Waar vandaan: Weer > België

Weer België

Lucht, zon & maan
  • Zon Zon op: 7:27, onder: 20:09
  • Maan Maan op: 7:55, onder: 20:41

10°

2-3 Bft

Bron: KMI

KMI

Samengevat weerbericht

Vannacht wordt het overal droog met bredere opklaringen. Minima tussen 5 en 10 graden.

Morgen is er meer bewolking, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De maxima liggen rond 16 graden

Donderdag en vrijdag opnieuw meer zon en maxima in de buurt van 20 graden.
Een regenzone bereikt vrijdagnamiddag of -avond ons land. Het weekend kondigt zich wisselvallig aan. Het wordt dan 5 of 6 graden frisser.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen woensdag

Vannacht wordt het overal droog met brede opklaringen. Tegen de ochtend komen vanuit het westen opnieuw meer wolken opzetten. De minima liggen rond 5 graden op de Ardense hoogten, rond 8 graden in het centrum en rond 10 graden aan de kust. De wind waait zwak tot matig uit het zuidwesten, krimpend naar het zuidzuidwesten. In het zuidoosten van het land verzwakt de wind en kunnen lokaal nevel of mistbanken gevormd worden.

Morgen spreidt de bewolking zich verder uit naar het oosten en wordt het overal wisselend tot zwaarbewolkt. Het blijft overwegend droog, hoewel wat lichte regen of motregen mogelijk is. Het kwik klimt tot tussen 13 en 15 graden ten zuiden van Samber en Maas en tot 16 of 17 graden elders. De wind waait zwak of matig uit het zuidwesten.

's Nachts worden de opklaringen iets breder. De minima liggen tussen 5 en 11 graden. Er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind, die krimpt naar het zuidzuidwesten.

Algemene luchtgesteldheid

Na de passage van een hoogtetrog, komen we vannacht onder een hoogterug terecht, waardoor de buienactiviteit afneemt en de opklaringen verbreden.

Morgen trekt een zwakke storing, verbonden aan een uitgestrekte lagedrukzone boven de Atlantische Oceaan, over ons land.
In de loop van vrijdagnamiddag of -avond bereikt ons een koufront. Daarna komen we in een onstabiele maritieme luchtsoort terecht.


update van dinsdag 22:01