Waar vandaan: Weer > België

Weer België

Lucht, zon & maan
  • Zon Zon op: 7:31, onder: 18:20
  • Maan Maan op: 8:00, onder: 19:31

10°

11°

5 Bft

12°

Bron: KMI

KMI

Samengevat weerbericht

Vanavond en vannacht buiig, soms met een winters karakter en mogelijk met onweer. Minima rond 2 of 3 graden. Nog steeds een goed voelbare wind.

Morgen eerst nog buien, later tijdelijk droger maar vrij veel wolken. De buien kunnen vergezeld zijn van korrelhagel en onweer. Iets koeler, tot 5 graden.

Met depressies die zich dichtbij of ten noorden van ons land bewegen krijgen we ook de volgende dagen een snel wisselend weerbeeld met soms mooie opklaringen maar ook regelmatig perioden met regen of buien. Er staat dikwijls veel wind maar wat blijft zijn de vrij zachte temperaturen van 10 graden of meer.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen dinsdag

Vanavond en vannacht wisselen opklaringen en wolken elkaar af en kan er vooral in het begin van de nacht af en toe een bui vallen. In het tweede deel van de nacht en tegen de ochtend wordt het droger. De buien kunnen soms een winters karakter aannemen, vooral in de Ardennen. De temperaturen dalen naar waarden tussen 0 en 3 graden. Er staat een matige tot meestal vrij krachtige zuidwestenwind.

Morgen hangt er aanvankelijk overal vrij veel bewolking. Her en der kan er een bui vallen, soms winters van karakter en mogelijk met een donderslag. Na de middag wordt het vanuit het noordwesten droger en verschijnen er plaatselijk enkele opklaringen. In het oosten en zuiden van het land blijft het echter betrokken met af en toe buien van regen, smeltende sneeuw of tijdelijk sneeuw op de hoogste toppen. Het wordt wat minder zacht, met maxima van 7 graden aan zee, 5 tot 6 graden in het centrum en 1 graad in de Hoge Ardennen. De wind is matig tot soms vrij krachtig en komt uit zuidzuidwest, later westzuidwest. In de voormiddag zijn er nog rukwinden tot 60 km/u mogelijk.

's Avonds neemt de buiienneiging tijdelijk toe. In de nacht wisselen enkele buien en opklaringen elkaar af. Er staat nog steeds een matige tot vrij krachtige wind uit meestal zuidwestelijke richting. De temperaturen dalen naar waarden tussen 1 en 5 graden.

Algemene luchtgesteldheid

Een koufront, verbonden aan een depressie gelegen tussen Schotland en Noorwegen, trekt van west naar oost over het land. Bijhorend koufront bevindt zich op het einde van de namiddag boven het oosten van het land. Achter dit koufront zorgt een onstabiele atmosfeer voor enkele (felle) buien, soms met onweer.


update van vandaag 17:01