Receptendatabank
Luikse salade met sojakaramel
20 min. | Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- 1 eetlepel(s) sojasaus
- 1 mespunt peper
- 4 eetlepel(s) Luikse siroop
- 100 gram kleine uitjes op azijn
- 150 gram gerookt spek zonder zwoerd
- 150 gram groene boontjes
- 500 gram geschilde krielaardappeltjes
Bereiding
• Kook de krielaardappeltjes en de boontjes beetgaar.
• Giet de Luikse stroop met de sojasaus in een pannetje en laat het mengsel op een zacht vuur smelten.
• Roer goed om en breng op smaak met peper.
• Bak de spekjes krokant in een pan met antiaanbaklaag. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
• Spoel de uitjes in water en laat ze goed uitlekken.
• Roer de uitjes door de sojakaramel. Voeg daarna de boontjes en de aardappelen toe. Snijd het spek in kleine reepjes.
• Doe de spekjes er voorzichtig bij. Schik op de borden en dien lauwwarm op.
Waardering
Reacties (1)
Bron recept: Copyright : Standaard uitgeverij Receptuur en fotografie : Véronique en Michel De Meyer. | 47401 keer gezien | 5 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=279