Vlaamse weeskinderen

Hier is plaats voor discussie over politieke onderwerpen.
Bepaalde dwalingen verdwijnen pas als men ophoudt ze te weerleggen (Otto Weiss 1847)
dejules

03 feb 2020, 08:14

Ouder verloren? Dat is dan minder kindergeld

Door een kronkel in de regels voor het Groeipakket kunnen kinderen die vorig jaar één of beide ouders verloren tot een paar honderd euro per maand minder ontvangen. Dat berichten de kranten van Mediahuis vandaag.

https://www.hln.be/nieuws/binnenland/ou ... ~a9eba96a/

Dat Vlaanderen spuwt op werklozen, bruggepensioneerden, zieken en invaliden, armen, mensen met een sociale woning, vreemdelingen, gepensioneerden met een laag pensioen, ... dat wisten we reeds.
Dat ze ook spuwt op weeskinderen is nieuw.
Welke groep is de volgende?

Dicksy
Lid geworden op: 11 jul 2019, 20:17

03 feb 2020, 08:28

dejules schreef:
Welke groep is de volgende?
U bent die in hun hangmatten ‘vergeten’ te noemen. Heeft dat misschien een reden? 🤔
dejules

03 feb 2020, 10:06

Ouder verloren? Dat betekent minder kindergeld: "10.000 euro minder, omdat mijn man gestorven is"

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200202_04831797

Die weeskinderen liggen in de hangmatten!

Wil.
Lid geworden op: 15 nov 2005, 19:41

03 feb 2020, 10:22

Daar is geen plaats meer in: ze zijn al bezet door langdurige hangmatters.
AfbeeldingAfbeeldingpSorry, hoor, dat ik je beledigd heb; ik had moeten liegen.
dejules

03 feb 2020, 10:43

Wil. schreef:
03 feb 2020, 10:22
Daar is geen plaats meer in: ze zijn al bezet door langdurige hangmatters.
U en uw statutaire echtgenote zijn ondanks een benoeming voor het leven gecumuleerd 28 jaar voor de wettelijke pensioenleeftijd vrijwillig met vervroegd pensioen gaan staan.
De loopbaan van ambtenaren zit vol lucht!
Een loopbaanjaar zegt niets : een godsdienstleraar die 20u/week werkt en 4 maanden verlof heeft bouwt hetzelfde loopbaanjaar op als iemand die 90u/week werkt en slechts 1 maand verlof heeft. Mensen uit het onderwijs presteren natuurlijk meer uren maar het voorbeeld geeft de discriminatie goed weer. Een loopbaan moet eerlijker wijs in UREN geteld worden! En enkel de effectief gewerkte uren moeten tellen. In de ambtenarij zit trouwens heel veel lucht in een loopbaan : meetellende studiejaren, opgespaarde ziektedagen, tbs, baaldagen, veel meer verlof, extra uitgevonden feestdagen, ... NAVAP-systeem (non activiteit voorafgaand aan pensioen) voor politieagenten ze mogen hun kepie en hun uniform definitief aan de wilgen hangen op hun 58ste en 37,5 jaren dienst gelden als een volledige loopbaan (bruggepensioneerden moeten zelfs na 40 zware loopbaanjaren beschikbaar blijven voor de arbeidsmarkt!!), ... In de ambtenarij bestaan 57 'verloven voor pensionering' - dat zijn mogelijkheden om niet meer te werken -, terwijl die periodes toch allemaal meetellen voor de berekening van je pensioen.
Alle publieke werkgevers beslissen zelf over de vormen van vroeger stoppen met werken: de deelstaten, de steden en gemeenten, de militairen, de luchtverkeersleiders...
De pensioenen worden allemaal aangepast aan de inflatie, de stijging van de levensduurte dus, maar de ambtenarenpensioenen worden ook nog eens aangepast aan de evolutie van de lonen van de actieve ambtenaren. Met een duur woord heet dat 'perequatie'.
In een rechtvaardig systeem moeten alle pensioenen, van ambtenaren of werknemers, op dezelfde manier worden aangepast.
Voor sommige ambtenaren gelden zelfs zeer gunstige stelsels. Magistraten, universiteitsprofessoren en provinciegouverneurs, bijvoorbeeld, hebben na een loopbaan van 36 jaar al recht op een volledig pensioen. Zij komen gemiddeld uit op 4700 euro bruto of 2871 euro netto pensioen. Onvoorstelbaar. En waarom mag een treinbegeleider van de NMBS al op 55 jaar met pensioen? En een militair op 56 jaar?
Het gaat nog verder: ze krijgen niet alleen vroeger een volledig pensioen, dat pensioen van die universiteitsprofessoren, magistraten, gouverneurs wordt ook op een andere manier berekend dan voor de meeste mensen, zodat het een stuk hoger ligt. Wilt u nog een voorbeeld?
Luchtverkeersleiders mogen op 55 jaar met 'verlof voor pensionering' gaan, en al die jaren tellen mee voor hun uiteindelijke pensioen alsof ze hebben gewerkt. Tussen haakjes, hun gemiddelde pensioen bedraagt 4634 euro bruto. Ze mogen op 55 jaar met verlof gaan, omdat het gezichtsvermogen en de reactiesnelheid afnemen met de leeftijd. Blijkbaar blijven het zicht en de reactiesnelheid van luchtverkeersleiders in Frankrijk wel stabiel, want daar werken ze tot 59 jaar en in Nederland tot 60 jaar. Meer fundamenteel: komen onze luchtverkeersleiders op 55 jaar echt niet meer in aanmerking voor een andere job, terwijl we andere oudere werklozen activeren tot 65 jaar? De ambtenarij is een staat binnen de staat geworden die zich georganiseerd heeft zoals de maffia.

