Waar vandaan: Actueel >

Actueel - Wordt Misses Globe dit jaar een vijftigplusser?

Archief

Misses Globe Belgium gaat ook dit jaar weer op zoek naar de mooiste mevrouw van het land. Onder de finalisten bevindt zich ook Els Moris, met haar 57 jaar de deelneemster met de meeste levenservaring. Op 6 juni kennen we de nieuwe opvolgster van ondermeer Daisy Van Cauwenbergh, die het zelfs tot wereldwijde Misses Globe schopte. Wij maakten een praatje met deze sympathieke dame, die SeniorenNet in haar hart draagt.

“Mijn ambitie bestaat er niet in om op die eerste plaats te staan”, zo zet Els ons onmiddellijk met beide voeten op de grond. “Ik zou wel graag binnen de eerste vijf eindigen, omdat het een mooie stimulans zou zijn voor vrouwen van mijn leeftijd. Mijn droom is om mijn leeftijdsgenoten te vertegenwoordigen door mijn charme en uitstraling. Ik wil niet concurreren in schoonheid met iemand van 26 jaar, ik wil me niet kleden als iemand van 20, ik wil gewoon mezelf zijn en blijven. Ik steun daarbij ook nog een goed doel en dat vind ik mooi meegenomen. Dit is mijn kans om als moeder en oma op te komen voor kinderen die het moeilijk hebben. Ik wil “Make-A-Wish” Vlaanderen meer bekend maken en effectief steunen.”

"Ik wil niet concurreren met iemand van 26 jaar.
Ik wil mezelf blijven."

Charme en uitstraling heeft Els in overvloed. Op haar 50ste besliste Els dan ook om zich op het modellenwerk te storten. Niet zonder succes, want intussen kan u Els bewonderen in campagnes van grote bedrijven zoals Fortis, Canon, Pearl, NMBS, Belgacom, De Lijn… “Ik ben eerder toevallig met dat modellenwerk begonnen”, zegt Els. “In 2002 had ik deelgenomen aan een 50+verkiezing en eindigde ik als eerste, samen met een man. En zo is de bal, een beetje toevallig eigenlijk, aan het rollen gegaan. Eerst werkte ik enkel in België, maar nu komt daar ook al regelmatig Nederland en soms Frankrijk en Duitsland bij. Ik stond ook al op covers van veel verschillende week- en maandbladen.” Els is dus duidelijk iemand met talent, al had ze dat zelf nooit gedacht. “Ik ben 20 jaar lang sportlerares geweest en heb het altijd heel druk gehad met mijn job en mijn gezin. Mijn man, kinderen en kleinkinderen komen voor mij op de eerste plaats. Mijn modellenwerk is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby.”

Els is niet van tegenslag gespaard gebleven. “Ik heb altijd gedacht dat ik onverslijtbaar was, maar plots werd ik met de harde werkelijkheid geconfronteerd. Op mijn 40ste kreeg ik ernstige rugproblemen. De ene operatie volgde de andere op en er waren zelfs verlammingsverschijnselen. Het was een heel moeilijke periode. Ik moest stoppen met werken en vooral veel rusten. En na 8 jaar revalidatie schreven mijn dochters me in voor die 50+wedstrijd, die ik tot mijn verbazing ook won. Zonder de steun van mijn man en mijn kinderen was me dat allemaal niet gelukt”

"SeniorenNet was tijdens mijn revalidatie mijn link met de buitenwereld."

Tijdens haar jarenlange revalidatie maakte Els kennis met SeniorenNet. “Mijn ziekenhuisbed stond in die periode in de living. Ik had dus nog nauwelijks contact met de buitenwereld. Van mijn kinderen leerde ik hoe ik moest chatten. Mijn uurtjes op de pc waren echt genieten. SeniorenNet werd meer dan mijn venster op de wereld, het groeide snel uit tot een groot netwerk. Ik zocht in de zoekertjes, keek naar de weerberichten en de nieuwtjes… Je vindt er veel mensen terug die allerlei activiteiten doen of cursussen volgen, die blogs maken… Ook ik keek op SeniorenNet steeds naar de kruidenmiddeltjes. Ik heb er enorm veel bijgeleerd en intussen ben ik zelfs herboriste. Dit jaar volg ik de mastergraad kruidenbereidingen aan de Europese Academie. Allemaal de schuld van SeniorenNet (lacht).”

En nu is Els dus de oudste onder de finalisten van Misses Globe Belgium. “Tijdens de preselecties viel het niet eens op dat ik zoveel ouder was. Er is een grote variëteit aan deelnemers: jonge vrouwen vanaf 26 jaar, veel dertigers en een paar 40-plussers. Het zijn wel allemaal vrouwen die vlot ter taal zijn, die iets te vertellen hebben en die bewust kiezen om voor zichzelf op te komen. Er hangt ook een toffe sfeer. Op een zeker ogenblik ging het verhaal dat er iemand bij was van 57 jaar en natuurlijk was iedereen nieuwsgierig wie dat zou kunnen zijn. Een paar vrouwen spraken mij aan of ik niet wist wie het was. Ik stond echt perplex en vroeg of het een grap was. Aan mijn gezicht merkten ze dat er iets niet klopte. Ze konden het niet geloven dat ik het was! Hilariteit alom.”

Op 6 juni vindt de finale plaats. Je kan Els en “Make-A-Wish” Vlaanderen steunen door jouw stem op haar uit te brengen: sms ‘MGB 08’ (met spatie) naar 3140 (€1 per sms)

www.els-moris.be  -  www.elsmoris.be -  www.missesglobebelgium.be

 

 

rss