Waar vandaan: Levensdromen > Cultuur > Egypte

Levensdroom: Egypte

Ik ben 62 en al vijftig jaar geobsedeerd door door de Oudheid en vooral dan door Egypte. Ik verslind alles wat er over te vinden is en was ook al driemaal ter plaatse. Ik ken de beginselen van de hiëroglyfen maar zou ze echt willen leren ontcijferen. Ik heb massa's boeken gelezen, films gezien, musea bezocht maar ik zou ook buiten de gangbare paden willen wandelen, nog meer leren. Een universitaire opleiding in die zin was niet mogelijk om allerhande redenen, maar misschien is er wel een of andere ex-student Egyptologie die mij zijn of haar cursussen ter beschikking wil stellen. Eventueel mits een tegenprestatie.

NEBCHEPEROURE (GANSHOREN) , ingegeven op 04 maart 2007, 11:15

In totaal 4055 maal gelezen | 28 waarderingen

Kan u deze droom waarmaken? Klik hier!

Wil je deze levensdroom delen met een vriend? Klik dan hier!


Heb jij ook een levensdroom? Vertel het ons!

Waardeer deze droom

levensdroom levensdroomlevensdroom levensdroomlevensdroomlevensdroom levensdroomlevensdroomlevensdroomlevensdroom levensdroomlevensdroomlevensdroomlevensdroomlevensdroom

Ik heb ook deze droom (0)

Geen inzendingenReacties (6)

Boeiend !
Ik heb 2 jaar gewerkt en gewoond in Egypte : meer bepaald in Aswan. Dat was een ongelofelijke ervaring. Héél lieve mensen. Dat was wel 18 jaar geleden, het één en andere zal wel veranderd zijn, maar ik zou er zeer graag terug naartoe willen, misschien met Trixie? Waar Woon je? Ik ben woonachtig in de Antwerpse Kempen.

Despo, ingegeven op 15 mei 2007, 23:15

Trixie
Hallo trixie, je advertentie spreekt mij zeer aan. ik voel er wel iets voor om te overwinteren in egypte. Ik wil ook graag senioren bezighouden en zit altijd vol rijke ideeen. Ik ben al 3 x in egypte geweest en ben vol lof over dit land en klimaat. Hopelijk kunnen wij samen deze droom waarmaken. graag zie ik je reactie tegemoet. Mijn taalkennis is duits/engels en nederlands. Ik ben 50 jaar en weduwe. Ik heb hier verder geen verplichtingen en was doktersassistente. Ben medisch ietwat van alles op de hoogte. Zou je deze droom met mij kunnen waarmaken. graag zou ik van je horen.

Live4jos, ingegeven op 09 mei 2007, 16:48

Overwinteren aan de Rode Zee
Welke aktieve senior (tweetalig N/F) wil gratis overwinteren aan de Rode Zee? Als tegenprestatie: 55 plus hotelgasten tijdens deze periode plezierig en vrijblijvend amuseren. Gratis verblijf in vol pension van november tot maart, vliegticket, zon en droog klimaat gegarandeerd.

Trixie, ingegeven op 08 april 2007, 06:58

Interesante droom
Graag had ik je willen helpen met je droom maar ik ken niemand die egyptologie studeert, maar messchien kan jij mij helpen. Ik studeer voor leeraar geschidenis en moet een jaartaak maken dat handelt over egypte en dan specifiek over toetanchamon en de periode waarin hij leefde. Ik lees dat je al 50 jaar met egypte bezig bent en messchiend dat je wat informatie kan doorsturen. Bedankt op voorand en nog veel succes met je droom

Student, ingegeven op 25 maart 2007, 18:33

Hurgada ( Egypte )
Hallo. Ik ben op reis geweest naar egypte ( hurgada ) , wat ik daar aan bewonderd heb is namelijk dat de mensen daar leven met een doel gewoon weg rond komen met weinig en daarboven op gelukkig zijn. ik ondervond dat ik bij mijn terug komst zeer snel ondervond wat Egoisme er bij ons heerst. Dagelijks word er nu met geconfronteert,we leven met teveel luxe, en zijn niet meer tevreden. met niks en niemand . We delven onze eigen put, indien we zo verder door het leven gaan.

Jefke, ingegeven op 23 maart 2007, 20:43

Hallo iedereen
Dit lijkt me toch een uitvoerbare droom.... 't verwondert mij dat hier zo weinig reacties op komen. Die boeken kosten enorm duur en zijn niet in openbare bibs te vinden. Misschien wil de ene of andere faculteit wel eens iets doen. Jammer... ik ken daar niemand - maar( wil wel heel graag mijn stem geven.

Ribbedebie/genieters, ingegeven op 05 maart 2007, 14:07Voor de auteur:

Droom tegen de regels? Reactie tegen de regels? Meld het ons op: levensdroomabuse@SeniorenNet.be