Waar vandaan: Culinair > Recepten > Lamsribstuk met kruidenkorstje, puree van jonge wortel en romige tijminfusie
Receptendatabank
Lamsribstuk met kruidenkorstje, puree van jonge wortel en romige tijminfusie
30 min. | Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- 1 deciliter droge witte wijn
- 1 eetlepel(s) mosterd
- 1 eetlepel(s) gehakte peterselie
- 1 eetlepel(s) gehakte look
- 1 eetlepel(s) boter
- 1 stuk(s) ui
- 1 stuk(s) laurierblaadje
- 1 pak(je) Alpro soya Light Cuisine (plantaardig alternatief voor room)
- 2 deciliter kippenfond
- 2 deciliter lamsfond
- 2 eetlepel(s) panko
- 2 stuk(s) lamsrib (met de ribbetjes eraan)
- 2 tak(je) tijm
- 500 gram jonge wortelen
Voedingswaarde
Bereiding
Kleur het vlees kort aan in Maïskiemolie.
Deglaceer de pan met wat witte wijn wijn en de lamsfond en laat even inkoken.
Maak een mengeling van de panko, look en peterselie.
Smeer het vlees in met wat mosterd en de pankomengeling. Bak rosé in de oven.
Gaar de jonge worteltjes in de kippenbouillon met de ui en een laurierblaadje.
Pureer ze en werk ze af met een scheutje Maïskiemolie.
Laat de room inkoken met enkele takjes tijm.
Haal het vlees van de ribbetjes en versnijd het in mootjes.
Maak een kroon van de ribbetjes en garneer ze met een kruidentuiltje.
Serveer het vlees met de wortel-puree overgoten met de ingekookte room.
Werk tot slot de saus af met enkele klontjes braadmargarine of boter.
Extra / Tip
i.p.v. Maïskiemolie kan u Vandemoortele Culinaire gebruiken.
Panko : Japans paneermeel met een grovere structuur dan ons klassiek paneermeel. Zorgt voor een krokanter eindresultaat.
Waardering
Reacties (2)
heb er geen idee van hoelang dat dan moet.
Ik kook veel vooe Engelse gasten die geen rauw vlees willen,alvast hartelijk bedankt
Bron recept: Lekker lichte seizoensgerechten. Voor meer recepten surf naar www.vandemoortele.be | 93065 keer gezien | 6 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=187