Waar vandaan: Helpcentrum > Vragen bronvermelding > Interessante fotodatabank! Mag ik een deel (of alle foto's) ook aanbieden in een eigen databank of website?

Vragen bronvermelding: Interessante fotodatabank! Mag ik een deel (of alle foto's) ook aanbieden in een eigen databank of website?

Neen, het is strikt verboden om een vergelijkbare fotodatabank te starten of een deel of alle foto's op te nemen in een eigen databank; ookal is deze databank al dan niet betalend en al dan niet intern. Ook al zou deze databank of website in het buitenland of in een andere taal worden gebracht.


Het is bijvoorbeeld (maar niet enkel beperkt tot) niet toegelaten om een eigen website te starten met bvb. alle foto's van deze fotodatabank op om zo gratis te laten downloaden door bezoekers. Doet u dit toch, dan heeft dit zeer zware juridische gevolgen.

Ook al is het niet de bedoeling van SeniorenNet, het is mogelijk om hiervoor wl toestemming te krijgen, u kan uw aanvraag richten aan fotodatabank-aanvragen@seniorennet.be. De toestemming geldt pas nadat wij schriftelijk hierop hebben toegestemd en de (eventuele) betaling bij ons toegekomen is. We behouden ons steeds het recht om aanvragen te weigeren, zonder opgave van reden.

Meer informatie over de voorwaarden is te lezen op http://fotodatabank.seniorennet.be/voorwaarden_downloaden.phpGerelateerde helponderwerpen:
De foto's worden toch gratis aangeboden, is het dan erg dat ik geen bronvermelding doe?
Ik heb een foto gebruikt met bronvermelding, moet ik dit nu ergens melden?
Ik heb nu foto(s) gebruikt, gaat SeniorenNet mij hiervoor geld vragen?
Hoe zet ik de bronvermelding van een foto op mijn website? Welke bronvermelding?
Ik heb een foto uit de databank gezien ZONDER bronvermelding!
Ik heb een foto zeer uitgebreid bewerkt met bvb. Photoshop, moet de bronvermelding nu nog?
Kan ik foto's gebruiken uit de fotodatabank?
Moet ik betalen om een foto uit de fotodatabank te gebruiken?

Ga naar het Helpforum om vragen te stellen, antwoorden te vinden en uw kennis te delen met anderen.

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.be.

Like ons op Facebook

Zoek binnen SeniorenNet:

Lieljan (55) uit St Pieters-kapelle (middelkerke)

Ik ben heel blij dat SeniorenNet bestaat! Het verrijkt mijn leven en ben blij hiermee, ook omdat ik steeds iets kan bijleren via de verschillende mailgroepen! Ik heb bijvoorbeeld door de mailgroep fotografie al veel bijkomende vrienden gekregen! Dank je wel! En een dikke proficiat voor deze organisatie die Pascal en medewerkers uit de grond stampten. En dit nog gratis ook! Ik hoop dat dit nog vele jaren mag blijven bestaan. Het haalt vele mensen uit een isolement, zelfs mijn vader heeft veel aan SeniorenNet!

Meer over Lieljan :
  • Leerkracht
  • 55 jaar
  • Bezoekt ons meerdere keren per dag
  • Getrouwd
  • 2 kinderen
  • Hobby's: honden, fotografie, volleyball

Poll

Schenk je geld aan goede doelen?