Waar vandaan: Weer > België

Weer België

Lucht, zon & maan
  • Zon Zon op: 5:31, onder: 22:00
  • Maan Maan onder: 0:22, op: 10:51

20°

22°

3-2 Bft

23°

19°

20°

Bron: KMI

KMI

Samengevat weerbericht

Deze namiddag eerst nog regen in het oosten, later overal meer opklaringen maar ook nog kans op een bui. Maxima van 19 tot 23 graden.

Ook vannacht nog kans op enkele lokale buien bij minima rond 14 graden.

Donderdag en vrijdag nog steeds wisselvallig met enkele buien die lokaal onweerachtig kunnen zijn.

Zaterdag regen en fris.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Deze namiddag is het eerst nog overwegend zwaarbewolkt met vooral in het noordoosten en oosten van het land regen. Later in de namiddag komen er opklaringen en wordt het wisselend bewolkt met nog kans op enkele buien. De kans daartoe is het grootst is het zuidoosten van het land waar een lokaal onweer niet uitgesloten is, aan de kust wordt het overwegend zonnig. De temperaturen klimmen tussen 19 graden in de Hoge Ardennen en 21 ā 23 graden in het centrum van het land. Er waait een matige zuidwestelijke wind. Aan zee wordt de wind soms vrij krachtig uit zuidwest tot west.

Vanavond en vannacht blijft het al bij al wisselvallig en kunnen er hier en daar enkele buien vallen maar het is de meeste tijd droog. Er kan zich opnieuw nevel of een lokale mistbank vormen. Het koelt af tussen 12 en 16 graden bij een overwegend zwakke zuidwestelijke wind in het binnenland en een matige westelijke wind aan zee.

Algemene luchtgesteldheid

Een complexe lagedrukzone boven West-Europa met de hoofdkern vandaag en morgen boven de Noordzee bepaalt ons weer en stuurt met een zuidwestelijke stroming vochtige en zachte onstabiele maritieme lucht over ons land.


update van vandaag 12:01