Waar vandaan: Weer > België

Weer België

Lucht, zon & maan
  • Zon Zon op: 8:29, onder: 17:21
  • Maan Maan op: 5:25, onder: 14:29

-2°

2 Bft

-5°

-4°

Bron: KMI

KMI

Samengevat weerbericht

Deze nacht is het meestal zwaarbewolkt met hier en daar aanvriezende mist. Later kan er tijdelijk wat lichte maar aanvriezende motregen vallen, gevolgd door enkele sneeuwbuitjes. Minima van 0 tot -7 graden.

Dinsdag dikwijls bewolkt met eerst nog kans op enkele sneeuwbuitjes. Later wordt het overal droog. Maxima van -1 tot +5 graden.

Vanaf woensdag tot vrijdag wordt het opnieuw zonnig. Minima rond -5 graden. De maxima stijgen naar +6 of +7 graden op vrijdag. Tijdens het weekend wordt het wisselend bewolkt met kans op enkele spatjes regen.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen dinsdag

In het begin van de nacht is het meestal zwaarbewolkt maar nog droog met hier en daar mistbanken. Vanaf de Nederlandse grens volgen er later plaatselijke sneeuwbuien of zelfs tijdelijk lichte maar aanvriezende motregen. In het westen is de kans op neerslag kleiner. In het westen en het noordwesten verschijnen er later vannacht opklaringen met kans op aanvriezende mist. Ook elders kunnen enkele aanvriezende mistbanken ontstaan. De minima schommelen tussen 0 en -2 graden in Laag- en Midden-BelgiŽ, en liggen tussen -3 en -7 graden ten zuiden van Samber en Maas. De wind is zwak en waait meestal uit zuidwest, later uit west.

Dinsdag blijft het vaak grijs en nevelig, met plaatselijke aanvriezende mistbanken. Aanvankelijk verwachten we nog enkele plaatselijke sneeuwbuitjes. In de loop van de dag wordt het droog vanaf het noorden en verschijnen er enkele opklaringen. De maxima schommelen tussen -1 graad in de Ardennen en +5 graden in het noordwesten. Er waait een zwakke westelijke en later een veranderlijke wind.

Dinsdagnacht blijft het droog met stilaan meer opklaringen vanaf het oosten. In het westen blijft het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt. Er blijft een kans op aanvriezende mistbanken. Minima van -2 graden in het westen tot -13 graden in de Ardense valleien. De oost- tot zuidoostenwind is zwak. Later wordt hij soms matig in de Ardennen.

Algemene luchtgesteldheid

Dankzij een hogedrukkern die zich uitstrekt van West-Frankrijk tot Zuidoost-Europa krijgen we rustig, stabiel, koud weer.
Deze nacht verzwakt dit hogedrukgebied echter op zijn noordflank en trekt een klein hoogtelaag van noord naar zuid over het land. Daarbij neemt de bewolking toe en is er kans op lichte winterse neerslag.


update van maandag 22:01