Waar vandaan: Weer > België

Weer België

Lucht, zon & maan
  • Zon Zon op: 8:35, onder: 17:12
  • Maan Maan op: 0:22, onder: 11:54

-3°

-4°

2-3 Bft

-3°

-9°

-7°

Bron: KMI

KMI

Samengevat weerbericht

Vannacht nog steeds brede opklaringen met wat meer bewolking in het noorden. Minima tussen -3 en -12 graden.

Donderdag en vrijdag opnieuw veel zon met in het noorden kans op enkele wolkenvelden. Licht positieve maxima in Vlaanderen, in het zuiden vriest het ook overdag.

Tijdens het weekend meer bewolking in de noordelijke landshelft met zelfs kans op wat winterse neerslag. In het zuiden opklaringen.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen donderdag

Vannacht is het helder of lichtbewolkt maar vooral in het noorden van het land zijn er toch enkele lage wolken mogelijk. Het gaat opnieuw flink vriezen met minima tussen -3 graden in het noorden en -12 graden in sommige Ardense valleien. De oosten- tot noordoostenwind waait zwak en in het zuiden soms matig.

Donderdag genieten we opnieuw van veel zon maar blijft het vrij koud. In het noorden van het land kunnen nog enkele lage wolken voorkomen. De maxima schommelen tussen +3 graden aan zee en lokaal -4 graden in Hoog-BelgiŽ bij een zwakke tot matige wind uit oost tot noordoost.

Tijdens de nacht van donderdag op vrijdag is er nog kans op bewolking in het noorden maar in de meeste streken blijven de opklaringen breed. De minima liggen tussen -2 en -11 graden. De oosten- tot noordoostenwind waait matig in de Ardennen en zwak elders.

Algemene luchtgesteldheid

Een hogedrukgebied dat zicht uitstrekt van Engeland tot Wit-Rusland stuurt koude en droge landlucht uit het oosten tot noordoosten naar ons land. Door het naderen van een zwak warmfront boven de Noordzee en Nederland kan er wat meer vocht binnenstromen over het noorden van het land.


update van woensdag 22:01