Mailgroep Koken: schrijf u in!!!!!!!!!
-
Jempie - Lid geworden op: 16 nov 2002, 08:08
- Locatie: AALST
Stoofpotjes is ook wel mijn voorliefde.
Zeker le COQ en LE NAVARIN.
Deze vragen tijd en liefde om te bereiden en het is ook meestal het eten in brigades van grote hotels.
Simpel omdat ze met grondstoffen die voor de klanten niet kunnen worden gebruikt.
Zoals bevoorbeeld paruren van lam of schaap.
Ze werden dan ook klaar gezet rond 10 uur op de zijkant van het vuur en na de dienst kon de brigade aan tafel.
Zo werkte ik ongeveer 1 jaar in Gent , recht over stadhuis in de Court St Georges, wel 42 jaar geleden.
Daar was het zeker 4 maal per week een stoofpotje voor het personeel.
( wij in de keuken , aten soms eens een dikke entrecôte met verse béarnaise, maar de zaal stoofpotje)
Moest je soms eens in het zuiden van Frankrijk zijn bezoek dan eens het museum van Escoffier.
De grondlegger van de Franse keuken.
Of type in Google : Escoffier.
Kan je ook zijn museum zien en recepten.
Zoals je schreef van die pan, wel wij deden nogal een goeie soeplepel water op gelijk welke pan en dat ging in een pot en de dag erna het vet eraf.
Is ongeveer het zelfde.
JEMPIE
Zeker le COQ en LE NAVARIN.
Deze vragen tijd en liefde om te bereiden en het is ook meestal het eten in brigades van grote hotels.
Simpel omdat ze met grondstoffen die voor de klanten niet kunnen worden gebruikt.
Zoals bevoorbeeld paruren van lam of schaap.
Ze werden dan ook klaar gezet rond 10 uur op de zijkant van het vuur en na de dienst kon de brigade aan tafel.
Zo werkte ik ongeveer 1 jaar in Gent , recht over stadhuis in de Court St Georges, wel 42 jaar geleden.
Daar was het zeker 4 maal per week een stoofpotje voor het personeel.
( wij in de keuken , aten soms eens een dikke entrecôte met verse béarnaise, maar de zaal stoofpotje)
Moest je soms eens in het zuiden van Frankrijk zijn bezoek dan eens het museum van Escoffier.
De grondlegger van de Franse keuken.
Of type in Google : Escoffier.
Kan je ook zijn museum zien en recepten.
Zoals je schreef van die pan, wel wij deden nogal een goeie soeplepel water op gelijk welke pan en dat ging in een pot en de dag erna het vet eraf.
Is ongeveer het zelfde.
JEMPIE
-
Jempie - Lid geworden op: 16 nov 2002, 08:08
- Locatie: AALST
Mil1
Weet je dat die ook in het nederlands bestaat.
Nooit kopen hoor, heb hem gehad en weg gegeven.
Die vertalingen slaan op niets, denk dat het door een chinees in het nederlands is vertaald
Zelfde met de répertoire de la cuisine, ook al op de vuilbak
Jempie
Weet je dat die ook in het nederlands bestaat.
Nooit kopen hoor, heb hem gehad en weg gegeven.
Die vertalingen slaan op niets, denk dat het door een chinees in het nederlands is vertaald
Zelfde met de répertoire de la cuisine, ook al op de vuilbak
Jempie
-
Tilly - Moderator SeniorenNet
- Lid geworden op: 24 dec 2002, 15:35
- Locatie: aan het bos van den baron
clotilde
Gast schreef: (bedoeld voor deze topic)
Gast schreef: (bedoeld voor deze topic)
Geplaatst: Ma 03 Jan 2005, 16:55 Onderwerp: mailgroepen
--------------------------------------------------------------------------------
hoi,
was het niet leuker om alle berichten en recepten in dit forum te zetten?
Met die mailgroep krijg je toch alle dagen een overvolle mailbox, en soms mis je dan een berichtje en begrijp je niet altijd het antwoord.
Wat is het voordeel dan van die mailgroep??
clotilde
gast
-
Mil1 - Lid geworden op: 24 feb 2004, 19:04
- Locatie: Regio A'pen
Dat wist ik niet. Is dat geen schande dat men een zo'n werk laat vertalen door klungelaars?
De grote larousse van de gastronomie is anders zeer goed vertaald. Er staan ook veel recepten in van meesterkoks..Careme, Escoffier, F. Pont...enz. Dit boek is een zeer goed naslagwerk. Er wordt uitvoerig uitleg gegeven over van alles en nog wat betreffende de keuken en haar producten. Een aanrader....
De grote larousse van de gastronomie is anders zeer goed vertaald. Er staan ook veel recepten in van meesterkoks..Careme, Escoffier, F. Pont...enz. Dit boek is een zeer goed naslagwerk. Er wordt uitvoerig uitleg gegeven over van alles en nog wat betreffende de keuken en haar producten. Een aanrader....
