptendatabank

Canneloni met courgettes en geitenkaas culinair

30 min. Keuken: Italiaans Afdrukken
Canneloni met courgettes en geitenkaas

Boodschappenlijstje

Voor 6 personen heb je nodig:

  • boter
  • zacht paprikapoeder
  • 1 eetlepel(s) tijmblaadjes
  • 2 deciliter room
  • 2 stuk(s) uien, gepeld en versnipperd
  • 3 stuk(s) courgettes, in kleine stukjes gesneden
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 18 stuk(s) lasagnevellen
  • 150 gram geitenkaas
  • 150 gram geraspte parmezaan

Voedingswaarde


Bereiding

- Kook de lasagnevellen beetgaar en leg ze op een theedoek.

- Stoof ondertussen de courgettes met de uiensnippers in de boter gedurende 5 minuten.

- Roer de geitenkaas en de tijm erdoor.

- Schep een beetje courgettebereiding op de rand van een deegvelletje en rol op.

- Schik het pastarolletje in een ovenschotel. Ga zo verder tot alle vellen zijn

  opgebruikt.

- Giet er de olie en de room over.

- Bestrooi met de parmezaan en de paprika en zet de schotel gedurende

  12 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.


Extra / Tip

Dit gerecht kun je op vele manieren uitbreiden: met stukjes ham, garnalen of verschillende groenten.


Waardering

culinair culinairculinair culinairculinairculinair culinairculinairculinairculinair culinairculinairculinairculinairculinair

Reacties (0)

Bron recept: Copyright Standaard uitgeverij. Receptuur en fografie, Michel en Véronique De Meyer. | 72297 keer gezien | 9 waarderingen

Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=368