Waar vandaan: Weer > België

Weer België

Lucht, zon & maan
  • Zon Zon op: 5:31, onder: 22:00
  • Maan Maan onder: 0:00, op: 9:37

17°

16°

3-2 Bft

17°

15°

16°

Bron: KMI

KMI

Samengevat weerbericht

Vanavond eerst nog zwaarbewolkt met buien en lokaal mogelijk een onweder. Later vannacht verkleint de buienkans tijdelijk en wordt het overwegend droog. Minima van 14 tot 17 graden.

Morgen opnieuw buien met mogelijk onweer, vooral over het oosten van het land. Elders overwegend droog bij temperaturen rond 22 graden in het centrum.

Ook de rest van de week is het vaak wisselvallig met buien. Maxima rond 21 graden.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen woensdag

Vanavond is het eerst nog zwaarbewolkt met nog enkele onweerachtige buien. Later vannacht wordt het droger, maar het blijft op de meeste plaatsen betrokken. In het tweede deel van de nacht kunnen er in het uiterste zuidoosten van het land opnieuw buien voorkomen. De temperaturen dalen tot 14 ŗ 15 graden in de Ardennen en tot 16 ŗ 17 graden elders. De wind is overwegend matig en ruimt van zuidoost naar zuidzuidwest.


Woensdag begint grijs met in het oosten van het land buien en mogelijk onweer. In de loop van de dag wordt het op de meeste plaatsen droog en neemt de kans op enkele opklaringen toe. We verwachten maxima tussen 17 graden in Hoog-BelgiŽ, 20 graden aan de kust en tot 23 graden in de Kempen. De wind waait meestal matig uit zuidwest tot westzuidwest.


De nacht van woensdag op donderdag kondigt zich aan als een rustige en overwegend droge nacht. Het blijft wisselend tot zwaarbewolkt, met in het tweede deel van de nacht mogelijk wat lichte regen in het westen van het land. De minima liggen tussen 11 en 17 graden bij een zwakke tot matige wind uit zuidzuidwest, aan de kust eerder uit west.

Algemene luchtgesteldheid

Een kleine kern van lage druk boven Noord-Frankrijk maakt deel uit van een complexe depressie met kern boven Ierland en voert vandaag zachte, onstabiele lucht over ons land.

In de loop van de nacht en morgen verplaatst deze lagedrukkern zich via het Kanaal richting de Noordzee.


update van vandaag 17:01