Receptendatabank
Waterkerssoep
Caloriearm | Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- peper
- zout
- 1 liter kipbouillon
- 1 eetlepel(s) Vitelma Finesse
- 1 stuk(s) ui
- 2 eetlepel(s) vermicelli
- 2 krop waterkers
Voedingswaarde
1 portie = 250 ml / kcal 56
Bereiding
Pel de ui en snijd hem in dunne reepjes. Was de waterkers en hak grof. Houd wat waterkersblaadjes apart.
Fruit de ui in de vetstof en voeg de waterkers toe. Laat 5 minuten stoven.
Voeg de kippenbouillon toe en kruid met peper (en zout). Laat ongeveer 20 minuten sudderen.
Mix de soep glad.
Voeg de vermicelli toe en laat nog wat sudderen tot de vermicelli ‘al dente’ is.
Strooi wat waterkersblaadjes over de soep en serveer.
Extra / Tip
TIP
Werk de soep af met een scheutje Alpro Soya Light cuisine.
Waardering
Reacties (3)
Ik heb op die manier voor ongeveer 1,5 euro zaaisel vorig jaar toch ongeveer 10 keer waterkerssoep gemaakt.
Bron recept: Hartvriendelijk koken - Piet Huysentruyt. Voor meer recepten surf naar www.vitelma.be | 64317 keer gezien | 45 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=41