Waar vandaan: Weer > België

Weer België

Lucht, zon & maan
  • Zon Zon op: 5:32, onder: 22:00
  • Maan Maan onder: 0:52, op: 12:03

20°

22°

4-3 Bft

23°

17°

20°

Bron: KMI

KMI

Samengevat weerbericht

Deze namiddag is het wisselend tot zwaarbewolkt met kans op een plaatselijke bui. In de oostelijke landshelft is een iets zwaardere bui of een plaatselijk onweer niet uitgesloten. Maxima van 17 tot 23 graden.

Deze nacht wordt het tijdelijk droger.

Ook vrijdag blijft het wisselvallig met vooral na de middag kans op regen- of onweersbuien in het binnenland.

Zaterdag en zondag: in de voormiddag zwaarbewolkt met regen. In de namiddag geleidelijk droger vanaf het noordwesten. Gevoelig frisser met maxima rond 18 of 19 graden.

Begin volgende week vaak droog en stilaan warmer.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Deze namiddag is het wisselend tot zwaarbewolkt met kans op een plaatselijke bui. In de oostelijke landshelft is een iets zwaardere bui of een plaatselijk onweer niet uitgesloten. Het blijft vrij zacht met maxima rond 17 graden op de Ardense hoogten en 20 tot 23 graden in de andere streken. De wind waait zwak tot meestal matig uit zuidwestelijke richtingen. Aan zee kan de wind tijdelijk aanwakkeren naar vrij krachtig en ruimt de wind naar westzuidwest.

Deze avond zijn er nog enkele buien mogelijk. 's Nachts blijft het gedeeltelijk bewolkt en wordt het tijdelijk droger. In de zuidelijke landshelft wordt het naar de ochtend toe zwaarbewolkt en groeit de kans op wat regen of een bui. De minima liggen tussen 10 graden in de Hoge Venen en 14 of 15 graden aan zee. De wind waait zwak tot matig uit west tot zuidwest, later krimpend naar zuid tot zuidwest.

Algemene luchtgesteldheid

Een hoogtelaag boven Noordwest-Frankrijk verplaatst zich geleidelijk opvullend naar Centraal-Frankrijk en blijft vandaag en morgen vrij zachte maar vochtige en soms onstabiele lucht naar onze streken aanvoeren.
Ondertussen diept zich een nieuwe depressie uit over het zuiden van de Baltische Zee. Een vrij actieve regenzone trekt vrijdagnacht en zaterdag van noordwest naar zuidoost over het land en wordt gevolgd door gevoelig frissere zeelucht uit noordwestelijke richtingen.


update van vandaag 12:01