Groen Walloniƫ op z'n voordeligst

Waar vandaan: Specials > Ontspan in het Belgische Zuiden

Publireportage

Groen Wallonië op z'n voordeligst


Neem je tijd om te ontdekken wat het groenste Wallonië je allemaal voor moois en voordeligs te bieden heeft. Ons eigen zuiden ligt op een boogscheut van je voordeur vandaan.


De "Gids voor de Echte Ardennen en Waalse Steden 2013" biedt je niet minder dan 250 ideeën voor uitstapjes: citytrips, cultuur, natuur of recreatie.

Een gevarieerd aanbod waarmee je volop kan genieten met familie of vrienden in de Ardennen.

De gids bevat daarnaast ook 67 overnachtingsideeën in Wallonië en 72 kortingsbonnen voor attracties, musea ... noem maar op !

Indien je deze gids gratis via de post wilt ontvangen, vul dan snel het formulier hieronder in!

 

 

Vraag hier uw gratis Gids voor de Echte Ardennen en Waalse Steden aan.

*

*

bus
*

*

*

 Ik wens de nieuwsbrief van Wallonië-Brussel Toerisme te ontvangen.


CULTURELE ESCAPADES
Wallonië is aan een culturele opmars bezig. Unesco merkte het op en bestempelde vier mijnsites als werelderfgoed. En jij ervaart het in de vele musea - die het trouwens op de kids gemunt hebben.

Ondergronds werelderfgoed
Van drukke steenkoolmijnen over verlaten sites tot werelderfgoed: de vier 19e-eeuwse mijnen - Le Grand Hornu, Bois-du-Luc, Bois du Cazier en Blegny Mine - tonen u graag hun industriële geschiedenis en arbeidersverleden.
www.sitesminiersmajeursdewallonie.be
www.365.be


Musea op kindermaat
Musea, saai? Niet in Wallonië. In het Fotografiemuseum van Charleroi lossen de kinderen vragen op. In Het Onze-Lieve-Vrouw met de Roos hospitaal transformeren ze in schattenjagers tussen de artistieke en medische collecties. En de abdij van Stavelot onthult zich via spannende legendes aan de hele familie.
Ga op stap met Kuifje in het Hergémuseum, ontdek de gekste schildertechnieken in de Stichting Folon of wandel door de geschiedenis in de abdij van Villers-la-Ville. Art&Mus verzamelt op haar website alle kindvriendelijke musea van Wallonië en is dus zeker een bezoekje waard.
www.artetmus.be

 

NATUURESCAPADES
Wallonië is één groot natuurdomein, dooraderd met wandel- en fietsroutes. Wijk eens af van de vertrouwde paden, en ontgin het minder bekende Wallonië.

Onlinewegwijzer door Wallonië
Alle wegen leiden naar ... Wallonië. Toch op www.toerismegps.be. Hier verzamelden de vijf Waalse provincies meer dan 150 gps-routes. Die leiden ons te voet, met de fiets, met de wagen, of zelfs te paard langs indrukwekkende - en vaak onbekende - Waalse plekjes.

Inspannende of ontspannende wandelingen
Kom je tot rust in de natuur of bruis je er net van energie? In beide gevallen lonken de Waalse wandelwegen. In Namen stap je de geknipte bezinningsroute af. Daar loopt het pad naar bedevaartsoord Santiago de Compostela - aangegeven met bronzen St. Jacobsschelpen. In de provincie Luik ligt dan weer het recreatieve RAVeL-netwerk: jaagpaden en oude tram- en treinbeddingen waarop je nu jogt, fietst, skatet, wandelt of paardrijdt.
ravel.wallonie.be
www.ftpl.be
www.paysdesvallees.beONTSPANNING

Laat de drukte van alledag achter je en zoek de rust op. Wallonië heeft genoeg activiteiten in petto om je gezin bezig te houden ... en jou zalig te laten ontspannen.

Aanhoor de liefde
Romantiek in de Ardennen? Zeker voor hun opmerkelijkste inwoners: de herten. Die zoeken in september de geschikte partner en burlen dat het een lieve lust is. Een bijzonder geluid dat u tijdens avondlijke wandelingen stiekem afluistert.
www.ftlb.be/nl

 

Eer de jacht
Jachthoorns en drijfhonden: twee jachtsymbolen die Saint-Hubert tijdens de internationale dagen van de jacht en de natuur in de kijker zet. Tijdens het eerste septemberweekend weerklinken er hoornconcerten, worden de dieren gezegend en trekt een praalstoet door de stad. Een unieke belevenis!
www.ftlb.be/nlLOGEREN
Op naar Wallonië? Ga dan meteen een paar dagen - er is meer dan genoeg te beleven, met de hele familie of gezellig met zijn tweetjes.

Vlak bij cultuur en natuur
Geïnspireerd door de vier mijnen op de Unesco-lijst? Boek dan een kamer vlak bij ander werelderfgoed: de hydraulische scheepsliften op het centrumkanaal. Je overnacht dichtbij, in het charmante hotel Infotel in het centrum van Bergen. Eerder aangesproken door het burlen van de herten? Logeer dan in het land van Saint- Hubert: in de rustieke Auberge du Sabotier waar je na een gastronomisch diner de bossen in trekt.
Of slaap je liever in een landelijke gîte? Je kan onder meer uit 68 themagîtes kiezen. Daar logeer je én geniet je van de plaatselijke activiteiten: paardrijden, hengelen, natuurontdekkingen... Of mag het meteen een heel bungalowpark zijn? Trek dan met de hele familie naar Landal Village l'Eau d'Heure in Froidchapelle.
www.hotelinfotel.be
www.aubergedusabotier.be
www.gitesdewallonie.be
www.accueilchampetre.be
www.landal.be

Relaxerend uitje
Herbron en ontspan: meer moet je niet doen in Bütgenbacher Hof. In de zuivere lucht van de Hoge Venen scherp je je conditie aan tijdens een fiets- of wandeltocht. En in de wellnessruimte van het hotel verwennen massages of een ontspannende sauna jou.
www.hotelbutgenbacherhof.com
www.logis.be

 


Wil je de "Gids voor de Echte Ardennen en Waalse Steden 2013" bestellen?
Vul dan snel HIER het invulformulier in!