Waar vandaan: Culinair > Themarecepten

Themarecepten

Eindejaarsfeesten Herfst Lente
Pasen Valentijn Wild
Winter Zomer

Themarecepten: Eindejaarsfeesten (11 recepten)

Zwarte chocolademousse met sesamfudge culinair
Zwarte chocolademousse met sesamfudge

60 min.        
• water • suiker • eieren • Vitelma Finesse • sesamzaadjes • suiker • bittere chocolade • room


Aardappelrozet met tartaar van tonijn en kervel culinair
Aardappelrozet met tartaar van tonijn en kervel

30 min.        
• peper • Balsamicoazijn • geurige olijfolie • versgehakte kervel • Vandemoortele olie Culinaire • vastkokende aardappelen • verse tonijn


Sint-Jakobsvruchten carpaccio met saffraan en grof zout culinair
Sint-Jakobsvruchten carpaccio met saffraan en grof zout

15 min.        
• 2 doosjes saffraandraadjes • grof zeezout • Vandemoortele olie Culinaire • Sint-Jakobsvruchten, zonder koraal


Rundcarpaccio met bearnaisevinaigrette culinair
Rundcarpaccio met bearnaisevinaigrette

30 min.        
• peper • limoensap • 1 bosje radijsjes, zonder loof en wortels • 4 eetlepels mayonaise met olijfolie • gehakte dragon • Alpro soya Cuisine • yoghurt • rundfilet


Everzwijnpaté met noten culinair
Everzwijnpaté met noten


• cognac • zout • laurierblaadjes • eieren • sjalotten, gepeld en versnipperd • geplette jeneverbessen • Vitelma Bakken en Braden • vers vet spek • grof gehakte noten • bloem • everzwijnvlees, in blokjes


Hazenrug met peperkoek en kaneelsaus culinair
Hazenrug met peperkoek en kaneelsaus


• zout • 1 ui, gepeld en versnipperd • 1 sjalot, gepeld en versnipperd • enkele plakjes peperkoek • kaneelpoeder • rode wijn • wildfond • hazenruggen • Vandemoortele olie Culinaire • jeneverbessen • peperbollen • Vitelma Finesse


Profiteroles met winterfruit culinair
Profiteroles met winterfruit

45 min.        
• gedroogde abrikozen • gedroogde vijgen • water • bakpoeder • Alpro soya Cuisine • eieren • vanille-ijs • bloem • bittere chocolade


Crème brûlée met gember culinair
Crème brûlée met gember

45 min.        
• zes centimeter gember • Alpro soya Drink Nature • Alpro soya Cuisine • rietsuiker • eieren • gekonfijte gember • fijne griessuiker


Mosselen en sint-jakobsschelpen à la florentine culinair
Mosselen en sint-jakobsschelpen à la florentine

45 min.        
• peper en zout • sap van 1 limoen • grof zeezout • spinazie • Vitelma Finesse • bloem • ui, gepeld en gesnipperd • Vandemoortele olie Culinaire • Alpro soya Drink Zonder toevoeging van suiker of zout • paneermeel • Sint-Jacobsvruchten • jumbomosselen, gekookt


Mosselsoep met venkel en pastis culinair
Mosselsoep met venkel en pastis

45 min.        
• 1glaasje pastis • peper en zout • mosselen • ui, gepeld en gesnipperd • Alpro soya Cuisine • venkelknollen, in stukjes gesneden • aardappelen, geschild en in blokjes gesneden • Vitelma Finesse