Waar vandaan: Levensdromen > Andere/overige > Kracht

Levensdroom: Kracht

Wat is een droom, als je het niet meer ziet zitten. Je bent al tweeŽn veertig jaar getrouwd ondertussen al acht kleinkinderen, wat heb je nog te dromen. Maar dan gebeurt het, je jongste dochter was al altijd een probleem kind. Haar eerste huwelijk was een zware beproeving voor haar. Dertien jaar lang heeft ze armoede gekend, nooit was er geld en het enen gat vullen met het andere was haar enige keus, want haar man was kunstenaar. Alleen bracht het geen geld in het laatje. En als het weer eens zover was dat de huur achterstand zoveel was dat ze uit het huis moesten. Gingen wij ouders maar voor een tweede hypotheek op ons huis zodat wij haar huurschuld konden betaalde. Maar de lenigen bij de bank en wehkamp bleven iedere maand hoger op lopen. Haar man liet haar achter met een kind en een berg schulden. En wij maar weer helpen waar we konden, midden in de nacht ging vaak de telefoon, wij meteen in de auto want je kind had verdriet en zag het niet meer zitten, want ze hield nog zoveel van haar ontrouwe man. Het is niet met woorden te beschrijven wat we hebben mee gemaakt.

Maar dan na een paar jaar alleen te zijn geweest wordt ze opnieuw verliefd.

Eindelijk denk je dan, ze verdiend het ze is een goed kind.

De drie maande borg van haar nieuwe huurhuis hebben destijds nog maar eens betaald, want ze hadden een nieuwe start nodig. En ze kon het niet opbrengen want ze had nog zoveel schulden uit haar eerste huwelijk. Haar man ging trouw werken maar ze konden het niet runnen want steeds was er tekort op het einde van de maand.

Ze hadden samen een wens nog een kind.

Ze raakt zwanger maar dan komt de ware aard van haar tweede man boven.

Een psychopaat, na zijn zoveelste poging tot zelfmoord en diverse afscheid brieven, ziet mijn hoog zwangere dochter het niet meer zitten met deze man. Gisteren is het hij uit haar huis gegaan.

Een normaal inkomen was er niet en wij maar tekens financieel bijspringen waar we konden want is tenslotte je kind waarvoor je het doet. En nu moet ze uit het huis uit de Ä 650, - huur kunnen we niet meer betalen voor haar.

We moeten zelf het eindje aan elkaar knopen om alles rond te krijgen.

Ik zie het even niet meer zitten, mijn echtgenote is gehandicapt, ik zelf heb in 2002 een hartoperatie gehad, ik weet even niet meer hoe verder, maar hoe gaat het als het kindje wordt geboren en wie staat er aan het bed, niet de vader maar wij als ouders. Mijn droom is dat God ons de kracht geeft dat we het nog allemaal aan kunnen want het is je liefste kind waarvoor je het allemaal doet. Ps hier weet mijn echtgenote en kinderen niets van af, en ik had graag dat dit zo bleef.

Kindje (Maasmechelen) , ingegeven op 18 februari 2007, 12:22

In totaal 1654 maal gelezen | 12 waarderingen

Kan u deze droom waarmaken? Klik hier!

Wil je deze levensdroom delen met een vriend? Klik dan hier!


Heb jij ook een levensdroom? Vertel het ons!

Waardeer deze droom

levensdroom levensdroomlevensdroom levensdroomlevensdroomlevensdroom levensdroomlevensdroomlevensdroomlevensdroom levensdroomlevensdroomlevensdroomlevensdroomlevensdroom

Ik heb ook deze droom (0)

Geen inzendingenReacties (2)

Oplossing?
Kan je dochter zich niet opgeven voor een sociale woning? Volgens mij had zij dat al vele jaren geleden moeten doen + hulp vragen bij het OCMW

Praktisch, ingegeven op 24 februari 2007, 20:33

Het verleden
Ik las uw stukje en moest denken aan mijn eigen situatie ,om jaren en jaren klaar te staan en geld te geven en weer in huis nemen ,toen was de dank zo groot van mijn kind dat hij al 7 jaar geen contact meer met ons wil .jaren lang heb ik mij zorgen lopen maken ,hij zegt gelukkig te zijn met steeds de deurwaarders achter hem aan, maar hij kan nooit gelukkig zijn ,de glans is er bij ons ook van af ,tot ik besefte dat ik de fouten niet bij zijn vriendin of haar ouders moest leggen ,maar zien hoeveel pijn onze eigen zoon ons heeft gedaan ,en nu denk ik als je de fouten van je kind leert zien dan pas kun je zeggen "ik hou van mijn kind", niet door steeds van alles toe te stoppen maar te stoppen met van alles te geven.

Verlaten, ingegeven op 18 februari 2007, 16:35Voor de auteur:

Droom tegen de regels? Reactie tegen de regels? Meld het ons op: levensdroomabuse@SeniorenNet.be