Waar vandaan: Levensdromen > Ervaring > Steeds een terugkerende droom beleven

Levensdroom: Steeds een terugkerende droom beleven


Freud kan er zeker een antwoord op geven op deze terugkerende droom:
Steeds ga ik in mijn droom een appartement betrekken in een groot appartementscomplex annex winkels en zwembad, de zee ligt naby en het omringend landschap bestaat uit duinen en natuur..mischien een wensdroom was het niet dat ik de laatste keer er bijdacht mooi zo ben ik weer van hetzelfde aan het dromen dus in mijn droomtoestand waar je meestal onbewust in vertoeft wist ik eigenlijk dat ik droomde, vond het te gek omdat in het reele leven mij dit nooit zal of kan gebeuren Zijn er nog mensen die in hun droomtoestand beseffen dat ze eigenlijk aan het dromen zijn?
Of mensen die iets hebben meegemaakt dat ze eigenlijk moeilijk kunnen plaatsen  en die deze ervaringen moeilijk vergeten kunnen!
Bedankt alvast voor jullie lieve reacties
Greta

Greta (wilrijk) , ingegeven op 24 juni 2008, 14:24

In totaal 3533 maal gelezen | 5 waarderingen

Kan u deze droom waarmaken? Klik hier!

Wil je deze levensdroom delen met een vriend? Klik dan hier!


Heb jij ook een levensdroom? Vertel het ons!

Waardeer deze droom

levensdroom levensdroomlevensdroom levensdroomlevensdroomlevensdroom levensdroomlevensdroomlevensdroomlevensdroom levensdroomlevensdroomlevensdroomlevensdroomlevensdroom

Ik heb ook deze droom (0)

Geen inzendingenReacties (5)

Kan iemand mij helpen ?
Ik heb steeds een wederkerende droom over geesten. deze duurt (denk ik) vrij lang. ik zit dan thuis, deuren die open en dicht slaan , dingen die onverklaarbaar rondvliegen , geluiden , schimmen enz? als ik wakker word , ben ik enorm angstig , en heb ik kou. kan iemand mijn droom verklaren aub ?

Radeloze Antwerpenaar, ingegeven op 24 januari 2009, 11:56

Als de droom over de dood gaat.
Dromen over de dood of doodkisten is het altijd een nieuwe begin van een leven periode. Het vertelt dat je het verleden moet los laten. Vertel mijn jou droom.

Kruidenvrouw, ingegeven op 02 augustus 2008, 16:23

Dromen
Vele mensen hebben dromen die mooi zijn maar die ook dikwijls tegenvallen. De droom na een "hartoperatie", die lange witte gang , met die wondermooie mensen allemaal in het wit, druk bezig met iets dat ge blijkbaar niet begrijpt. En dan die terugkeer dat altijd pijnlijk is om dat mooie dat voorbij is. Als ge terugkeerd naar de werkelijkheid is het altijd pijnlijk, ge kunt die witte gang niet missen,die lieve mensen "die droom".

Breugel, ingegeven op 28 juli 2008, 22:46

Dromen zijn geen bedrog
Dromen zijn geen bedrog. Maar ze betekenen niet precies wat wij er op het eerste zicht zouden van maken. Zoals het voorbeeldje hierboven: je droomt iets en pas later begrijp je er de juiste betekenis van, soms is het een waarschuwing, het voorspellend effect komt omdat we de toekeomst al in ons hebben. De aanleiding kan iets zijn dat je verwerkt, maar ook een diep verlangen, iets wat je bezighoudt. Misschien een paar boeken over droomanalyse bekijken. Je huis in een droom betekent je leven. De onderkeldering is je "onderbouw", het dak stelt je denken voor. Is het groot of klein, gezellig of bekrompen? Zo kun je achter zaken komen die je aan jezelf zou moeten veranderen. Feit dat het om een appartement gaat zit je ingesloten tussen andere verdiepingen; geen sprake van kelders of dak. De buur zit boven je hoofd. Als je het negatief zou bekijken zou het kunnen zijn dat je een tekort aan persoonlijke realisatie ervaart. Het is een beetje zoals in de kudde lopen, terwijl je misschien toch iets anders verlangt? Door die repetitie waarvan je je bewust wordt krijgt deze droom een speciale betekenis. De omgeving ziet er mooi uit, met zee (water staat voor sexualiteit)de zee is woelig, het zwembad netjes en braaf !Het zand zorgt voor onzekerheid als je er zelf doorloopt. Winkels betekenen dat je al het nodig binnen je bereik hebt.Het duidt op de mogelijkheid, als je bv voedsel gaat halen of gebruikt dan ben je er direct mee bezig Voeding spreekt over spirituele zaken, over je psyche. Je kunt ook op die manier je droom gaan manipuleren. Dus als je half wakker bent, kun je er mooie dingen bijfantaseren. Heel ingrijpend. Niet vergeten dat het gevoel dat je hebt bij die droom van groot belang is. En ook of het licht of donker is, of er kleurtjes in voorkomen... Succes met je zoektocht en nog veel mooie dromen.

Jabbedoe, ingegeven op 01 juli 2008, 15:08

Droom
Toen ik jong was, jonger dan 18 jaar, droomde ik steeds dat ik aan d staart van een vliegtuig hing en toen m'n vingers versteven waren van de koude moest ik lossen, eens ik aan het vallen was werd ik wakker met ijskoude vingers, later, boven de dertig, toen droomde ik steeds dat ik vooraan in de kerk zat met voor mij zoveel doodskisten als er familieleden waren, ouders, grootouders, broers en zusters en de kleintjes en de pastoor zei telkens, ja meisje nu ben je alleen, en dan werd ik wakker met barstende hoofdpijn, 10 jaar geleden heb ik met mijn familie gebroken, niet vrijwillig, maar feit is dat ik nu 10 jaar alleen ben! Zijn dromen bedrog, ik weet het niet, ik weet alleen dat ik ze me levendig kan voorstellen en dat ze voor mij althans een boodschap hadden die waarheid is geworden, spjtig genoeg

L-jke, ingegeven op 25 juni 2008, 20:04Voor de auteur:

Droom tegen de regels? Reactie tegen de regels? Meld het ons op: levensdroomabuse@SeniorenNet.be