Ervaring is eenvoudig de naam die we geven aan de som van onze fouten. (O. Wilde)
-
Tillie - Lid geworden op: 28 jul 2004, 23:20
- Locatie: Kempen
Jempie ik heb mij nog niet ingeschreven.
Ik twijfel en twijfel. Want... ik moet nog aan de slanke lijn werken. Dus die verleidingen van een kookmailgroep. Oei, oei.
Ik krijg nu al zin in die stoofpotjes van jullie. Spijtig dat ik niet zo'n rand van het vuur heb.
Mil1 kun je dat recept van die navarin niet sturen?
Ik twijfel en twijfel. Want... ik moet nog aan de slanke lijn werken. Dus die verleidingen van een kookmailgroep. Oei, oei.
Ik krijg nu al zin in die stoofpotjes van jullie. Spijtig dat ik niet zo'n rand van het vuur heb.
Mil1 kun je dat recept van die navarin niet sturen?
Zonder vrouwen gaat het niet, dat heeft zelfs God moeten toegeven.
Duse
Duse
-
Jempie - Lid geworden op: 16 nov 2002, 08:08
- Locatie: AALST
Tillie,
Waarom twijfelen, je bent toch niet verplicht om dat allemaal klaar te maken.
En dan spreek je over lijnen en erbij vraag je al meten aan mil1 het recept van NAVARIN.
Doen , je kan toch nog steeds uitschrijven, liefst niet natuurlijk
JEMPIE
Waarom twijfelen, je bent toch niet verplicht om dat allemaal klaar te maken.
En dan spreek je over lijnen en erbij vraag je al meten aan mil1 het recept van NAVARIN.
Doen , je kan toch nog steeds uitschrijven, liefst niet natuurlijk
JEMPIE
-
Tillie - Lid geworden op: 28 jul 2004, 23:20
- Locatie: Kempen
Clotilde. Zo veel berichten op een forum. Niet te doen. Ook niet wat betreft het opzoeken van een ouder bericht. Die van je mailbox kun je toch wissen en later opzoeken op het archief van de mailgroep.
Zonder vrouwen gaat het niet, dat heeft zelfs God moeten toegeven.
Duse
Duse
-
Tillie - Lid geworden op: 28 jul 2004, 23:20
- Locatie: Kempen
Ghila dat staat tegenwoordig toch bij de mogelijkheden van de mailgroep.
Heb het even gecopieerd. Ik dacht gelezen te hebben dat dit bij elke mailgroep zo is.
Bericht versturen
Archief berichten / berichten opnieuw verzenden
Gebruikers blokkeren
Opnieuw uitschrijven
Heb het even gecopieerd. Ik dacht gelezen te hebben dat dit bij elke mailgroep zo is.
Bericht versturen
Archief berichten / berichten opnieuw verzenden
Gebruikers blokkeren
Opnieuw uitschrijven
Zonder vrouwen gaat het niet, dat heeft zelfs God moeten toegeven.
Duse
Duse
-
lacegarden - Lid geworden op: 01 mar 2004, 21:19
- Locatie: denderstreek
Ghila
ik zit hier even hard te blozen als gij, ik heb natuurlijk ook weer alles aan het opslaan geweest
ik zit hier even hard te blozen als gij, ik heb natuurlijk ook weer alles aan het opslaan geweest
-
meme-rietje - Lid geworden op: 13 okt 2003, 19:51
- Locatie: Zuid-West-Vl.
ik ook ben al heel den tijd aan het denken hoe ik het ging doen
Groetjes van meme-rietje,
het is gemakkelijker op te geven dan door te gaan
het is gemakkelijker op te geven dan door te gaan
-
Tillie - Lid geworden op: 28 jul 2004, 23:20
- Locatie: Kempen
Graag gedaan hoor!
Ik weet alleen niet hoe lang alles wordt bijgehouden. Bij de introductie van deze nieuwigheid ging de webmaster toch wel een half jaar terug dacht ik.
Nu nog voortaan zeer goed over de titel van jullie mail nadenken. Dat zal het zoeken in het archief veel vergemakkelijken.
Anders is je bericht waar je in geinteresseerd bent, veel moeilijker terug te vinden.
Ik weet alleen niet hoe lang alles wordt bijgehouden. Bij de introductie van deze nieuwigheid ging de webmaster toch wel een half jaar terug dacht ik.
Nu nog voortaan zeer goed over de titel van jullie mail nadenken. Dat zal het zoeken in het archief veel vergemakkelijken.
Anders is je bericht waar je in geinteresseerd bent, veel moeilijker terug te vinden.
Zonder vrouwen gaat het niet, dat heeft zelfs God moeten toegeven.
Duse
Duse