Receptendatabank
Zwaardvis op Siciliaanse wijze
20 min. | Keuken: Italiaans | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 6 personen heb je nodig:
- peper en zout
- sap van 1 citroen
- 6 zwaardvismoten van elk 150 g
- 2 stuk(s) uien, gepeld en versnipperd
- 3 eetlepel(s) kappertjes
- 4 deciliter witte wijn
- 4 eetlepel(s) bloem
- 8 eetlepel(s) olijfolie
- 100 gram zwarte olijven, ontpit en grof gehakt
Voedingswaarde
Bereiding
•Breng de bloem op smaak met peper en zout en haal er de vis door.
•Bak de vis in de warme olie gedurende 2 minuten aan alle kanten.
•Giet er dan de wijn, de kappertjes en de uiensnippers bij.
•Laat dit op een matig vuur gedurende 3 minuten stoven.
•Giet er dan de olijven en het citroensap bij.
•Kruid met peper en zout en dien op.
Extra / Tip
Serveer dit gerecht met beetgaar gekookte pasta waar je veel gehakte peterselie aan hebt toegevoegd.
Laat de vis mooi kleuren in de olie voor je er de wijn bij giet, want dan blijft hij sappiger.
Waardering
Reacties (1)
Bron recept: Copyright Standaard uitgeverij. Receptuur en fografie, Michel en Véronique De Meyer. | 122888 keer gezien | 16 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=378