Receptendatabank
Pompoensoep met dille
Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- zwarte peper
- zeezout
- 1 grote fijngesneden ui
- 1 kruidenbouillonblokje
- 1 kilogram pompoen
- 1 eetlepel(s) Alpro soya Bakken en Braden
- 3 teentje(s) knoflook (fijngesneden)
- 200 gram verse dille
- 750 mililiter Alpro soya Drink Zonder toevoeging van suiker of zout
Bereiding
Verwijder de schil en de zaden van de pompoen.
Snijd het vruchtvlees in kubusjes van ± 1,5 centimeter.
Smelt Alpro soya Bakken en Braden in een pan en fruit er de knoflook samen met de ui in.
Doe de pompoenblokjes erbij en een klein beetje Alpro soya Drink.
Laat 5 minuten afgedekt stoven.
Snijd de dille fijn en doe hem samen met het bouillonblokje en de rest van de Alpro soya Drink bij de gestoofde pompoen.
Laat nog eens 20 minuten koken.
Kruid met zwarte peper en zeezout.
Mix de soep niet!
Schep de soep in borden en strooi er verse dille over.
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Elke dag gezond, het Alpro soya kookboek. Voor meer recepten surf naar www.alprosoya.com | 10322 keer gezien | 7 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=235