Waar vandaan: Weetjes >

De computer, uw vriend

Tussen vensters wisselen

Indien je in Word tussen twee vensters wilt wissellen druk dan op ALT-F6.

Vorige 7:

1) Naam prullenbak veranderen - enkel voor geavanceerde gebruikers

Je kunt de naam van de prullenbak veranderen, volg hiervoor de volgende stappen:
klik op START, kies uitvoeren, tik regedit en klik op OK.
In de registry-editor (wees voorzichtig) kun je kiezen voor zoeken. Zoek in de complete registry op de naam van de prullenbak (die overigens Prullenbak heet), en verander elke keer de naam in datgene wat je wilt zien. Vul overal Troep in, ook als Prullenbak in een lange rij andere karakters staat en ongeveer elf veranderingen later heb je Troep. Wel even herstarten om Troep op de desktop te zetten.

2) Startmenu verstoppen

Wil je tijdelijk je startmenu verstoppen? Doe dan het volgende: Druk op [CTRL] + [ESC] zodat het startmenu open gaat. Druk dan op [ESC], vervolgens op [ALT] + [-] en kies dan Sluiten uit het popup-menu. Weg is je startknop.
Let op: het menu komt pas weer terug als je Windows opnieuw start.

Opgelet: werkt enkel met Win 95/98/ME

3) Terugloop bij Notepad

Een tekst in het kladblok (notepad) opmaken heeft een nadeel: de regels worden steeds langer en langer en langer.
De oplossing: probeer eens onder Opmaak de Automatische Terugloop aan te zetten. Standaard staat deze optie uit, maar als je hem eenmaal hebt aangezet voor een tekst blijft de instelling bewaard. Hoe groot of klein je je venster ook maakt, de tekst loopt nooit meer links en rechts uit beeld.


4) Printer instellen

Ga naar Start, Configuratiescherm, Printers en een klik met de rechter muisknop ga dan naar de eigenschappen.
Bij de Details kun je onder de wachtrij-instellingen de plaats aangeven waar het bestand hen moet: eerst naar de harde schijf, om snel weer verder te kunnen werken, of gelijk naar de printer.


5) Nieuw venster bij openen van map

Wanneer je wat aan het bladeren bent binnen 'Deze Computer' is dat het makkelijkste te doen via 1 venster. (Dus niet voor iedere map een nieuw venster.) Maar wanneer je bestanden wilt gaan verslepen is het juist weer gemakkelijk om er een tweede venster bij te hebben.
Je kunt een tweede venster van een directory heel simpel openen door SHIFT ingedrukt te houden wanneer je op de directory dubbelklikt.

6) Kopieren naar

Gebruik je de optie 'Kopieren naar' wel eens?
Met rechts op een map of bestand klikken en kiezen voor Kopieren naar.
Je kunt hier zelf bestemmingen aan toevoegen. Als je bijvoorbeeld heel veel print kun je overwegen om de printer in de lijst te zetten.
Open Mijn Computer, dubbelklik op de harde schijf en open de Windows map. Scroll naar beneden tot je de Send to map ziet en voeg toe wat je wilt.
Voor printers: gewoon het printerscherm openen (start, instellingen, printers) en de gewenste printer in de kopieren naar map slepen.

7) Meer icoontjes

Als je het icoontje van een snelkoppeling wil veranderen kun je verborgen icoontjes vinden in het bestand:
PIFMGR.DLL in de windows system directory