Nieuw!!! KOOKRUBRIEK

Literaire pareltjes van maatschappelijke gebeurtenissen.

Tillie
Lid geworden op: 28 jul 2004, 23:20
Locatie: Kempen

10 okt 2006, 11:32

En weer die boodschappen. Zet ik zuurkool met een lekker hammetje op het menu of wordt het een simpele Hollandse rookworst.
Zonder vrouwen gaat het niet, dat heeft zelfs God moeten toegeven.
Duse

telloorlekker
Lid geworden op: 26 nov 2002, 17:46

10 okt 2006, 12:41

Tillie, van worst moet je onze Noorderburen betichten, zij hébben aan één worst al genoeg. Wil je worst, haal dan iets van dé vleeseters in huis... vom Schwein; bockwurst bv.. Wil je het "gerookt" is het vanuit Holland misschien paling...

Fikske
Lid geworden op: 16 dec 2003, 12:31
Locatie: W-O 1970

10 okt 2006, 16:55

Soms als het regent krijgt mijn vrouwtje de kriebels en heeft de poetswoede haar te pakken. Dan trekt ze schuiven en kasten open en begint aan de 'grote kuis!

Ik zorg dan dat ik uit de voeten ben want vôôr haar voeten lopen is levensgevaarlijk.
Vandaag heeft ze de zolder onder handen genomen en komt ze met een grote blikken koekjestrommel in haar hand naast me aan tafel zitten.
"Kijk eens wat ik hier nog gevonden heb. Allemaal brieven en kaartjes die mijn moeder zaliger nog heeft bijgehouden. "
We snuisteren er samen de hele namiddag in en lachen ons een kriek met de oude brieven en menukaarten die mijn schoonmoeder zo mooi bewaard heeft.
Onze eigen trouwmenu zit er ook tussen en wil ik u niet onthouden.
Nonkel Frans – de dichter van de familie - heeft hem nog opgesteld en geschreven.
Hier is hij:

Feestmaal
aangeboden ter gelegenheid van het huwelijk van
C.......... F......... met R...... V..............
Wezembeek-Oppem 16 Mei 1959

Welkom zij gij allen
Moge het u bevallen


MENU

Een voorgerecht om te beginnen
Dat speelt ge zonder moeite binnen

Nu een ogenblik gewacht
En de dampende soep wordt opgebracht

Iedereen vaart met ons mee
In zijn bootje naar de zee

Het beste uit het groenteperk
Met de os zijn achterwerk

Daarna poos je wat uit
Met kirsch en fruit

Vaderlanders, prinsessen en een stuk zwijn
Dat is heel lekker en fijn

Pronkgebak en mokka voor allen
En daarna laten we de flessen knallen

Fruit van binnen en buitenland
Er is voor ieder naar zijn tand

Met het fijnste uit het vat
Vullen we het laatste gat

--------
Wie tevreden is met wat hij heeft,
is de rijkste die er leeft.

telloorlekker
Lid geworden op: 26 nov 2002, 17:46

10 okt 2006, 17:33

Hoeveel heeft die laatste rijm opgebracht Fikske ? :lol:

Tillie
Lid geworden op: 28 jul 2004, 23:20
Locatie: Kempen

11 okt 2006, 00:27

Een typisch huwelijksmenu! Huwelijksbootje! en tomatensoep en rosbief en ook nog varkensgebraad. Hier werd altijd afgeslotenmet ijs. Er bestonden toen nog geen kreeften denk ik.
Zonder vrouwen gaat het niet, dat heeft zelfs God moeten toegeven.
Duse

telloorlekker
Lid geworden op: 26 nov 2002, 17:46

11 okt 2006, 09:57

Tillie, dat huwelijksbootje wordt tegenwoordig sarcastisch opgediend; meestal is het schip al in averij voor de avond valt... :wink:

Tillie
Lid geworden op: 28 jul 2004, 23:20
Locatie: Kempen

11 okt 2006, 11:36

Ik eet nog altijd graag vidée. Met een vlaggetje.
Zonder vrouwen gaat het niet, dat heeft zelfs God moeten toegeven.
Duse

zandmannetje
Lid geworden op: 02 feb 2003, 23:15
Locatie: Het land met meer ministers dan inwoners