gast43
Lid geworden op: 04 mar 2019, 13:50

03 feb 2020, 10:49

Beste Dejules

Alles moet eraan geloven , of we dat nu iedere dag hier gaan neerzetten , de uitkomst gaan we wel krijgen
als er nieuwe regering is gevormd , dan zal één na t'ander wel uit hun computer bollen . En wanneer er nieuwe regering , weet niemand dat zeggen we al van voor de verkiezingen 2019 , en tot op vandaag hebben ze nog geen akkoord bereikt .
En daar gaan we met zijn allen moeten meedoen .

Heb jij ooit al geweten dat ze cadeau's uitdelen bij de regering en als zij dat doen , komen ze achteraf
terughalen , dat moet je programmeren in u achterhoofd .

Dicksy
Lid geworden op: 11 jul 2019, 20:17

03 feb 2020, 11:08

dejules schreef:
.......komen onze luchtverkeersleiders op 55 jaar echt niet meer in aanmerking voor een andere job, terwijl we andere oudere werklozen activeren tot 65 jaar?
Hebt u al reactie gekregen van DHL of van die groothandel in fruit met betrekking tot uw vraag voor het opstarten van uw re-integratietraject of is dat normaal dat dit zo lang op zich laat wachten. Informeer eens zou ik denken want dit is niet normaal, toch?

gast43
Lid geworden op: 04 mar 2019, 13:50

03 feb 2020, 12:39

Dejules toch .

Als je A zegt moet je ook B zeggen u beter informeren want bij leger vervallen ook veel zaken tussen hun vervroegd pensioen tot hun 65 jaar
Onder andere Ziekteverzekering die mensen moeten zelfde betalen als gewone werknemer tot hun 65 jaar
En draad wordt weer opgenomen na 65 jaar komen ze terug in zelfde als voor hun pensioen
Waarom mensen die buitenlandse missie hebben gedaan zijn getraumatiseerd , waarom niet laten doorlopen nu hebben ze het nodig .
En dan gaan we nog zwijgen tussentijdse pensioen tot hun 65 jaar .
Vind dat zo erg dat je altijd andere mensen hun rekening maakt maar nooit bij rechte eind hebt .
En niet komen zeggen wat weet jij ervan (is bij eigen buurman die me dat heeft gezegd )