Waar vandaan: Weer > België

Weer België

Lucht, zon & maan
  • Zon Zon op: 5:37, onder: 21:44
  • Maan Maan onder: 0:25, op: 9:35

14°

16°

2-3 Bft

17°

17°

18°

Bron: KMI

KMI

Samengevat weerbericht

Vannacht is het nog zwoel en onweerachtig, met plaatselijk veel neerslag en mogelijk hagel. Minima van 14 tot 18 graden.

Ook morgen zijn er eerst nog enkele buien, in de Ardennen eventueel met onweer, maar in de namiddag wordt het overwegend droog. Het wordt koeler met maxima van 19 tot 24 graden.

Van woensdag tot vrijdag is het vaak droog met afwisselend zon en wolken en temperaturen rond 23 graden, vrijdag zelfs tot 27 graden.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen dinsdag

Vannacht blijft het onstabiel met zwaarbewolkte perioden met regen, buien en onweer. Die onweersbuien kunnen plaatselijk zeer hevig zijn, met mogelijk wateroverlast en hagel. Later in de nacht neemt in het westen de buienactiviteit af. Minima van 14 graden in het westen tot 18 graden in het oosten van het land. De wind is meestal zwak, aan zee matig, uit west tot zuidwest.


Dinsdag kunnen vooral in het zuidoosten van het land nog buien vallen met onweer. Elders is het droger, al is een lokaal buitje nog mogelijk. 's Namiddags wordt het overwegend droog met meer opklaringen. De wind is matig uit west tot zuidwest. Het wordt gevoelig minder warm, met maxima rond 19 graden aan zee en van 20 tot 24 graden in het binnenland.

In de nacht van dinsdag op woensdag blijft het droog met afwisselend wolkenvelden en opklaringen. De wind neemt af en wordt meestal zwak uit westelijke richtingen. Hier en daar wordt het nevelig en de temperaturen dalen naar waarden tussen 9 graden in de Hoge Venen en 14 graden elders.

Algemene luchtgesteldheid

Aan de voorzijde van een golvend koufront, dat vannacht het westen bereikt en pas dinsdag in de loop van de dag het land zal verlaten, stroomt nog zeer warme maar onstabiele lucht over onze streken.
Dinsdag komen we in minder warme maar stabielere maritieme lucht terecht, die gunstig be´nvloed wordt door een hogedrukgebied dat zich morgen verder zal ontwikkelen van het westen van Frankrijk naar Engeland en de Noordzee.


update van maandag 22:01