11 okt 2006, 12:45

Ten persoonlijke titel heb ik in een videetje liever kipvulling Tillie, maar als jij liever op een vlaggetje sabbelt, wie ben ik om mij hierover te verwonderen?
Rijst wel direct de torenhoge vraag, welke vlag verkies je dan, de Belgische tricolore, de Vlaamse leeuw of een andere?
Want waar de Chinese vlag ongetwijfeld naar curry zal smaken en de Italiaanse naar spaghetti, kan ik met de beste wil van de wereld de smaken van eerstgenoemden niet specifiëren.
Gewoonlijk gebruik ik ze als tandenstoker, na de maaltijd. Ik denk dat onze premier dat ook eens gedaan heeft, maar dat het exemplaar daarvoor gebruikt een ietsje te dik was...
Zo, dat was het dan.
Heb nog een goed leven en we zien mekaar misschien weer in de hel.
Tot zolang dan zal zandmannetje jou wel in slaap lullen !

hermano
Lid geworden op: 17 mei 2004, 21:11
Locatie: Aangespoelde

11 okt 2006, 13:29

Jamaar Telloorlekker, die mannen van La Trappe hebben afgedaan als trappistenbrouwers, dat bier wordt nu elders gebrouwen en is dus verlaagd naar "abdijbier" of zoiets. Kwezel kan natuurlijk nog altijd gaan zoeken in De Kluis in Achel, dat bier is nu al een paar jaar opgewaardeerd tot trappist.

Zandman, is er één of andere voorkeur in de trappist die je daar moet bij kieperen? Ik zie trouwens dat jij totaal anders tewerk gaat dan Géne Bervoets in "Gentse Waterzooi", ik heb liever zijn stijl, die drinkt altijd minstens evenveel van het vocht dat hij in die kookpannen klutst, of zelfs meer dan er in die pot gaat, zolang het maar bier of wijn is natuurlijk, water gaat onverdund en ongeproefd in de pan.

Moet dat nu Westvleteren zijn, of Westmalle, of Achel, of gaan we onze zuiderlandgenoten of landgenieters ook iets gunnen en gebruiken we een Rochefort, een Chimay, een Orval? Ik neem aan dat het donker moet zijn, dus de trippels komen dan alleen maar in aanmerking om instant te worden uitgedronken, en zelfs een amberkleurige Orval kun je nu toch ook moeilijk als een echt bruin bier gaan beschouwen.

We wachten in spanning op de volgende recepten.
Gast

11 okt 2006, 13:52

TLL, het is niet dat als ik aan de heilige beeldjes van Postel denk, dat het meteen die Norbertijnen zijn hé! De Westmallers doen het ook goed in de konijnenbrij. Maar je hebt wel gelijk als je in je achterhoofd denkt dat ik dan aan mijn eigen getriple denk. 44-30-22 zijn de maten waar ik de zandheuvels en de bospaden mee onveilig maak. Maar goed dat het geen Tripple-test is wat je in de pot draait, want dat is een bloedtest voor de vrouw om te zien hoeveel hormonen ze in haar bloed heeft. Hier heb je het dan wel over een AFP en een oestradiol. Ondertussen zijn die aangebrande potten weer rein. Wel lieten ze weten dat ze niet meer wilden dienen om iets met een pels aan gaar te sudderen. Ze hielden het liever bij stoofvlees. Eerst de bontjas ontdoen schreeuwden de potten naar mij maar stropen zit niet in mijn bloed en afstropen nog minder. Hier kwam dus Zandman, de erbarmelijke vieze geur vandaan. Het konijn had zijn nertsmantel nog om. Zolang als ik maar geen mosselen moet gaarstomen, want mosselen groot of klein, vind Kwezel absoluut niet fijn. Enne Tillie, twee vrouwen in de keuken, brengt dat geen ruzie met zich mee?

telloorlekker
Lid geworden op: 26 nov 2002, 17:46

11 okt 2006, 16:31

hermano schreef:Jamaar Telloorlekker, die mannen van La Trappe hebben afgedaan als trappistenbrouwers, dat bier wordt nu elders gebrouwen en is dus verlaagd naar "abdijbier" of zoiets. Kwezel kan natuurlijk nog altijd gaan zoeken in De Kluis in Achel, dat bier is nu al een paar jaar opgewaardeerd tot trappist.

