Waar vandaan: Weetjes >

De computer, uw vriend

kopieer animated gifs in Outlook Express 6

Krijgt u een email met een "animated gif" ( bewegend plaatje), en wilt u die opslaan om wellicht zelf eens te gebruiken, dan is die mogelijkheid aanwezig. De methode is gelijk aan de methode voor het opslaan van afbeeldingen in Internet Explorer. Klik met uw rechtermuisknop op de animated gif en kies "opslaan als". U kunt vervolgens het plaatje een eigen naam geven en opslaan.


Vorige 7:

1) Bescherm u tegen een virus in Outlook Express 6.

Outlook Express 6 biedt u een manier u te beschermen tegen aanvallen van virussen die zijn verborgen in email bijlagen. Bedenk wel dat dit geen ideale oplossing is maar beter "iets dan niets". Om deze bescherming in te schakelen open u Outlook Express 6 en kies extra--opties. Kies nu het tabblad "beveiliging" en plaats een vinkje bij "opslaan of openen van bijlagen die mogelijk een virus bevatten niet toestaan". Klik vervolgens op toepassen en o.k.

2) BCC in Outlook Express

Stel u wilt een email versturen aan meerdere personen maar u wilt niet dat de ontvanger ziet wie de email nog meer ontvangen heeft. Gebruik dan de optie BCC ( Blind Carbon Copy)

Staat deze optie er niet bij ga dan naar "beeld" en selecteer "alle koppen".

U vult uw eigen email adres in bij "aan"
Alle volgende emailadressen vult u in bij "BCC",

Tussen elk emailadres plaatst u een punt-komma ( ; )

Type vervolgens uw bericht en verzend de email.
Alle ontvangers zien dan dat u de eerste ontvanger bent en dat zij hun eigen kopie krijgen.

3) Automatisch uw post ophalen in Outlook Express.

Om automatisch uw post op te halen in Outlook Express heeft u geen
speciale software nodig. Het programma kan dit zelf prima voor u doen.
Open Outlook Express en ga naar Extra | Opties. Klik op het tabblad "algemeen" als dit nog niet zichtbaar mocht zijn. Zet een vinkje bij "elke X minuten op nieuwe berichten controleren." Bij X vult u zelf het aantal minuten in dat u wenst.

4) Uw eigen Outlook Express

U kunt op eenvoudige wijze het uiterlijk van uw Outlook Express applicatie naar eigen smaak inrichten. Klik op Beeld>>Indeling en onder de basisinstellingen kunt u een keur
aan mogelijkheden aanpassen. Dit geldt eveneens voor de werkbalk. Ook de aanblik van uw Voorbeeldvenster laat zich geheel aanpassen op deze manier. U kunt wijzigingen aanbrengen, het resultaat bekijken en daarna behouden of weer teruggaan naar de oorspronkelijke instelling. Als u met een aanpassing tevreden bent, dan kunt u dit d.m.v. de OK toets bevestigen.

5) Verander het uiterlijk van Outlook Express' adresboek

Met ingang van Outlook Express 5 biedt het adresboek een nieuwe optie om het adresboek te bekijken. U kunt het adresboek namelijk bekijken in 2 vensters net als in Windows verkenner. Op deze manier ziet u in het linker venster alle mappen en groepen en in het rechtervenster uw contacten. Om deze nieuwe functie in te stellen opent u Outlook Express en klikt op "adressen" boven in de werkbalk. Kies vervolgens "beeld" en plaats een vinkje bij "mappen en groepen".


6) Verberg de Outlookbalk in Outlook Express

De Outlookbalk is een handige optie in Outlook zelf. In Outlook Express ligt dat wat anders, dit is namelijk vooral een e-mailprogramma in plaats van een volledige persoonlijke assistent zoals Outlook. Het kan dus zijn dat u deze Outlookbalk kwijt wilt omdat hij alleen maar ruimte inneemt in uw Outlook Expressvenster. Om de Outlookbalk te verwijderen kiest u Beeld-->Indeling. Haal vervolgens het vinkje weg bij "Outlookbalk". Klik vervolgens op toepassen en o.k. om de instelling op te slaan

7) Achtergrond afbeeldingen in Outlook Express

Postpapier is niet de enige manier om een achtergrond afbeelding te krijgen in een Outlook Express bericht. U kunt heel makkelijk een eigen afbeelding die op uw harde schijf staat invoegen. Zorg wel dat de afbeeldingen klein van grootte zijn ( 50kb ), omdat het verzenden van grote bestanden langer duurt.

Om een afbeelding in te voegen kies Invoegen | Afbeelding. Wanneer het dialoogvenster opent kiest u "bladeren" en navigeer naar de afbeelding die u wenst. Dubbelklik op die afbeelding. Klik vervolgens op O.K. en sluit het venster.