Wat eet je bij dergelijke tropische temperaturen

Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten (George Bernard Shaw - 1854)

Prima Vera
Lid geworden op: 25 mei 2012, 19:10

06 jul 2019, 10:12

Paca schreef:
06 jul 2019, 00:16
Ossewit? Waar vind je dat nog? Of ben ik echt al te lang wereldvreemd? Staar ik me misschien blind op de soort verpakking bij de beenhouwers van de zestiger jaren?
In feite ... hoeveel baksels kun je daar mee doen?
Vind je zelfs nog in Delhaize.

denlowie
Lid geworden op: 10 mei 2004, 18:05
Locatie: gent

06 jul 2019, 10:27

In Belgie vind je dit nog overal, de meeste goede frituren baken daar nu nog in, dit is in de loop van tijd dit ossen wit zeer zuiver geworden geraffineerd , dan in de jaren 50 .

Je bakt er nog steeds de beste frieten van smaak er in.

het allerslechtste voor frieten is het palmvet.
Ervaring is als een tandenstoker, niemand wil de jouwe gebruiken. (R.Dorgeles)

E.T.
Lid geworden op: 11 nov 2008, 21:15

06 jul 2019, 10:53

In principe kan je bij je thuis maar een tiental keer "gezond" bakken (in om het even welke vetstof).

Prima Vera
Lid geworden op: 25 mei 2012, 19:10

06 jul 2019, 11:42

E.T. schreef:
06 jul 2019, 10:53
In principe kan je bij je thuis maar een tiental keer "gezond" bakken (in om het even welke vetstof).
En dikwijls minder naargelang wat je er in bakt of om de hoeveel tijd je er mee bakt. Wij hebben hier zelfs 2 aparte frietpotten.

denlowie
Lid geworden op: 10 mei 2004, 18:05
Locatie: gent

06 jul 2019, 12:34

Prima Vera schreef:
06 jul 2019, 11:42

En dikwijls minder naargelang wat je er in bakt of om de hoeveel tijd je er mee bakt. Wij hebben hier zelfs 2 aparte frietpotten.
als het frieten alleen is, dan is het de hoeveelheid die men bakt die bepaald wanneer verversen

Als men achter één 20 kg bakt of je bakt 1 kg dit is een groot verschil
Ervaring is als een tandenstoker, niemand wil de jouwe gebruiken. (R.Dorgeles)