We wachten in spanning op de volgende recepten.
Mis poes, dat La Trappe elders gebrouwen wordt klopt niet; wel is het zo dat de brouwerij en de recepten in handen zijn gevallen van Bavaria.
Het huidige brouwsel is dus enkel nog goed om een 'bavarois" op te kikkeren. :wink:

telloorlekker
Lid geworden op: 26 nov 2002, 17:46

11 okt 2006, 16:46

kwezel schreef: 44-30-22 zijn de maten waar ik de zandheuvels en de bospaden mee onveilig maak. .
Zolang als ik maar geen mosselen moet gaarstomen, want mosselen groot of klein, vind Kwezel absoluut niet fijn.
Ik had jouw "maten" anders voorgesteld Kwezelke... :wink:

En euh... doe met mosselen wat je veronderstelt met een konijn te doen, schiet hunne frak uit of je zou er erger kunnen uit zien dan Verhofdinges...
Mosselen, zelfgeplukte dan, dient men ook eerst van hun baard te ontdoen; stel dat blijft aan je tanden plakken... Niet iederen loopt "met haar op z'n tanden"...
Mosselen kuis je trouwens het best in een mortelmolen; je hoeft geen schrik te hebben van de mortel, die kun je netjes tegen de gevel pleisteren; voor het droog is haal je gewoon de bubbels weg... :wink:

zandmannetje
Lid geworden op: 02 feb 2003, 23:15
Locatie: Het land met meer ministers dan inwoners

11 okt 2006, 20:01

Kwezeltje,
of je hier alsnog jouw diploma van chefkok(kin) zal behalen zal de toekomst uitwijzen.
Maar als stroper ben je gebuisd, volledig de mist ingegaan!
Want het woord zegt het zelf, stroper, en jij vergeet het onderwerp in kwestie te stropen!
Bij eventjes verder nadenken hierover besef ik dat er ook een zegswijze bestaat, iemand stropen, maar daar wordt iets anders mee bedoeld.
Iemand stroop aan de baard smeren zou uiteraard ook kunnen...
Ben je misschien expert in deze laatste toepassingen?
Voor de rest moet ik eerlijk bekennen dat jouw maten me eerst ook tamelijk vreemd voorkwamen, ik dacht al aan een wandelende panlat, tot ik eindelijk doorhad wat de juiste betekenis was.
Maar ja zeg, wij zijn op dat gebied geen specialisten hé, zoals we dat in de keuken (ook niet) zijn!
Zo, dat was het dan.
Heb nog een goed leven en we zien mekaar misschien weer in de hel.
Tot zolang dan zal zandmannetje jou wel in slaap lullen !

telloorlekker
Lid geworden op: 26 nov 2002, 17:46

11 okt 2006, 20:36

kwezel schreef:Enne Tillie, twee vrouwen in de keuken, brengt dat geen ruzie met zich mee?
Alléz Kwezel, waar jij nog aan twijfelt ? Nooit gevlogen zeker ? Zijn er al toestellen neergekomen omdat die twee niet overeen kwamen; de piloot en zijn co... De meeste toestellen vallen enkel als de kok pit... :lol:

Fikske
Lid geworden op: 16 dec 2003, 12:31
Locatie: W-O 1970

11 okt 2006, 22:24

Ik was ook wel een beetje in de war door die maten van Kwezel. 44-30-22 ? Toegegeven van vrouwenmaten ken ik niks. Dan maar vragen aan vrouwlief zeker? Maar die zal dadelijk vragen waarom ik dit moet weten. Ik kan toch moeilijk zeggen: "Het zijn de maten van Kwezel. "
Dan gaat ze me dadelijk uitvragen en wat moet ik dan zeggen? Kwezel is een internetmaatje? Kwezel is een madam die hard kan fietsen, mooi kan schrijven maar niet kan koken?
Nee dat zou te veel uitleg zijn, en je weet hoe vrouwen zijn, ze blijven maar doorvragen tot op het bot.
Wijselijk heb ik die maten dan maar ingetikt bij Google ... en geen resultaat. Maar ik geef niet vlug op en kwam te weten dat vrouwenmaten eigenlijk borst – taille en heupmaten zijn.
Geef toe, Zandman heeft gelijk met 44-30-22 moet je als vrouw twee keer passeren eer ik jou gezien zou hebben hoor.
borst 95 - taille 78 - heup 109 lijkt me meer normaal.
Pas toen ik die maten zag wist ik het. Kwezel je hebt me goed liggen hé.
Haal me uit mijn onwetendheid. Zijn het de maten van je fietsketting en kamwiel?
Ik geef toe ik ben een echte leek op dat gebied.
:oops:
Wie tevreden is met wat hij heeft,
is de rijkste die er leeft.