Kaas bewaren - Camembert

Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten (George Bernard Shaw - 1854)

FLAMINGOGENT
Lid geworden op: 09 apr 2006, 11:31
Locatie: Gent

25 mei 2020, 10:10

Besten,

Hoe moet kaas nu eigenlijk bewaard worden ?
* In of buiten de koelkast ?
* In papier - aluminiumfolie - bakpapier ?
* In een doos - hout - plastiek - speciaal met luchtinlaat (zoals van Tupperware) ?

* Ofwel droogt die uit.
* Ofwel beschimmelt die.

Voor mij speciaal de Camembert :
* In de koelkast wordt die hard.
* Buiten de koelkast wordt hij te smeuïg.
* Wanneer hij te smeuïg is en ik plaats hem in de koelkast, dan brokkelt de korstlaag en is niet meer aan te zien.

Mij voorkeurskazen zijn :
* Camembert en Brie.
* Harde kazen zoals de Emmenthal - Gruyère - Appenzeller.
* Gesneden kazen zoals de "Oud Brugge".

Graag enkele tips.
Flamingo 8O :lol:
W 10 - 64 bits -Moederbord Gigabyte GA-P55-USB3 ATX - Processor Intel Dual Core i5 - Grafische kaart Asus ENGT220/DI/1GD3 - Firewire Belkin F5U502EA - HDD Western Digtal 320 en 500 Gb - Mozilla Firefox en Thunderbird - Beveiliging AVAST

benq
Lid geworden op: 10 dec 2005, 19:23
Locatie: Antwerpen

26 mei 2020, 07:41

Wij gaan alle 2 maanden (nu even niet je weet wel waarom) naar een boerderij in Nederland, De Zuidgeest, een kilo of 8 kaas halen, trekken porties vacuüm thuis en leggen die in de koelkast, een uurtje op voorhand uit de koelkast om op te eten.

Dus probeer eens met uw Camembert en Brie vacuüm te trekken.

En niet alleen kaas trekken wij vacuüm ook ver vlees van de boerderij en dat in de diepvries.
genoeg gewerkt nu genieten van mijn zeer groot ambtenaar pensioen :lol:

MichelN
Lid geworden op: 16 nov 2008, 17:44
Locatie: Groot-Leuven

27 mei 2020, 15:05

FLAMINGOGENT schreef:
25 mei 2020, 10:10

Voor mij speciaal de Camembert :
* In de koelkast wordt die hard.
* Buiten de koelkast wordt hij te smeuïg.
* Wanneer hij te smeuïg is en ik plaats hem in de koelkast, dan brokkelt de korstlaag en is niet meer aan te zien.
Opeten wanneer hij op z'n best is, ttz binnen de week na de aankoop, zeker bij die industriële kazen zoals Camembert en Brie. Die zijn tegenwoordig zo smakeloos dat er eigenlijk nog nauwelijks verschil tussen is.
Kaas bewaar je best verpakt in de koelkast, kazen die op natuurlijke wijze rijpen in de kelder (if any).
"Les socialistes aiment tellement les pauvres qu'ils en fabriquent" (Jacques Godfrain)