Waar vandaan: Culinair > Recepten > Lamsribstuk met kruidenkorstje, puree van jonge wortel en romige tijminfusie

Receptendatabank

Lamsribstuk met kruidenkorstje, puree van jonge wortel en romige tijminfusie culinair

30 min. Keuken: Belgisch Afdrukken
Lamsribstuk met kruidenkorstje, puree van jonge wortel en romige tijminfusie

Boodschappenlijstje

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 1 deciliter droge witte wijn
  • 1 eetlepel(s) mosterd
  • 1 eetlepel(s) gehakte peterselie
  • 1 eetlepel(s) gehakte look
  • 1 eetlepel(s) boter
  • 1 stuk(s) ui
  • 1 stuk(s) laurierblaadje
  • 1 pak(je) Alpro soya Light Cuisine (plantaardig alternatief voor room)
  • 2 deciliter kippenfond
  • 2 deciliter lamsfond
  • 2 eetlepel(s) panko
  • 2 stuk(s) lamsrib (met de ribbetjes eraan)
  • 2 tak(je) tijm
  • 500 gram jonge wortelen

Voedingswaarde


Bereiding

Kleur het vlees kort aan in Maïskiemolie.
Deglaceer de pan met wat witte wijn wijn en de lamsfond en laat even inkoken.

Maak een mengeling van de panko, look en peterselie.
Smeer het vlees in met wat mosterd en de pankomengeling. Bak rosé in de oven.

Gaar de jonge worteltjes in de kippenbouillon met de ui en een laurierblaadje.
Pureer ze en werk ze af met een scheutje Maïskiemolie.
Laat de room inkoken met enkele takjes tijm.
Haal het vlees van de ribbetjes en versnijd het in mootjes.
Maak een kroon van de ribbetjes en garneer ze met een kruidentuiltje.
Serveer het vlees met de wortel-
puree overgoten met de ingekookte room.
Werk tot slot de saus af met enkele klontjes braadmargarine of boter.

Extra / Tip

i.p.v. Maïskiemolie kan u Vandemoortele Culinaire gebruiken.


Panko : Japans paneermeel met een grovere structuur dan ons klassiek paneermeel. Zorgt voor een krokanter eindresultaat.

Waardering

culinair culinairculinair culinairculinairculinair culinairculinairculinairculinair culinairculinairculinairculinairculinair

Reacties (2)

Lamsribstuk met kruidenkorstje,puree van jonge wortel en romige tijminfusie
Ik wilde graag de lamsribstuk in de oven garen op 60 graden,
heb er geen idee van hoelang dat dan moet.
Ik kook veel vooe Engelse gasten die geen rauw vlees willen,alvast hartelijk bedankt
Janny , ingegeven op 19 mei 2011, 21:35
Lekker
Niet voor iedere dag
Pannenlapje , ingegeven op 15 november 2008, 17:10

Bron recept: Lekker lichte seizoensgerechten. Voor meer recepten surf naar www.vandemoortele.be | 93064 keer gezien | 6 waarderingen

Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=187