Receptendatabank
Kip met kokos in de wok
15 min. | Keuken: Oosters | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- 1 appel in blokjes gesneden
- 1 deciliter kokosmelk
- 1 stuk(s) banaan, in schijfjes gesneden
- 2 eetlepel(s) kerriepasta
- 2 stuk(s) uien, gepeld en versnipperd
- 2 teentje(s) knoflook, gepeld en zeer fijn gehakt
- 4 eetlepel(s) Vandemoortele Arachideolie
- 75 gram rozijnen
- 100 gram yoghurt
- 600 gram kipfilet, in dunne reepjes gesneden
Voedingswaarde
Bereiding
• Verhit de olie in de wok. Doe er de uien, de knoflook en de gember bij en roerbak alles 1 minuut.
• Voeg dan de kip toe en roerbak gedurende 4 minuten.
• Meng de yoghurt met de kokosmelk en roer er de kerrie in los.
• Giet dit mengsel in de wok en roerbak 4 minuten.
• Voeg dan de appelblokjes, de rozijnen en de bananenschijfjes toe. Roerbak nog 2 minuten en dien op.
Extra / Tip
Bij dit gerecht kun je het best geurige basmatirijst serveren.Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Copyright Standaard uitgeverij. Receptuur Michel en Véronique De Meyer. | 27267 keer gezien | 16 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=380