Lijnvriendelijke dressing
-
Mie56 - Lid geworden op: 02 sep 2005, 12:37
- Locatie: Antwerpen
Ik lust niet graag rauwe groenten, maar op aanraden van mijn dokter ga ik er toch mee beginnen. Mezelf kennende zou ik er al gauw een paar lepels mayonaise onder doen, maar dat is niet de bedoeling van een gezond slaatje denk ik.
Dus hier mijn vraag: heeft er iemand een lekker recept om een lichte, lijnvriendelijke dressing te maken of eventueel mayonaise op basis van yogurt?
Alsvast bedankt!
Mie
Dus hier mijn vraag: heeft er iemand een lekker recept om een lichte, lijnvriendelijke dressing te maken of eventueel mayonaise op basis van yogurt?
Alsvast bedankt!
Mie
Win7 Prem SP1 - 64bit Ram 4 gb
CARPE DIEM
CARPE DIEM
-
renilde - Lid geworden op: 15 apr 2005, 22:26
- Locatie: herselt
Hallo Mie,
Ik maak altijd mijn mayo zelf met een eitje, een lepeltje mosterd, een beetje azijn en de laatste tijd neem ik koolzaad olie. De mixer erin, een beetje kruiden naar keuze, en dan doe ik er voor de helft magere yoghurt onder.
Misschien niet echt mager, maar toch lijnvriendelijker dan gewone mayo met toch het gevoel en de smaak van mayo.
Groetjes van Renilde.
Ik maak altijd mijn mayo zelf met een eitje, een lepeltje mosterd, een beetje azijn en de laatste tijd neem ik koolzaad olie. De mixer erin, een beetje kruiden naar keuze, en dan doe ik er voor de helft magere yoghurt onder.
Misschien niet echt mager, maar toch lijnvriendelijker dan gewone mayo met toch het gevoel en de smaak van mayo.
Groetjes van Renilde.
Probeer elke dag iets fijns te doen!!!
-
Phila - Lid geworden op: 13 jan 2004, 21:17
- Locatie: Oost Vlaanderen
ik neem 2 el. mayo en 4 el. magere yoghurt, daarbij peterselie, heel veel bieslook en een gesnipperd sjalotje .
Bij gebrek aan verse kruiden doe ik er een tl. Knorr salad mix tuinkruiden vinaigrette onder; in de winkel vind je het normaal in zakjes maar oa in de Makro wordt het in grote verpakkingen van 500 gr verkocht.
Op de verpakking staat wel dat het met water moet gemengd worden maar het mengt net zo goed met de mayo/yoghurt mengeling.
Ik denk dat er qua caloriën niet zoveel verschil is tussen zelfgemaakte en industriële mayo, maar ik hou er niet van om rauwe eieren te gebruiken (salmonellabesmetting e.d.) en gekochte mayo is gepasteuriseerd dus ...
Bij gebrek aan verse kruiden doe ik er een tl. Knorr salad mix tuinkruiden vinaigrette onder; in de winkel vind je het normaal in zakjes maar oa in de Makro wordt het in grote verpakkingen van 500 gr verkocht.
Op de verpakking staat wel dat het met water moet gemengd worden maar het mengt net zo goed met de mayo/yoghurt mengeling.
Ik denk dat er qua caloriën niet zoveel verschil is tussen zelfgemaakte en industriële mayo, maar ik hou er niet van om rauwe eieren te gebruiken (salmonellabesmetting e.d.) en gekochte mayo is gepasteuriseerd dus ...
Van alle mensen die niets te zeggen hebben zijn de meest aangename diegenen die zwijgen
Coluche
Coluche
Zou het niet beter zijn om hier een nieuwe topic over te starten ?
Dressing....en nieuwjaarswafeltjes (ofte lukken) dat ligt niet in dezelfde lijn , hé ?
Dressing....en nieuwjaarswafeltjes (ofte lukken) dat ligt niet in dezelfde lijn , hé ?
-
mariannenl - Lid geworden op: 26 nov 2010, 15:18
yohgurt met een beetje mosterd erdoor en naar smaak vloeibare zoetstof toevoegen, lekker in de sla en lekker als dipsaus bij snacks
Marianne
Marianne